Magazin Life styleTrudnoća MAME I BEBE: Da li je porođaj u vodi pravi izbor za vas?

MAME I BEBE: Da li je porođaj u vodi pravi izbor za vas?

by Administrator

Porodjaj u vodi zvuči tako hippi. Povezujete ga sa onim ženama koje žele da se porode na što prirodniji način bez previse lekova ali i bolova. Neke žene kojima se bliži porođaj postanu paralisane od straha od bolova i celog ishoda događaja. Zato pročitajte ovaj tekst i razmislite da li je porođaj u vodi dobar za vas.

Porođaj u vodi ima svojih prednosti ali irizika. Odavno je dokazano da topla voda opušta mišiće pa može olakšati i ubrzati porođaj. Ono što je važno da znate da se možete poroditi na ovaj način samo ako je trudnoća bila uredna i ne dođe do komplikacija tokom porođaja. Takođe morate biti otvoreni do 5 centimetara da biste mogli da uđete u bazen za porođaj. Za ovu vrstu porođaja vezuju se i stalni strahovi da se beba ne udavi dok izlazi. Međutim bebe imaju prirodnu odbranu, prirodan reflex koji ne dozvoljava da bebi uđe voda u pluća.

Prednosti: Smanjivanje bolova tokom porađaja i brži porođaj.Trudnica se oseća smirenije i bolje, pa joj je lakše da sarađuje sa babicom i lekarima.

Rizici: Širenje infekcija sa mame na bebu. Svaka majka bi trebalo da se testira na hepatititis c, kako bi izbegla mogućnost da je prenese na bebu u kontaktu sa vodom. Drugi rizici tiču se iznenadnih komplikacija na porođaju, kada je potrebno završiti ga carskim rezom, pa izlaženje iz vode dodatno komplukuje samu proceduru i brzinu porođaja. Takođe praćenje bebinih otkucaja srca može biti otežano.

0 komentar

Slične teme