Zlato je oduvek imalo svoju visoku vrednost, i to ne samo onu materijalnu, već emotivnu, u smislu da obično do kraja života čuvamo komad zlatnog nakita poklonjen od voljene osobe. Čest je običaj da se deci prilikom rođenja ili krštenja poklanjaju zlatnici, koji se posle prenose sa kolena na koleno, tako da njihova vrednost daleko prevazilazi novac koji je izdvojen za nabavku. 

 

Šta nakit govori o nama?

Nakit je svakako mnogo više od komada plemenitog metala, koga stavljamo na sebe da bismo bili lepši. Kada biramo lančić, ogrlicu, narukvicu, minđuše ili prstenje, aktiviraju se naši podsvesni mehanizmi, pa u skladu sa svojim karakterom, temperamentom, ukusom i stilom, odabiramo pravi nakit za sebe. 

Psiholozi tvrde da ništa tako dobro ne dočarava sliku naše ličnosti od nakita koji nosimo. To bi značilo da i narukvice, minđuše i prstenje svakako imaju svoj jezik, i da neverbalno komuniciraju sa našom okolinom.

Izbor nakita je kao objava koju stavljate na sebe, transparent na kome piše: „Da, to sam ja, a ovo su sve moje vrline i mane...“

Oduvek, žene su se ukrašavale stavljajući na sebe pažljivo odabran zlatni nakit, ne bi li zavele određenog muškarca. Na taj način, nakit od pamtiveka učestvuje u igri zavođenja, ali sa druge strane, i muškarci znaju za žensku slabost prema zlatu i ukrašavanju, pa troše prava mala bogatstva ne bi li došli do srca željene dame.

Možemo slobodno reći, da nakit govori jezikom ljubavi, i da smo svi u stanju da taj jezik razumemo, a i da njime komuniciramo sa osobom koja nam se dopada.

Zlatni nakit – iskustva

Neka istraživanja rađena na temu nošenja zlatnog nakita govore da žene koje su često okićene ogrlicama, prstenjem, lančićima, minđušama, predstavljaju otvorene, iskrene, pouzdane i prijateljski nastrojene osobe. 

Ukoliko žena nosi malo zlata, na primer par minđušica, lančić ili zlatni sat, za nju se pretpostavlja da se divi lepim stvarima.

 

 

Sa druge strane, za žene koje vole zlatne ogrlice, misli se da su optimisti, da znaju da uživaju u životu, te da ih krasi autoritativnost ali i dominantnost. 

Zlatni nakit je posebno popularan pri odabiru vereničkog i venčanog prstenja. Nekada je bilo veoma popularno tradicionalno žuto zlato, ali je sada primat preuzelo belo zlato kao i roze zlato. 

Popularan trend je izrada zlatnog nakita po želji, odnosno kada je neko toliko poseban za vas, da u bogatoj ponudi ne možete pronaći adekvatan verenički prsten, ili jednostavno u svojoj mašti imate viziju kako bi trebalo da izgleda ovaj simbol večne ljubavi na ruci vaše buduće neveste. Vereničko prstenje i venčane burme, mogu biti ukrašene dijamantima, brilijantima, cirkonima, izrađeni u modernom dizajnu, pa će na vašoj ruci predstavljati čuvenu poruku a to je ljubav i vernost za ceo život. 

Zlatni nakit – prodaja

U ponudi zlatara, možete pronaći bogat izbor zlatnog nakita, a sve to ćete pogledati bez obilaženja prodavnica nakita po gradu. Dovoljno je, zahvaljujući internetu, „prošetati“ po lepo osmišljenim web prezentacijama, koje nude zlatni nakit opisan u slici i reči, sa prikazanim cenama, pa ako se odlučite na kupovinu, istu možete obaviti u par koraka.

Nakon izvršenog plaćanja, nakit će biti dostavljen na vašu adresu, a vama sada samo ostaje da obradujete voljenu osobu radi koje ste birali zlatni lančić, ogrlicu, narukvicu, minđuše ili prstenje, da biste je učinili, za vas, najposebnijom na svetu.

Zlatni nakit – cena:

Cena prstenja od belog zlata zavisi od težine, zatim finoće zlata, kao i ukrasa koji se koriste, pa se tako kreće od 9900 din. sve do 42100 dinara. Venčane burme od belog zlata dostižu cenu od 215000 dinara. 

