Magazin PutovanjeDomaći turizam Adrenalinske aktivnosti na Tari – provedite aktivan odmor

Adrenalinske aktivnosti na Tari – provedite aktivan odmor

by Administrator

Adrenalinske aktivnosti bude u ljudima nešto izuzetno snažno i nesvakidašnje. Teško je sasvim jasno objasniti i dočarati taj moćan osećaj strujanja adrenalina u našim venama. Ipak, to je osećaj za kojim veliki broj ljudi traga, a kada ga jednom zaista osete, uvek se vraćaju po još. Adrenalinske aktivnosti su neverovatno zabavne, pozivaju nas da izazovemo sebe.

Ovakvi sportovi nas navode da preispitamo svoje granice i koliko daleko smo spremni da idemo. U isto vreme, uče nas o nama samima, o tome kako da prevaziđemo strahove i kako da se sa istima suočimo. U Srbiji postoji mnoštvo popularnih, turističkih mesta koja vam nude širok izbor raznih aktivnosti, a Tara je, svakako, jedna od tih mesta.

Doživite pravu rafting pustolovinu

Kada je reč o Tari i ekstremnim sportovima, rafting je odmah tu na vrhu svake liste. I to sa veoma dobrim razlogom. Rafting na Tari je postao neverovatno popularan i redovno okuplja veliki broj zainteresovanih posetilaca. Reka Drina koja krasi šumovita uzvišenja Tare savršena je za ovaj vid aktivnosti.

Drina je brza, neukrotiva i snažna planinska reka koja je ispunjena nepredvidljivim brzacima i moćnim talasima. Rafting na njoj je izuzetno zabavan. Sa svakim novim udarom vode o čamac, spremite se na nov nalet adrenalina. Stepen težine vode je između trećeg i petog stepena, tako da ovaj vid aktivnosti moće biti zahtevniji i potrebno je koristiti svu neophodnu opremu i biti na oprezu. Drina je poznata kao hladna reka, tako da vam rafting preporučujemo isključivo tokom letnjih meseci i kada je vodostaj reke nešto manji.

Planinski biciklizam na Tari

Nakon popularnog raftinga, Tara je planina čiji su tereni savršeni za planinski biciklizam. Ova planina zapada naše zemlje je puna strmih puteva, gustih šuma i neprohodnih delova koji čine planinski biciklizam ove regije još dinamičnijim i zahtevnijim. Ako želite da aktivirate največi broj mišića, onda je planinski biciklizam pravi sport za vas. Ova zabavna aktivnost utiče blagotvorno na ceo organizam i savršen je izbor za sve one koji vole aktivan odmor.

Pored toga, ukoliko se odlučite na ovu adrenalinsku aktivnost budite sigurni da ćete upoznati divlju i bujnu prirodu Tare na jedan sasvim drugačiji način. Na Tari je izgrađeno nekoliko odličnih biciklističkih staza, a teren je savršen čak i za najveće zavisinke adrenalina. Naučnici su otkrili kako biciklizam veoma dobro utiče na zdravlje celog organizma, a kada na to dodamo i posebna strujanja lekovitog vazduha na Tari, možemo slobodno reći kako je reč o sportu koji će vas sasvim preporoditi.

Ova sve popularnija, adrenalinska aktivnost omogućiće vam da upoznate čak i one zabačene i nepristupačne delove Tare. Bicikla vas može odvesti do strmih litica i teže dostupnih vidikovaca sa kojih će vas ostaviti bez daha jer je Tara planina koja je nadaleko poznata po najlepšim vidikovcima u našoj zemlji. Ne bi trebalo da se zaustavite samo na vidikovcima jer je biljni i životinjski svet Tare jednako impresivan i raznovrstan. Baveći se planinskim biciklizmom možete ga još bolje istražiti i doživeti divlju i bujnu prirodu ovog kraja za koji se slobodno može reći kako je pravi dragulj naše zemlje.

Bandži džamping- doživite adrenalinski šok

Za Bandži džamping mnogi tvrde kako je najopasnija adrenalinska aktivnost za koju se odluče samo najhrabriji. Malo koja aktivnost će navesti adrenalin da pumpa svom snagom vaše vene kao bandži džamping. Zbog toga, bezbednost uvek mora da bude na prvom mestu jer ukoliko nešto od opreme nije dobro postavljeno, ishod može biti fatalan. Na Tari možete isprobati bandži džamping skokom sa mosta Đurđevića Tare. Ovaj skok će vas baciti pravo u neukroćenu prirodu Tare i zadivljujuć, prirodan krajolik. Fantastična okolina Tare samo će da dodatno upotpuni vaš skok. Ako želite pravi udar moćnog adrenalina, bandži džamping u najboljem prirodnom okruženju je savršen izbor za vas.

Malo šta može izazvati tako moćan osećaj kao skok sa mosta koja vas baca u najlepše delove prirode. Strujanje adrenalina je ovde sigurno zagarantovano. Kada budete visili u vazduhu, spremite se na jedno sasvim nesvakidašnje iskustvo i na osećej da lebdite u nekom fantastičnom međuprostoru. Teško je opisati taj nestvaran osećaj koji te navodi da se uvek ponovo vratiš ovakvom iskustvu i da ga opet osetiš.

Gde odsesti na Tari

Kako bi ste zaista mogli da uživate u svim zabavnim aktivnostima i atrakcijama Tare, neophodno je da pronađete savršen smeštaj. Ukoliko se pitate gde i kako, na pravom ste mestu jer Tara smeštaj je tu da vam ponudi samo najbolju ponudu raznolikih smeštajnih jedinica i to po odličnim i izuzetno dobrim cenama. Jedan klik će vas odvesti direktno do ponude izuzetno kvalitetnih i dobro opremljenih smeštajnih jedinica koje se nalaze na odličnim lokacijama. Na raspolaganju su vam kako manje smeštajni objekti, tako i oni nešto veći, prostraniji, uređni u autentično i prelepom, planinskom ambijentu.

Nadamo se da je ovaj kratak tekst bio od koristi svim ljubiteljima prirode i ekstremnih sportova. Tara je prava lepotica puna magičnih pejzaža i savršena za razne vidove zabavnih aktivnosti. Zbog toga je odmor na Tari uvek dobra ideja, ali bi ga najviše preporučili zaljubljenicima u prirodu koji se ne plaše da testiraju svoje granice i pobede svoje strahove. Ukoliko isprobate neke od aktivnosti koje smo za vas naveli, sigurni smo da se nećete pokajati i da će se u vama probuditi neodoljiv osećaj udara adrenalina.

0 komentar

Slične teme