Supermed - Fungi king medicinske lekovite gljive i proizvodi od meda

5.0 | 3 ocena
Ulica: Beograd
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Mobilni: 064/

O nama


Fungi king bavi se uzgojem i proizvodnjom medicinskih lekovitih gljiva, koje su poznate i pod nazivom kraljevske lekovite pečurke. Zbog svojih svojstava medicinske gljive imaju delotvornu i tradicionalnu primenu u borbi protiv alergija, migrene, bolesti srčanih krvnih sudova, bolesti jetre, čira na želudcu i dvanaestopalačnom crevu, kao i pri jačanju imunog sistema.

Dejstvo medicinskih lekovitih gljiva na poremećaj metabolizma, posledice hemotrapije, tumore, regulaciju visokog krvnog pritiska, kao i upale svih vrsta, potvrđeno je kliničkim studijama. Najpoznatije vrste ovih pečuraka su shiitake, cordyceps, ganoderma ili reishi carska gljiva.

Shiitake imaju dugu tradiciju lekovite gljive, a prema legendi ova vrsta gljive zaustavlja proces starenja. Japanski medicinari svakodnevno otkrivaju delovanje ove vrste lekovite gljive na neke od najgorih i najopasnijih bolesti današnjice. Nitriti koji se prirodno nalaze u mnogim vrstama mesa i nekim vrstama povrća, a čije se dejstvo povećava obilnim đubrenjem, u ljudskom organizmu mutiraju u kancerogene spojeve. Upotrebom shiitake pečurki te mutacije mogu blokirati spojevi “čistači” nitrita koji su prisutni u ovim pečurkama.

Primena shiitake gljiva korisna je i kod problema sa manjkom vitamina D u ishrani, koji može uzrokovati oboljenje raka dojke i debelog creva, jer samo dva grama na Suncu sušene shiitake gljive sadrži skoro punu preporučenu dnevnu količinu vitamina D. Ova vrsta pečuraka sadrži i antitumorne materije, koje su efikasne u prevenciji tumora. Stoga se ova vrsta gljiva preporučuje svim onima koji žele da ojačaju svoj opšti imunitet, kao i specifični imunitet protiv tumora.

Čaj od pečurke shhitake preporučuje se svima koji u svojoj ishrani koriste previše soli, jer razlaže i odstranjuje holesterol iz krvi, ublažava lak hroničan kašalj, smanjuje visok krvi pritisak, pomaže kod ispucalih kapilara i relaksira pretaranu napetost i stresna stanja.

Cordyceps gljiva svoje poreklo vodi sa tibetanskih visoravni. Danas postoji velika potražnja za ovom vrstom gljiva, zahvaljujući otkrićima tibetanskih pastira, koji su zaključili da je stoka koja se hranila ovom vrstom pečuraka imala znatno veću odbrambenu moć organizma i duži život. Cordyceps gljiva doprinosi povećanju snage i izdržljivosti, jačanju imunog sistema, poboljšanju raspoloženja, regulaciji funkcije srca i pluća, regeneraciji mišića, a već godinama se koristi kao tonik. Pošto ova vrsta gljive utiče na povećanje energije treba je konzumirati isključivo u jutarnjim satima, a nikako uveče da ne bi uticala na san.

Ganoderma ili reishi carska gljiva zauzima prestižno mesto u kineskoj tradicionalnoj medicini, a nazivaju je čudom prirode, jer poseduje snažna lekovita svojstva i čini čuda našem organizmu. Reishi gljiva pomaže kod: oslabljenog imuniteta, infektivnih bolesti izazvanih virusima, bakterijama i gljivicama, hematoloških bolesti, autoimunih bolesti, postoperativnog oporavka, hroničnih upala, povišenog holesterola i povišenog krvnog pritiska, astme, dijabetesa, bolesti bubrega i jetre, osteoartritisa, reumatidnog artritisa i gihta, kao i proširenih vena. Upotreba reishi carske gljive se preporučuje i svima koji žele da poboljšaju cirkulaciju, ojačaju imunološki sistem, snize nivo holesterola i šećera u krvi, ali i da poboljšaju svoje izglede u lečenju i izlečenju od raka.

Zbog svojih lekovitih svojstava upotreba ganoderma gljive se preporučuje i deci koja imaju probleme sa astmom ili alergijom. Primenom reishi carske gljive nakon vakcinisanja, ona odstranjuje mnoge štetne toksine i neutrališe slobodne radikale u dečjem telu. Zato je potrebno uzimati ovu gljivu kako pre, tako i posle vakcinisanja.

Med je oduvek bio poznat kao nektar bogova i ova namirnica je cenjena u svim kulturama i religijama. Prednosti meda su poznate među ljudima, kako zbog svog ukusa, tako i zbog lekovitih svojstava koja ga odlikuju. Domaći med, kao jedan od najzdravijih proizvoda pogodan je za sve osobe, a njegova lekovita svojstva rešavaju Vas problema sa gripom, prehladom ili nesanicom.

Sve dodatne informacije o Fungi king medicinskim lekovitim gljivama i proizvodima od meda, možete dobiti na telefon:
064/614 65 13.

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Cecin Biošpajz zdrava hrana, Paunova 3a (Nea Pendeli 4), Voždovac, Beograd
  Zdrava hrana KILO & GRAM, Jurija Gagarina 231/117, Novi Beograd, Beograd
  Zdrava hrana Dietfood, Kneza Viseslava 134/12, Čukarica, Beograd
  Čarobni špajz zdrava hrana i market, Titova 10, Čukarica, Beograd
  Aloe vera - put zdravog zivota, Baštovanska 56b, Voždovac, Beograd
  Demetrin Vrt organska i zdrava hrana, Neznanog Junaka 15, Dedinje, Savski venac, Beograd
  Kod komšinice Jele - prodavnica zdrave hrane, Pere Todorovića 10b, Čukarica, Beograd
  Beobašta - dostava svežeg voća direktno sa plantaže, Kapetana Dragića 15a, Sopot, Beograd
  Sok od jabuke Zekić, Mijatovića kraj 27d (selo Baljevac), Obrenovac, Beograd