Magazin Life styleZujanje Priključite se akciji „Učim da brinem o sebi“

Priključite se akciji „Učim da brinem o sebi“

by Administrator

humanitarna organizacija decje srceTokom 2017. godine smo uz Vašu nesebičnu pomoć realizovali tri puta program „Škola životnih veština“. Želimo da i u 2018. godini nastavimo sa programom i pomognemo deci i mladima sa smetnjama u mentalnom razvoju u njihovom osamostaljivanju i izlasku iz institucionalnih i porodičnih azila. Stvaranje iskustvene šeme njima pomaže da u sredini u kojoj žive mogu da budu korisni i sebi i drugima. Škola im pomaže da pronađu, sagledaju i maksimalno stave u funkciju svoje potencijale kako bi bili što samostalniji i nezavisniji od roditelja i ljudi koji o njima trenutno brinu. Neki mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju su se zahvaljujući programu „Škola životnih veština“ osposobili i radno angažovali (proizvode papirne kese koje se distribuiraju u objektima „Apoteka Beograd“).

Prva „Škola životnih veština“ u ovoj godini održaće se 23.03.2018. na Zlatiboru za 35 osoba sa smetnjama u razvoju. Deca i mladi od deset, petnaest, dvadeset i više godina, učiće  da samostalno brinu o ličnoj higijeni i svojim stvarima, da se orjentišu u poznatom i nepoznatom prostoru, pripremaju obroke itd. Zbog previše zaštitničkog stava roditelja ili nepostojanja ovakvih programa u radu sa osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju mnoge osobe tek sa deset, dvadeset ili trideset godina su u prilici da nauče životne veštine. Roditelji nakon programa dobijaju jasne smernice od stručnjaka kako da postanu partneri u odrastanju svog deteta.

Zato Vas pozivamo da zajedno pružimo podršku i organizujemo program „Škola životnih veština“ za osobe sa smetnjama u mentalnom razvoju. Potrebno je da do sredine marta obezbedimo 840 000 dinara (mi smo do sada obezbedili 235 000 dinara), koliko košta smeštaj i prevoz za 35 osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju i 10 edukatora, kupovinu hrane i najosnovnijih stvari za ličnu higijenu.

Uključite se i shodno Vašim mogućnostima pomozite da pribavimo sredstva.Pozivamo Vas da dođete i vidite kako smo upotrebili Vašu pomoć. Otvoreni smo za razgovor i predloge oko svakog oblika saradnje za koji mislite da bi bio pogodan.

Naši kontakt telefoni su 011/6550201; 011/2444518; 011/3349623; 064/8135623

Kontakt osoba: programski konsultant Spasić Ana

Unapred zahvalni,

Organizacija “Dečje Srce“

0 komentar

Slične teme