Dodaj firmu

Cecin Biošpajz zdrava hrana

4.6 | 18 ocena
Član od 2018.
Cena:
840 din.

Mast Guščija

Sastav :

100% mast guščija

Mast guščija je jedan od najefikasnijih lekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini. Potpuno prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme - guščiju mast, koristile su i naše bake, a sve češću primenu pronalazi i u modernoj medicini, u obliku preparata.

Guščiju mast prepoznaćete po karakterističnom mirisu i žutoj boji. Prava domaća guščija mast se lako razmazuje i topi na sobnoj temperaturi. Kada se topi, postaje „ikrasta“ i ima jedinstven ukus.

Dobija se topljenjem sala guske na tihoj vatri. Najnovija istraživanja pokazuju da je veoma bogata omega 3 masnim kiselinama što ovu mast čini veoma zdravom.

Guščija mast je životinjska mast koja se dobija topljenjem sloja vezivnog i potkožnog masnog tkiva kod gusaka. Sadrži većinu masnih kiselina potrebnih telu, pa je od davnina korišćena za lečenje mnogih bolesti.

Od kiselina sadrži:

*omega 3

*oleinsku kiselinu

*palmitinsku kiselinu

*linolnu

*linolensku kiselinu

*stearinsku

*mirističku, i dr.

Guščija mast takođe sadrži veliku količinu minerala i vitamina:

*magnezijum,

*natrijum,

*selen,

*cink,

*bakar; i

*vitamine: B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, PP itd.

Koliko je guščija mast korisna, vidi se već u njenom sastavu:

Budući da sadrži omega-3 masne kiseline, telo ne samo da ih dobro apsorbuje, već i čisti krvne sudove od naslaga holesterola.

Palmitinska kiselina sadržana u ovoj masti ima antibakterijska svojstva, što je neprocenjivo kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Stearinska i linolna kiselina, koje imaju protivupalna i antialergijska svojstva, pomažu u suočavanju sa kašljem u slučaju alergija i upalnih procesa respiratornog trakta.

Aminokiseline i vitamini E, PP, C, kao i grupa vitamina B, koji su deo ove masti, aktivno se bore protiv ćelijske hipoksije, tokom upalnih procesa disajnog sistema.

Elementi u tragovima, magnezijum, selen, cink i natrijum pridonose brzom oporavku od svih vrsta virusnih i bakterijskih infekcija.

Preporučuje se uz obloge konzumiranje jedne kašičice dnevno masti u nekom toplom napitku .

Upotreba :

koristi se kao obloga kod respiratornih infekcija i upala

preporučuje se konzumiranje jedne kašičice dnevno u nekom toplom napitaka

za razbijanje i izbacivanje slajma iz pluća

Pakovanje : 145g

Kategorija: Zdrava hrana Beograd
Objavljeno: 30.09.2021.
# ID Oglasa: 069143
Firma: Cecin Biošpajz zdrava hrana
Website: cecinbiospajz.rs
Idi na vrh strane