Zeo Medic

 • 4
5.00 | 5 ocena

O nama - ZEO - MEDIC


Preduzeće ZEO-MEDIC poseduje tradiciju uspešnog poslovanja od 1991. godine kada je osnovano pod nazivom INDUSTRO INŽENJERING sa osnovnom delatnošću proizvodnje procesne opreme. Od 1995. godine preduzeće počinje sa preradom zeolita za potrebe poljoprivrede, stočarstva i ekologije, pod nazivom ZEOLINK.


Kako je rasla svest ljudi o značaju korisnih svojstava zeolita u medicini, dijetetici i kozmetici, kao i u skladu sa sve većim zahtevima tržišta za efikasnim preparatima za poboljšanje zdravstvenog stanja ljudi, preduzeće INDUSTRO INŽENJERING 2013. godine otpočinje proizvodnju dijetetskih i kozmetičkih preparata pod imenom ZEO-MEDIC. Danas preduzeće poseduje savremen proizvodni pogon kapaciteta preko 20.000 kg, sa tendencijom daljeg povećanja kapaciteta i asortimana.


Sa ciljem da našim klijentima ponudimo vrhunski kvalitet proizvoda ZEO-MEDIC je uspostavio saradnju sa Farmaceutskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Vojno medicinskom akademijom i ostalim visoko stručnim ustanovama. Kompletna proizvodnja dijetetskih i kozmetičkih preparata ostvaruje se u skladu sa zahtevima CODEX ALIMMENTARIUSA CAC/RCP 1969, rev. 04/2013 poštujući pri tom sve korake i principe HACCP sistema-analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke.

Takođe, u saradnji sa Klinikom za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Beogradu vrše se klinička ispitivanja na našim gotovim proizvodima.


Naziv Zeolit potiče od grčkih reči “ZEO” (ključati) i “LITHOS” (stena) što u prevodu znači “stena koja ključa”. Prirodni zeoliti su kristalni alumosilikati mikroporozne strukture, vulkanskog porekla i u prirodi se nalaze u vulkanskim stenama i okeanima. Međutim, u medicinske svrhe se koristi isključivo kristalni zeolit klinoptilolit. Ovaj zeolit može dati korisne efekte samo ukoliko je aktiviran, bez obzira na fizičko-hemijske karakteristike koje poseduje u prirodnom obliku.


Da bi se klinoptilolit koristio za ljudsku upotrebu mora zadovoljiti sledeće :

1. granulacija mora biti što finija i meri se u µm i nm. Naši proizvodi su granulacije manje od 1µm do maksimalno 20µm,

2. visok kapacitet katjonske izmene - povoljni efekti na ljudski organizam ostvaruju zeoliti čiji je kapacitet katjonske izmene preko 150meq/100gr. zeolita. Naši preparati imaju kapacitet katjonske izmene preko 180meq/100gr. zeolita, što je sam vrh svetskog kvaliteta.

3. visok procenat klinoptilolita do 95% - procenat klinoptilolita varira od nalazišta do nalazišta minerala. U prirodi se nalazi preko 200 vrsta zeolita. Najkvalitetniji su Kubanski i Japanski sa 95% klinoptilolita. Zeoliti koji se mogu naći u Srbiji na različitim lokacijama su jako kvalitetni. Naši preparati sadrže od 90-95% klinoptilolita, što je u samom vrhu svetskog kvaliteta.


Zeolit ima višestruke koristi za čovekovo zdravlje, kao preventiva modernom načinu života kojem smo izloženi i čišćenju čovekovog organizma od virusa, alergena, kao i kancerogenih supstanci. Zeolit klinoptilolit je potpuno prirodna netoksična supstanca koja aktivno deluje u organizmu 4-6 sati, nakon čega se u potpunosti izbacuje. Pri tom ne izaziva neželjene efekte i njome se ne može predozirati.


