Dodaj firmu

Zlatnici Zlatara Stulic

Carice Jelene 2, Beograd
Zemun, Beograd

Zlatnici Zlatara Dukić

Sa željom da ulepšamo najsrećnije trenutke u Vašem životu, zlatara Dukić bavi se izradom i prodajom nakita od zlata i srebra. U našoj majstorskoj radionici, veštim rukama zlatara sa dugogodišnjim iskustvom, nastaju najlepši komadi nakita po...
Pročitaj više

Pere Velimirovića 8
Rakovica, Beograd

Zlatnici Alisa

Bavimo se servisom, popravkom i prodajom svih vrsta časovnika: ručnih (analognih i kvarcnih), zidnih, stonih i kaminskih. Vršimo zamenu kaiša i narukvica, poliranje i zamenu stakla na časovnicima.
Pročitaj više

Ruzveltova 37, Beograd
Palilula, Beograd

Zlatara Fiera

Mi nudimo najfiniji italijanski srebrni i zlatni nakit. Kod nas možete zameniti, popraviti, prodati i založiti vaš nakit.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 54
Vračar, Beograd

Zlatar - Kujundžija

Balkanska 2
Stari grad, Beograd

Zlatnici Zlatara DOK

Zlatara DOK se bavi otkupom i prodajom zlatnog i srebrnog nakita. Najveći izbor po najpovoljnijim cenama- zlatara DOK.
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 47, Vojislava Ilića141j, Terazije 12
Stari grad, Beograd

Zlatnici Zlatar Ivana

Zlatar Ivana nalazi se na teritoriji opštine Zemun u ulici Petra Zrinjskog 1. Izrada i prodaja nakita, otkup zlata i popravka nakita od zlata i srebra, po najpovoljnijim cenama u gradu.
Pročitaj više

Petra Zrinjskog 1
Zemun, Beograd

Zlatnici Zlatara Kulundžić

Zlatara Kulundžić nalazi se na adresi Patrijarha Joanikija 28a, Vidikovac ( Kod Maxi-ija i Lilly-ja ).
Pročitaj više

Patrijarha Joanikija 28a, Vidikovac ( Kod Maxi-ija i Lilly-ja )
Rakovica, Beograd

Zlatara Topalovic

Bulevar Kralja Aleksandra 192, Beograd
Zvezdara, Beograd

Zlatnici su nekada bili sredstvo placanja. Od kad je sveta i veka, postoji ljubav naroda prema zlatu. Jednostavno, zlato je samo po sebi lepo, ali je u isto vreme i simbol materijalnog bogatstva i prestiža. Međutim, zlato se „umešalo“ i u duhovne stvari, pa ljudi neguju tradiciju da pozlaćuju ikone i slave, ili da deke i bake poklanjaju unucima zlatnike.

Sve to govori da je zlato mnogo više od plemenitog metala, za ljude predstavlja takođe i emotivnu i duhovnu vrednost. Tako je bilo oduvek i verovatno će tako biti zauvek.

Kovani zlatnici

Ako želite klasičan poklon za razne svečane prilike, odlučite se za kovane zlatnike. Ova vrsta zlatnika se najčešće poklanja kada su rođendani, krštenja ili slave. Ono što kovane zlatnike izdavaja od drugih, jeste njihova reljefnost. 

Možda vas zanima kako se izrađuju kovani zlatnici? Kuju se u svojim predefinisanim kalupima, pa zbog toga zadržavaju reljefnost, koja podseća na kovanice raznih metalnih valuta. Kod kovanih zlatnika postoji ograničenje koje se tiče njihove veličine. Motivi su takođe unapred određeni, međutim, ne morate brinuti, svakako ćete naći odgovarajući zlatnik za vama dragu osobu, jer je izbor bogat. 

Interesantno je da se poleđina zlatnika može gravirati posebnom posvetom na ćirilici ili na latinici. Izrađuju se u 14 i 22K žutom zlatu. 

Klasični gravirani zlatnici

Kao što smo naveli u tekstu iznad, kovani zlatnici su ograničeni svojom veličinom. To kod klasičnih graviranih zlatnika nije slučaj, pa možete izabrati zlatnik sličan kovanom, s tim što imate mogućnost da birate dimenzije i ne postoji limit koji se tiče težine, a tipičan je za kovane zlatnike. 

Možete izabrati poleđinu za graviranje, a to može biti ono što je vama značajno, na primer, posebna posveta koja se radi na ćirilici ili latinici, grb Srbije, grb Pravoslavne crkve... Verski motivi i dalje su prisutni, kao kod kovanih zlatnika, međutim, ako želite posebne dimenzije i gramažu, dovoljno je da se o tome dogovorite sa osobljem zlatare koja izrađuje klasične gravirane zlatnike.

Moderni gravirani zlatnici

Sve ide u korak sa vremenom, pa tako i stare vrednosti kao što su zlatnici. Moderni gravirani zlatnici predstavljaju novinu na našem tržištu, a specifični su po tome što prevazilaze okvire tradicionalizma, dok vešto kombinuju tradiciju i savremene trendove.

To bi u praksi značilo da sada imate mogućnost da poklonite zlatnik sa specijalno izgraviranim modernim simbolima ili ilustracijama, što je prepoznatljivo za doba u kome mi živimo. 

Kovani zlatnici su ograničeni u pogledu veličine, ali ovde to nije slučaj, jer moderni gravirani zlatnici pružaju mogućnosti koje su bezgranične kada su u pitanju finoće, gramaže, debljine, veličine... 

Zlatare u svojoj ponudi imaju motive koji se mogu pojaviti na graviranim zlatnicima, ali vas čak ni to ne ograničava, jer možete da poručite baš nešto što vi želite za vama dragu osobu. Obično će biti dovoljno do sedam radnih dana da preuzmete svoj zlatnik.

Zlatnici su vrednosti koje će verovatno nadživeti ljude koji su ih izradili ili poručili i poklonili, te se odlučite za ovaj svojevrstan poklon, kako bi vaša ljubav prema nekome živela i mnogo decenija posle vas.

Zlatnici – cena:

Cena zlatnika za 14K zlato, kreće se od 17500 din. sve do 34900 dinara, što zavisi od težine zlatnika, dok za zlatnike od 22K zlata, treba izdvojiti od 23900 din. sve do 51900 dinara, opet u zavisnosti da li se radi o 2 gr, 3, 5 ili 6 grama zlata. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate zlatare ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane