Magazin PutovanjeOdmor za svačiji džep San Sebastijan – raj na zemlji

San Sebastijan – raj na zemlji

by Administrator

San Sebastijan je grad koji za Špance predstavlja pravi raj na zemlji. Ovde je stopa nezaposlenosti izuzetno mala, dok je standard izuzetno visok. Za prave ljubitelje gastronomije, San Sebastijan, jedan od najlepših evropskih gradova, nudi najlepše i najukusnije specijalitete.

San Sebastijan čuven je po specifičnoj, bogatoj arhitekturi, koja je bogata crkvama i katedralama koje su građene u baroknom stilu. Žitelji ovog grada žive zaista srećno. Grad je veoma bogat, živi se od turizma i trgovine, ali i od industrije .

Industrijski pogoni smešteni su daleko od grada, i nalaze se na delu provincije Gipuskoa. San Sebastijan na svojim ulicama nema prosjake. Grad socijalno ugroženima isplaćuje redovne mesečne nadoknade, jer smatraju da je tako bolje nego da na ulicama vlada kriminal.

Grad se može pohvaliti i higijenom koja je zaista na zavidnom nivou. Na svakom koraku nalaze se kontejneri, kante i pepeljare, kao i kontejneri za reciklažu. Ekološka svest građana ovde je jako izražena i o higijeni se dosta vodi računa.

Gurmani mogu uživati u mnogim uskusima, a posebno se izdvajaju jela od mesa, ribe, morskih plodova i povrća. San Sebastijan nadaleko je poznat po spoju izgleda, ukusa i arome. Sve to treba upotpuniti kvalitetnim vinima koja su poznata u celom svetu.

San Sebastijan idealna je destinacija i za mlađe i za starije, ali i za porodična putovanja sa decom. Prelepa arhitektura, čiste plaže, crkve, izuzetno ukusni specijaliteti, kao i mnogobrojne prodavnice u kojima se za svakoga pronađe po nešto, pravi su mamac za sve turiste tokom cele godine.

0 komentar

Slične teme