Cena minđuša od belog zlata se kreće u proseku od 7500 din. sve do 151000 dinara. Za minđuše od žutog zlata prosečno treba izdvojiti od 11000 din. sve do 53000 dinara. 

Cene zlatnih ogrlica se kreću od 70000 dinara pa sve do milion i sto pedeset pet hiljada dinara, za unikatne modele od 18 k žutog zlata, gde su zastupljene kombinacije drevnih tehnika i modernog dizajna, pri čemu je ogrlica ukrašena brilijantima. 

Cene zlatnih narukvica se kreću od 6000 din. do 91000 dinara za posebne ekskluzivne modele. 

Cena zlatnih lančića varira od težine, pa se u proseku kreće od 25000 do 41000 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate zlatare oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zlatni nakit
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Zlatni privesci (finoća 14 karata)

Akcija -% 1200 Din.
Zlatni privesci (finoća 14 karata) po ceni od 1.200 din samo u Zlatari Ivana!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Zlatni lančići sa priveskom (finoća 14 karata)

Akcija -% 8400 Din.
Zlatni lančići sa priveskom (finoća 14 karata) po ceni od 8.400 din samo u Zlatari Ivana!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

01.09.2017
Milen Jovanovic

Definitivno je zlatni nakit nesto sto kao i svako drugo zlato ima i dalje svoju cenu. To je u isto vreme i jedan bezbednosni problem posto se u tom slucaju zlatni nakit poprilicno krade.

17.05.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, mora ovaj nakit da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

03.05.2017
Filip Milutinovic

U svakom slucaju je ovo veoma skupa investicija.

19.04.2017
Jovana Milinkovic

Po pravilu, sto se tice zlatnog nakita, samo treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.

05.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Po meni je ipak ovaj nakit nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

03.04.2017
Lea Stankovic

Sto se ovog nakita tice, kvalitet je nesto sto vam sigurno nece ne nedostajati.

20.03.2017
Todor Markovic

Po meni je u svakom slucaju ovo posebna vrsta nakita. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.

28.02.2017
Simona Vucinic

Moje je licno misljenje da kako god da okrenete, zlatnici su nesto posebno i nesto sto mora da se posebno plati.

10.02.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je zlatni nakit nesto sto mora i treba posebno da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.

16.01.2017
Marta Dencevic

Najvaznije stvar koja se odnosi na zlatni nakit je ta da on uvek mora da se bas onako debelo plati kako bi imao svoj pun efekat.

26.12.2016
Petar Jankovic

Samo da znate da je zlatni nakit veoma skup, mada to je nesto sto se i koliko moze i ocekivati. U suprotnom slucaju, samo treba da se posavetujete sa nekim proverenim i strucnim mestom.

26.12.2016
Ljubinka Sreckovic

Po ovom pitanju, samo treba da potrazite neko strucno i provereno mesto u ciji kvalitet ne treba da sumnjate.

08.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako nesto u danasnje vreme ne gubi vrednost onda je to zlatni nakit. Samo treba da se potrudite da vam ga neko ne ukrade.

22.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je vec potreban zlatni nakit, samo treba da posetite zlataru David i da se na tom mestu licon uverite sta tacno znaci kvalitet.

03.11.2016
Biljana Brankovic

Zlatni nakit zaista moze da bude nesto posebno. Ukoliko se odlucite da ga kupite, definitivno ne biste trebali da se nesto posebno pokajete. Zato u svakom slucaju treba da posetite zlataru Topalovic. Zaista je to jedna i vise nego kvalitetna zlatara.

12.09.2016
Marko Petrovic

Zlatni nakit je nesto sto nikada ne gubi svoju vrednst koliko god staro bilo. Samo uvek treba da se potrrudite da bude kvalitetno urađen i da ga nakon toga dobro cuvate.

08.08.2016
Dusan Markovic

Zlatni nakit je zlata vredan. Zbog toga je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da ga dobro cuvate, posto se kradje u danasnje vreme sve cesce desavaju.

07.07.2016
Nikolina Pantelic

Veoma kvalitetan zlatni nakit mozete kupiti u zlatari David koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada. Takodje, cene u ovoj zlatari su i vise nego razlicite i u njih mozete imati puno poverenje tokom radnog vremena