Magazin LepotaKosa i nokti Izaberite kvalitetnu boju za kosu

Izaberite kvalitetnu boju za kosu

by Administrator

Ako želite da promenite sadašnju boju kose, a niste sigurni kako će vam druga boja stajati, najbolje je da pročitate par korisnih saveta u vezi sa bojenjem kose.

Boje koje se ispiraju – Ovo su nežne i privremene boje za kosu, zdravije su i ne sadrže amonijak-hidroksid i alkohol. Kosi daju blistv sjaj, a sa svakim pranjem boja se ispira jer ne probija u samu dlaku već se lepi za njenu površinu. Zbog toga ove boje traju od šest do osam pranja.

Polutrajne boje za kosu – Idealne su za nijansiranje kose i za postizanje sjaja. Ne menjaju prirodni pigment kose i ispiraju se nakon dvadeset pranja.

Trajne boje za kosu – Slabo se ispiraju ili se uopšte ne ispiraju u zavisnosti od boje. Sadrže vodonik-peroksid koji izvlači prirodne pigmente kose i zamenjuje ih novim pigmentima koji ostaju trajno u vlasi. Trajne boje za kosu idealne su za farbanje sede kose.

Intenzivni tretman za bojenje kose – Ovaj tretman trajno menja boju kose. Pre samog farbanja boja i razvijač  farbe moraju se pomešati dok masa ne postane homogena. Nanose se na prljavu kosu.

Nemojte farbanje kose da prepustite nekoj prijateljici i nemojte se farbati sami, već bojenje kose prepustite iskusnim frizerima. Frizerski saloni su proverena mesta za negu vaše kose.

0 komentar

Slične teme

Ostavite komentar