U jednom objektu, mogu da se dogode mnoge neželjene situacije, kao što su požar ili poplava, zato su potrebni znaci i table upozorenja. Tada je potrebno da znamo kako da izađemo iz objekta i to što pre. Svaka firma bi trebalo da poseduje plan sigurnosti od ovakvih scenarija.

Pročitaj više

U jednom objektu, mogu da se dogode mnoge neželjene situacije, kao što su požar ili poplava, zato su potrebni znaci i table upozorenja. Tada je potrebno da znamo kako da izađemo iz objekta i to što pre. Svaka firma bi trebalo da poseduje plan sigurnosti od ovakvih scenarija.

Jedan od načina da se to postigne su i znaci i table upozorenja.

Znaci upozorenja

Dakle, potrebno je da znamo gde se nalazi sigurnosni izlaz iz zgrade, a takođe, i gde da se nađemo kada bezbedno napustimo taj objekat. U kriznim situacijama i kada vlada panika, čak ni dobro razrađeni planovi često ne funkcionišu.

Upravo iz tih razloga je potrebno da imamo jednostavne znakove i table upozorenja.

Table upozorenja

Table upozorenja su zapravo, sigurnosni natpisi, a njihova svrha je u tome da svako može da pronađe i da iskoristi opremu za zaštitu i gašenje požara, na primer. Recimo, tablu na kojoj piše – Izlaz u slučaju opasnosti, ili – Izlaz u slučaju požara – sasvim sigurno će svako primetiti i zahvaljujući tome, spasiti se.

Oznake i table za mokar pod

U javnim objektima su često mokri podovi, usled održavanja ili određenih vremenskih prilika. Nekada se to događa i zbog prirode posla koji se obavlja u određenom preduzeću. Tada je neophodno da se postavi oznaka i tabla da je u pitanju mokar pod, pošto to može da bude veoma opasna situacija za nekoga ko to ne zna. To bi dalje značilo da može doći do padova, koji bi mogli da imaju i najgore ishode.

Table i znaci sa fluorescentnim bojama

Fluorescentne boje tome i služe – da budu jasno vidljive i uočljive. Za ove boje se kaže da su to boje koje vrište – i ako bolje razmislite, one zaista tako i izgledaju – upadljve su i privlače nam pažnju, pa gledamo u tom smeru, hteli to ili ne.

Postoje i upozoravajuće trake, upozoravajuće lepljive trake, putarski čunjevi, fleksibilni reflektujući putarski čunjevi i stubići...

Oni mogu da budu različitih visina, a osnovna uloga im je da obezbeđuju saobraćaj, da ga usmeravaju i preusmeravaju.

Znaci i table upozorenja cena

Znakove i table upozorenja možete kupiti i naručiti po veoma povoljnim cenama, a za tačan iznos trebalo bi da se informišete kod odabranog preduzeća koje vrši prodaju. Najbolja varijanta jeste da pošaljete upit, u kome ćete navesti šta vam je tačno potrebno, u kojoj količini i slično, i za najkraće vreme ćete dobiti povratnu informaciju sa preciziranim cenama.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst