Sreda, 23.10.2019

Magazin » Lepota » Kosa i nokti » Ispucali krajevi su totalno OUT

Ispucali krajevi su totalno OUT

Objavi ovaj članak na

17.02.2011 12:01 AM

Nega koseIspucali krajevi su neminovnost tokom ovako hladnih dana, ali i leti kada je kosa izložena prejakom suncu, hloru u bazenima na koje odlazite, morskoj vodi. Ponosne ste na svoju dugu negovanu kosu, međutim, rezultati vaše brige o njoj često se ne primećuju u meri u kojoj biste to želele. Ispucali krajevi se stalno vraćaju koliko god se trudile. Ne odustajte. Dajte sve od sebe da očuvate njen sjaj i lepotu.

Redovno šišanje = zdrava kosa

Ispucali krajevi zahtevaju redovan odlazak kod frizera. Bilo da vam kosa brzo raste ili ne, krajevi pucaju pod uticajem vremenskih prilika, svakodnevnog grubog češljanja, vezivanja koseKovrdžava kosa gumicom. Kada vrh dlake procveta, gosa gubi svoj sjaj i ma koji preparat stavile, ne može biti idealna. Ne budite lenje. Posetite frizera makar jednom u tri meseca. To je sasvim dovoljno da uvek imate frizuru, čak i kada tek ustanete iz kreveta. Pa opet, toliko česti odlasci su sasvm prihvatljivi za džep.

Potreba za promenom frizure sasvim je razumljiva. Međutim, morate prema svojim vlasima imati obzira. Jednom mesečno i nije tako strašno ispeglati kosu ili je uviti figarom. Ali, ako to činite svakoga dana, uskoro ćete početi da primećujete ne samo da vam krajevi pucaju posle pet dana po povratku iz frizerskog salona, već uskoro neće imati šta da puca, s obzirom da će vam kosa sve intenzivnije opadati.

Kvalitetni preparati za negu

Ako se farbate, trudite se da birate one farbe za kosu koje imaju minimalan procenat hemikalija, a što veći procenat prirodnih sastojaka. Slažemo se da je takve proizvode na tržištu teško pronaći, ali nije nemoguće. Jednostavnija varijanta jeste redovno farbanje temena, kako bi se pokrio izrastak, a samo jednom u dva meseca farbanje cele kose.

Pošto se podrazumeva da kosu redovno perete, trudite se da je samo jednom šamponirate. Previše šampona može da Ispucali krajeviisuši krajeve. Obavezno koristite balzam ili masku za kosu. Tako ćete je lakše raščešljati, krajevi neće zapinjati pri povlačenju češlja, pa će samim tim i manje pucati. Međutim, ako vam se kosa brzo masti, onda balzam nikako nemojte stavljati na teme, već samo na vrhove kose.

I nemojte štedeti pri kupovini preparata za negu kose, češljeva. Koliko god vam se u tom trenutku činilo da bacte novac, kada vaša kosa zablista shvatićete da je to bila pametna investicija.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031