Magazin PutovanjeDomaći turizam Najbolja mesta za porodični odmor u Južnoj Srbiji

Najbolja mesta za porodični odmor u Južnoj Srbiji

by Administrator

Organizovati odmor sa porodicom, pogotovo ukoliko imate malu decu, može predstavljati posebnu vrstu izazova za sve roditelje. Iako nije lako isplanirati savršen odmor sa najmlađima, nije ni nemoguće. Sve što vam je potrebno je dobra organizacija, nekoliko zanimljivih predloga i volja da u svemu tome do kraja istrajete. Zbog toga smo za vas izdvojili koja su to mesta idealna za savršen, porodični odmor u južnim delovima naše zemlje. Jug Srbije je nadaleko poznat po svom specifičnom temperamentu i mestima koja su puna istorijskih znamenitosti. Verujemo da je jug Srbije pravi izbor za porodice i nadamo se da će vam ovaj tekst predočiti neka od zanimljivih mesta i atrakcija juga koje morate videti.

Niš – prestonica juga naše zemlje

Naravno, najpre ćemo početi od prestonice juga Srbije. Niš je treći grad po veličini, a već dug niz godina predstavlja kulturni, administrativni i ekonomski centar južnog dela naše zemlje. Radi se o jednom izuzetno živopisnom i dinamičnom mestu koje još uvek uspešno čuva, autentičan i nadaleko prepoznatljiv južnjački mentalitet. U ovom značajnom gradu nalazi se nekoliko istaknutih i važnih kulturno – istorijskih mesta Srbije. Prepoznatljiv je po karakterističnom dijalektu, izuzetnim gastronomskim specijalitetima, kao i brojnim spomenicima i znamenitostima.

Nalazi na jugoistoku Srbije i predstavlja centar Nišavskog upravnog okruga. Smatramo da je ovo grad koji može biti sjajno mesto za porodicu. Niš ima da mnogo ponudi svim generacijama. Sigurno ste čuli mnoge legende o ovom gradu, kao i to koliko je ukusna tradicionalna južnjačka kuhinja. Ipak, nijedna legenda ili priča ne može da dovoljno dobro opiše i dočara svu magiju Niša i njegove okoline. U tako nešto se morate uveriti sami, i to iz prve ruke. Ako želite da vaš deci pružite nezaboravan odmor, Niš je za to uvek dobra ideja.

Zašto je Niš dobar za porodice?

Ukoliko su vaša deca školskog uzrasta, verujemo da će im poseta niškim muzejima i atrakcijama biti jedno sasvim novo, pomalo drugačije i izuzetno edukativno iskustvo. Kada se planira odmor sa decom neophodno je pronaći dovoljno zanimljiva i značajna mesta koja će uspeti da zaintrigiraju mališane, a srećom, Niš je pun takvih mesta. Znamenitosti u Nišu ima gotovo na svakom koraku, tako da turisti zaista imaju gde da odu i šta da vide. Vaše najmlađe prosto morate odvesti u oblizak Niške tvrđave, jednog od najvećih simbola ovog grada. Niš je dobar izbor za porodični odmor, ne samo zbog velikog broja atrakcija i znamenitosti, već i zbog odličnih restorana koji služe najukusnije specijalite južnjačke kuhinje. Nakon dana koji je ispunjen raznim aktivnostima i deci i odraslima potrebno je okrepljenje i odmor, tako da je naš savet da obavezno posetite i restorane ovog grada.

Porodična poseta Ćele – kuli i Niškoj tvrđavi

Kako bi vaš odmor u Nišu bio do kraja potpun, potrebno je da najmlađima predočite veliki značaj ovog grada i njegovih znamenitosti, a poseta čuvenoj Ćele – kuli u tome ima presudnu ulogu. Danas Ćele-kula predstavlja monumentalno zdanje muzejskog tipa, koje prestavlja takvu atrakciju da posetioci ponekad dolaze u ovaj kraj samo zbog nje. Verujemo da će i mališanima biti posebno facinantna. Lokalitet je proglašen spomenikom kulture od velikog značaja, a za decu do sedam godina je ulaz i obilazak sasvim besplatan. Nakon toga, naša preporuka je da nastavite svoj obilazak Niške tvrđave. Tu vas tek očekuju mnoge lepote.

