Petak, 18.10.2019

Magazin » Lepota » Kosa i nokti » Farbanje kose u kućnoj režiji

Farbanje kose u kućnoj režiji

Objavi ovaj članak na

12.10.2010 9:15 PM

Farbanje kose1Farbanje kose proces je koji treba stalno obnavljati, ako želite lepu i urednu frizuru. Međutim, farbanje kose u frizerskim salonima uopšte nije jeftino, dovoljno vam je što morate da date novac za boju. Da li ste nekada pokušali da farbanje kose obavite u kućnoj režiji? Verujte da će vam kosa biti jednako lepa i blistava kao kada izađete iz salona. Uostalom, farbanje kose kod kuće uopšte nije teško.

Kada kupujete boju, obavezno proverite da li slučajno niste alergični na neki od njenih sastojaka. U suprotnom, moglo bi da se dogodi da vam po koži glave izađe osip nesnosnog svraba ili da kosa počne naglo da vam opada. Ne dozvolite sebi takav prospust. A ako ni sami niste sigurni šta smete stavljati na glavu, a šta ne, onda kupljenu farbu testirajte tako što ćete namazati vrlo malu količinu boje na neki deo tela na kome se neće videti (npr. na prst noge). Neka odstoji onoliko vremena koliko je na kutiji naznačeno da je potrebno da je upije kosa i sačekajte do sutradan. Ako nema nikakvog crvenila, osipa, svraba, vreme je za farbanje.

Pre nego što počnete, obavezno se obucite u staru odeću koja će vam u što je većoj meri prikrivati telo. Rukavice koje se obično dobijaju uz farbu nikako nemojte da zanemarite. Ako vam boja bude bila na koži i sekund duže od pet minuta, fleku ćete vrlo teško oprati. Sa odeće je nećete skinuti nikad, i zato se nikako ne farbajte u omiljenoj majici. S obzirom da ove mrlje lako opstaju i po kupatilskom “nameštaju”, imajte pri ruci krpicu kojom ćete moći da ih uklonite čim pokušaju da se zadrže.

Pošto biste uši, vrat i čelo izmazali koliko god da se trudite, nanesite na pomenute predele što masniju kremu za lice iliFarbanje kose2 telo, kako na njima ne bi ostajale mrlje od farbe. Ipak, pazite da krema ne završi i na kosi, jer se u suprotnom farba na tom mestu neće primiti.

Farbanje kose najbolje je uraditi kada vam kosa nije potpuno čista. Ako je operete pre farbanja, bezobzira da li ste alergični na određene sastojke ili ne, može se dogoditi da boja izazove peckanje kože glave.

Ako ste se ofarbali i tek sada primećujete da vam je boja tamnija nego što ste želeli – nema problema. Možda će malo čudno zvučati, ali rešenje je deterdžent za pranje posuđa. Potrebno je da njime nekoliko puta umesto šamponom operete kosu i boja će za koju nijansu biti svetlija. Sledeći put znaćete koju boju da odaberete.

Ne dozvolite da vam se izrastak na glavi vidi! Umesto što ćete se farbati jednom u dva meseca i pri tom svega nekoliko dana imati lepo ofarbanu kosu, ofarbajte na svakih nedelju dana samo koren. Tako ćete uvek imati sređenu, blistavu kosu bez neželjenog šarenila.

Napiši komentar
Arhiva tekstova

October 2019
M T W T F S S
« Sep    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031