Magazin Life styleIshrana Namirnice koje nikad ne bi trebalo držati u frižideru

Namirnice koje nikad ne bi trebalo držati u frižideru

by Administrator

Poznato je hlađenje namirnica u frižideru usporava razmnožavanje bakterija i produžava njihovu svežinu, ali postoje namirnice koje je jako štetno držati u frižideru, jer hladnoća mena njihov sastav ukus i strukturu, pa ih je najbolje držati na sobnoj temperaturi.

1. Kafa

Kafi je potreban suv, hladan prostor bez vlage. Temperatura iz frižidera je obično suviše niska za zrna kafe. Takođe kafa se mora držati u hermetički zatvorenoj posudi, da bi se očuvala njena svežina i ukus.

2. Hleb

Niske temperature u potpunosti menjaju ukus i teksturu hleba. Hladnoća će ga automatski osušiti i učiniti rastegljivim, što svakako ne želite.

3. Paradajz

Paradajz je najbolje ne držati u frižideru jer će izgubiti svoj osnovni ukus. Hladnoća razbija membrane iz paradajza i menja njegovu teksturu pa će on postati kašast i bez ukusa, zato ga je najbolje čuvati van frižidera.

4. Bosiljak

Bosiljak bi trebalo držati van frižidera, jer on ima tendenciju da sakuplja mirise i ukuse ostalih namirnica. Hladnoća će uništiti aromu bosiljka,a i listovi bi mogli da uvenu. Sasvim je dovoljno da ga držite u čaši vode na šanku, kako biste uvek imali svež začin.

5. Patlidžan

Patlidžan je osetljivo povrće, tako da ga ne treba mešati sa drugim voćem i povrćem, hladnoća mu izuzetno šteti i menja njegov ukus.

6. Avokado

Avokado ne treba držati u frižideru, jer ga treba pustiti da prirodno sazri, jer samo tako zadržava svoj puni ukus.

7. Crni luk

Luk će omekšati ako stoji u frižideru, njemu je potrebna cirkulacija vazduha da bi sačuvao svoj miris i svežinu, najbolje je držati ga u mrežastoj kesi u kojoj se često i kupuje.

8. Beli luk

Beli luk u dodiru sa hladnoćom može postati gumen, i razviti plesni pa čak i proklijati. Kao i crnom luku potrebna mu je cirkulacija vazduha zato ga je najbolje držati u posudici na šanku

9. Med

Med nikako ne treba držati u frižideru jer u kontaktu sa hladnim vazduhom dolazi do kristalizacije. Med je hrana koja ima jako dug rok trajanja i može mesecima stajati na polici a da se ne pokvari. Ako ne želite da on postane gust i da ne možete da ga zahvatite kašikom , izbegavajte frižider

10. Puter od kikirikija

Puter od kikirikija treba držati na sobnoj temperaturi. U frižideru on postaje suv i ne može lepo da se razmaže, ali ipak potrebno mu je tamno i suvo mesto da bi zadržao svoj ukus.

0 komentar

Slične teme