Čirokot ulje - Viktori

0.0 | 0 ocena
Ulica: Kajmakcalanska 6
Grad: Beograd
Opština: Vračar
Čirokot ulje - Viktori
Mobilni: 063/

O nama

ČIROKOT ULJE - VIKTORI
Čirokot ulje i njegovo seme (Nigella Sativa) koriste se već hiljadama godina, a spominju se i u mnogobrojnim religijskim spisima. Njegove zdravstvene efekte su koristile i velike civilizacije poput Starih Grka, Rimljana i Arapa, a interesantan je podatak da je jedna boca ulja crnog kima pronađena u grobnici faraona Tutankamona. U današnje vreme ponovo je otkriveno pozitivno delovanje ove čudesne biljke za koju se kaže da leči sve osim smrti.

Crni kim najčešće se može pronaći u toplijim krajevima i istočnim zemljama, poput Egipta, Sirije, Indije. Čirokot ulje dobija se hladnim ceđenjem zrelih semenki crnog kima i u sebi sadrži stotinak aktivnih supstanci koje pozitivno deluju na celokupan organizam preko imunološkog sistema i pročišćavajuće preko debelog creva.

Povećan stres, neredovna i jednostrana ishrana, kao manjak kretanja, negativno utiču na čovekov imuni sistem. Crni kim je prirodni antibiotik koji nema štetnih posledica i od svih ulja, ovo je naučno najistraženije. Ulje crnog kima sadrži nigellon koji širi bronhije i opušta mišiće i thymochinon koji snižava holesterol, podstiče lučenje žuči i olakšava varenje hrane. Pored toga, ovo ulje leči bolesti pluća, bronhijalnu astmu, migrenu, sprečava opadanje kose i gojaznost.

Klinički je dokazan povoljan uticaj crnog kima u tretmanu snižavanja nivoa masnoće u krvi. Zahvaljujći sterolu i beta-sitosterolu koji imaju anti-tumorna svojstva, crni kim je odličan način prevencije svih vrsta raka. Kada se duže koristi otklanja simptome reumatizma, dijabetesa, težih upala i povišenog pritiska. Takođe, ima i antibakterijsko dejstvo.

Dugoročna upotreba čirokot ulja uspešno otklanja simptome alergija u 90% slučajeva. Osim toga što poboljšava imunološke efekte, pomaže kod alergija na polen i prašinu, kod neurodermatitisa, astme, infekcija i drugih bolesti. Seme crnog kima ima svojstva antihistamina, odnosno smanjuje i eliminiše delovanje histamina koje se stvara kod alergijskih reakcija.

Firma Viktori u svojoj ponudi ima čirokot ulje koje se uvozi iz Turske i 100% je prirodno, jer dolazi sa područja odakle potiče. Ulje čirekota se može koristiti kao dodatak ishrani 3 grama dnevno za zdrave osobe, a pri lečenju prema uputstvu za doziranje. Važno je znati da do potpunog dejstva čirekota dolazi tek nakon 8 do 12 nedelja redovnog konzumiranja.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona 063/ 887-37-39

ili nam pisati u inbox na našoj stranici

Radno vreme:
svaki dan od 09-18:30h

Čirokot ulje – Viktori, Kajmakčalanska 6, Vračar, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Maja Matic
  21.10.2016 05:21

  Dugorocna upotreba cirokot ulja trajno i dokazano uklanja sve simptome alergija.Ulje od crnog kima nudi proverena i pozitivna dejstva i koristi se od davnina.Probajte i vi i mislim da se necete pokajati,sve preporuke.

  Firme u blizini

  Maslina prodavnica zdrave hrane, Katanićeva 2, Vračar, Beograd
  Ivic Bio Shop, Simina 22a, Stari grad, Beograd
  Proagro distribucija Teddie kikiriki butera, Molerova 60, Beograd, Vračar, Beograd
  Ovsena kasa, Kamenička 1, Savski venac, Beograd
  Organska hrana Bio Pjaca, Maksima Gorkog 29, Vračar, Beograd
  Beskvasni hleb Parfet, Zivka Davidovica 76, Zvezdara, Beograd
  Gust proizvodnja zdrave hrane, Todora Dukina 34, Voždovac, Beograd
  Zdrava hrana Moja smokvica, Vojislava Ilica 32, Zvezdara, Beograd
  Zdrava hrana Bosiok, Jove Ilica 72, lokal 20 (mala pijaca na Vozdovcu), Voždovac, Beograd
  Vučko i Aca Zdrava hrana, Kalenić Pijaca bb / tezga 63, Vračar, Beograd