Niška tvrđava predstavlja pravu riznicu srpske kulture, tradicije i bogate kulturne baštine.

Artiljerijskog je tipa, sa četiri velike kapije:

● Stambol vrata
● Beogradska vrata
● Vodena ili jagodinmalska vrata
● Vidinska vrata

U njenom sklopu se danas nalaze brojni turistički sadržaji, poput prodavnica suvenira, likovne galerije, ugostiteljskih objekata, ali i fenomenalne letnje pozornice, koja je tokom letnjih meseci pravi kulturni centar sa pregršt zanimljivih sadržaja. Verujemo da će taj neobičan miks biti jednako zabavan roditeljima i deci i da će svako pronaći nešto po svojoj meri. Jedno je sigurno, nakon posete tvrđavi svako će biti bogatiji za jedno novo znanje i iskustvo. Vaša deca će uspeti da osete delić te mistične, srednjovekovne magije dok budu razdragano trčala unutar zidina ovog impoznatnog zdanja.

Pronađite najbolji smeštaj u Nišu – savršen za sve porodice

Naravno, ukoliko želite da na miru sa svojom porodicom obiđete niz istaknutih lokaliteta i atrakcija Niša, za to će vam biti potrebno izvesno vreme. Zbog toga je naša preporka da izdvojite nekoliko dana odmora. Komforan i bezbedan smeštaj je tada na prvom mestu, a nakon dana koji provedete u turističkom razgledanju grada i vama i vašoj deci biće potreban udoban i proveren smeštaj. Na pravom ste mestu jer smo tu da vam preporučimo isključivo dobar, proveren i neverovatno pristupačan smeštaj odličnog kvaliteta i modernog izgleda.

U poslednje vreme izdavanje stanova na dan je postalo izuzetno popularno. Ukoliko se odlučite na ovu opciju, pružićete sebi komfor i luksuz iz snova, ali po daleko povoljnijim i pristupačnijim cenama od onih koje, obično, možete pronaći u mnogim hotelima. Pored toga, stanovi koji se izdaju su redovno održavani, čisti i lepo uređeni, tako da će vam pružiti osećaj prijatne, domaće atmosfere. Stranica stan na dan Niš je tu da vam upravo takav ugođaj i pruži. Jedan klik na ovaj link vas deli od ponude najboljeg smeštaja, tako da požurite i rezervišite na vreme ono što vam se najviše sviđa.

Porodični odmor na planinama južne Srbije

Južni delovi naše zemlje ponose se i impresivnim planinskim predelima. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih krajolika i svežeg vazduha, onda bi trebalo da razmislite o tome da vaš porodični odmor organizujete na planini. Planine u Srbiji postaju jedna od omiljenih destinacija za odmor mnogih. Ovde će vaši najmlađi moći razdragano da trče po prostranim proplancima i livadama, uživajući u netaknutoj prirodi i čistom vazduhu. Stara planina samo je jedna od sve popularnijih destinacija za sve generacije, a pogotovo za porodice sa mališanima. Ova planina je sjajan izbor bez obzira na godišnja doba. Zimi i leti na Staroj planini imate bezbroj atrakcija i zanimljivih aktivnosti. Zadivljujući pejzaži, mnoštvo vodopada, opojni planinski vazduh, skijalište, sve ovo i mnogo više vas očekuje ako krenete na letovanje ili zimovanje na Staru planinu.

Malo šta je lepše od cele porodice na okupu i od vesele dece koja su uvek spremna da trče i radoznalo istražuju. Kada putujete sa decom potrebno je da sve na vreme detaljno organizujete, kao i da izaberete destinaciju koja će zaista uspeti da im zaokupi pažnju. Srbija vam može pružiti odličan odmor sa decom. Pružite svojoj deci potrebnu dozu zdravih aktivnosti, obezbedite im čist vazduh i upoznajte ih sa svim lepotama naše zemlje. Verujemo da će i mališani biti zadivljeni.

0 komentar

Slične teme