Magazin LepotaKosa i nokti Suvi šampon – kako ga pravilno koristiti?

Suvi šampon – kako ga pravilno koristiti?

by Administrator

suvi samponNaravno da je dosadno, zamorno i štetno za kosu prati je svakoga dana. Devojke koje imaju tanku kosu koja im se brzo masti do skoro nisu imale drugog rešenja, što je dodatno doprinosilo oštećenju kose. Međutim, od kada su se pojavili suvi šamponi, sve je mnogo lakše. Oni eliminišu mast sa kose, čine je sjajnom i bujnom za svega nekoliko minuta, a pritom ne isušuju kosu kao što to čine obični šamponi i voda.

Ipak, kako biste sa suvim šamponom postigli željene rezultate, treba da znate pravilno da ga koristite. Početnice najčešće greše nanoseći ga previše, te kosa izgleda suvo, orunulo, lepljiva je i svuda se vide beli tragovi. Da biste izbegli ovakve greške, dajemo vam nekoliko korisnih saveta kako da koristite suvi šampon.

Ne preterujte

Ako ne želite bele tragove šampona na svojoj kosi, onda ga nikako ne mojte prskati celom dužinom. Odaljite bočicu, prebacite kosu napred i prvo prsnite malo na potiljak. Zatim vratite kosu u nazad i nanesite šampon na teme glave, a potom na one delove gde je najviše masna. I ne zaboravite, koliko god da vam je kosa masna, nikako nemojte prskati šampon u prevelikim količinama.

Masirajte kosu

Za postizanje željenih rezultata suvi šampon morate malo i utrljati u kosu. Zato je važno da vam ruke budu čiste kako je ne biste dodatno isprljali. Nanesite suvi šampon, pričekajte minut-dva, a potom lagano i ravnomerno utrljajte šampon. A kada se nakon toga očešljate, bićete vrlo prijatno iznenađeni izgledom svoje sada čiste i bujne kose.

Ne stavljajte suvi šampon na krajeve

Ono što nikako ne bi trebalo da radite jeste da nanosite suvi šampon na krajeve kose. Oni se inače najpre isuše i ispucaju, a suvi šapon će to samo dodatno podstaći. Izgledaće procvetalo, zamršeno i imaćete problema pri češljanju. Ako to slučajno i uradite, nanesite na ruke vrlo malo ulja za kosu i osvežite njime krajeve.

0 komentar

Slične teme