Zeolit se preporučuje svim kategorijama korisnika i vrlo je efikasan u:

 • -detoksikaciji tela (pomaže uklanjanju teških metala, pesticida, mikotoksina...) što se naročito dobro odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema
 • -inaktiviranju slobodnih radikala
 • -inaktiviranju i transformisanju radioaktivnog cezijuma i stroncijuma
 • -održavanju optimalnog nivoa pH krvi između 7,35 i 7,45 što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih ćelija i ćelija imunog sistema
 • -povećanju stabilnosti imunog sistema
 • -razlaganju peska i kamena u bubregu
 • -kod ublažavanja posledica osteoporoze i reumatskog artritisa
 • -neutralisanju alergena iz hrane, pića i okruženja
 • -snižavanju šećera u krvi
 • -regulisanju nivoa lipida (snižava trigliceride i loš holesterol, a podiže dobar holesterol)
 • -pri redukciji refluksa želudačne kiseline, regulisanju varenja i probave
 • -snižavanju nivoa laktata (bol u mišićima se smanjuje, a pH krvi se normalizuje)
 • -suzbijanju virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija
 • -podizanju nivoa serotnina (hormona sreće)
 • -regulisanju ritma spavanja...

Pored dijetetskih preparata, iz ponude preduzeća ZEO-MEDIC izdvajamo i potpuno prirodne kozmetičke proizvode:


-Univerzalna maska za lice – izuzetno efikasno sredstvo namenjeno svim tipovima kože koje predstavlja kombinaciju prirodnog zeolita i prirodnog mineralnog blata (peloida). Pozitivni efekti primene ove maske su sledeći: temeljno čisti kožu i uklanja sloj mrtvih ćelija, što koži daje vredne minerale, poboljšava cirkulaciju, zateže kožu i povećava njenu elastičnost, ukljanja AKNE, DRUGE VRSTE BUBULJICA i MITESERE, smanjuje lučenje znojnih i lojnih žlezda, ublažava bore.


-Pasta za zube sa prirodnim Zeolitom – prirodno sredstvo za svakodnevno pranje zuba namenjeno svim kategorijama potrošača. Glavne komponente paste su prirodan zeolit i prirodna etarska ulja mente i žalfije, a redovnom primenom možete ukloniti naslage sa zuba (plak, kamenac) i povećati njihov sjaj, sprečiti širenje parodontoze i pojavu gingivitisa, sprečiti nastanak gljivičnih i bakterijskih infekcija, zaustaviti krvarenje desni i osvežiti dah.


ZEO-MEDIC, Aleksandra Petrovića 25, Zemun, Beograd

Iskustva i komentari posetilaca

28.06.2017 03:34
Sandra Marinkovic
Pasta za zube sa prirodnim Zeolitom,prirodno sredstvo za svakodnevno pranje zuba namenjeno svim kategorijama potrosaca.Glavne komponente paste su prirodan zeolit i prirodna etarska ulja mente i zalfije,a redovnom primenom mozete ukloniti naslage sa zuba.
04.04.2017 12:05
Ilija Radovic
Probao,sve preporuke.Zeolit ima visestruke koristi za covekovo zdravlje,kao preventiva modernom nacinu zivota kojem smo izlozeni i ciscenju covekovog organizma od virusa, alergena,kao i kancerogenih supstanci.
30.12.2016 07:57
Milos Topalovic
Zeolit ima veliku ulogu u povecanju stabilnosti imunog sistema,razlaganju peska i kamena u bubregu,kod ublazavanja posledica osteoporoze i reumatskog artritisa, neutralisanju alergena iz hrane,pica i okruzenja.
23.06.2016 08:11
Zoran Josipovic
Zeo Medic proizvodi najkvalitetniji farmaceutski zeolit poreklom sa Kube.Zeolit se preporucuje svim kategorijama korisnika i vrlo je efikasan u detoksikaciji tela sto se narocito dobro odrazava na bolje funkcionisanje nervnog sistema.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Zdravstvo Zeolit
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Zeo Medic
 • Zeo Medic,
 • Zeo Medic radno vreme,
 • Zeo Medic kontakt telefon,
 • Zeolit,
 • Prodaja Zeolita,
 • Preparati od Zeolita,
 • Pasta za zube od Zeolita,
 • Maska za lice od Zeolita,
 • Puder za telo od Zeolita