Zatamnjeno staklo pruža mnoge prednosti. Bez obzira da li je u pitanju izlog vašeg lokala ili prozori automobila, efekat zatamnjivanja se ogleda u smislu očuvanja privatnosti ali i zaštite od štetnog UV zračenja.

 

Zatamnjivanje stakala cena

Obično kada se ljudi odlučuju da folijom zaštite i izbrendiraju kafić, lokal, butik i slično ili stakla svog automobila, prvo što im pada na pamet kao pitanje jeste – koliko to sve košta?

Naravno da kvalitet folija i profesionalna usluga diktiraju i cenu, ali sve zavisi i od tipa vozila. Recimo: ako se odlučite da zatamnite sva stakla osim prednje šoferšajbne, biće potrebno od 70 evra do 150 evra za kombi vozila. 

Ako se odlučite za zatamnjivanje samo prednjih stakala, u ravni vozača, cene su od 20 do 30 evra.

Kada govorimo o folijama za izloge, cena se kreće od 13 do 23 evra po metru kvadratnom, u zavisnosti od vrste folije. 

Zatamnjivanje stakla

Kada je reč o folijama za staklo koje se koriste na objektima, njihova veoma dobra osobina je što leti smanjuju temperaturu u prostoru do čak 15 stepeni, dok od pomenutog UV zračenja štite 100%.

Samim tim, pošto je tokom vrelih letnjih dana temperatura u prostoru niža, ostvaruje se ušteda u električnoj energiji koja je potrebna da se prostor rashladi i postignu optimalni uslovi za rad.

Sa druge strane, odlična osobina folija za staklo jeste u tome što one štite robu od propadanja i izbleđivanja, a tu pre svega mislimo na prodavnice i butike, i slične trgovinske radnje.

Ogledalo efekat je posebno zanimljiva osobina folija, jer je takva folija spolja neprovidna, dok sa unutrašnje strane jasno vidite prostor ispred lokala. 

Sama folija ne bi imala potpunog smisla da ne postoji i mogućnost brendiranja. To znači da će na foliji biti odštampan vaš logotip, ubačene slike i napravljena reklama po vašoj želji. 

Zbog trajnosti folije ne morate brinuti, jer se pruža garancija u trajanju od obično 10 godina, kako na foliju, tako i na same radove.

 

Zatamnjivanje stakala - iskustva

Da biste vozili fensi automobil, ponekad je dovoljna mala intervencija kao što je zatamnjivanje stakala specijalnim folijama. Sa druge strane, da bi vaš izlog lokala privlačio dodatnu pažnju, i da biste na taj način pridobili nove kupce, pri svemu tome štedeći energiju i štiteći se od negativnog UV zračenja, folije za brendiranje izloga su prava stvar za vas.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Zatamnjivanje stakala
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

01.11.2018
Miodrag Kostic

kada sam pre par godina gradio kucu, dosta sam koristio folije za zatamnjivanje stakala. Sa njima imam bas dobra iskustva i veoma sam zadovoljan. Mogu slobodno svima da ih preporucima kao korisnu zastitu od UV zacenja.

12.04.2017
Petar Jankulovski

Kako god da okrenete, ono i nije bas nesto previse jeftino. Mada, sigurno je samo to da moze da posluzi svojoj svrsi.

28.03.2017
Jovana Milinkovic

Sto se ove vrste zatamnjivanja stakala tice, sigurno je samo to da ona moze da se uradi bas onako kvalitetno.

13.03.2017
Stojance Ristovski

Naravno da ono u svakom slucaju nije posebno isto. Ukoliko se vec opredelite za kvalitet. Sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

22.02.2017
Lea Stankovic

Naravno da je ovo zatamnjivanje stakala i vise nego bitno i vazno. Ukoliko se vec za njega odlucite, sigurno se sto se mene tice necete pokajati.

06.02.2017
Milen Jovanovic

Koliko mi se samo cini, uvek je jedna og glavnih stvari bila da samo yatamnjivanje stakla mora poprilicno da kosta i da to jednostavno tako mora da funkcionise.

25.01.2017
Simona Vucinic

Koliko mi se samo cini, uvek je bila fora u tome sto ova vrsta zatamnjivanja mora debelo da se plati. Sve drugo je koliko mi se cini manje vazno.

06.01.2017
Filip Milutinovic

Moje licno misljenje je da oko ovoga samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje.

19.12.2016
Marta Dencevic

Ako vec planirate da uradite zatamnjivanje stakla, samo biste trebali da koristite neke kvalitetne folije a ne neke kineske.

01.12.2016
Mihajlo Nastasovic

Mislim da biste u svakom slucaju pre nego sto se odlucite da uradite zatamnjivanje stakala da dobro treba da se raspitate oko toga da li je to i u kolikoj meri dozvoljeno.

25.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Po pitanju zatamnjivanja stakla, asmo treba da posetite radnju Jug i vise nista oko toga nemate da se brinete.

16.11.2016
Nikolina Pantelic

Ukoliko vam je vec potrebno kvalitetno zatamnjivanje stakala, onda je definitivno najbolje resenje da posetite Ultra Stop Aloha i tamo to uradite veoma kvalitetno.

08.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno zatamnjivanje stakala, onda je definitivno najbolje resenje za vas da posetite auto stakla Era glas i nema sta da se pokajete.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo vec o kvalitetnom zatamnjivanju stakala, moj mi je sin rekao da voma kvalitetno zatamnjena stakla mogu da se urade u Ultra Stop Aloha. To je jedno mesto koje definitivno ima proveren kvalitet.

25.10.2016
Todor Markovic

Au ljudi, skoro sam bio kod jednog prijatelja koji je zatamnio stakla na svojoj kuci. Mogu samo da kazem da izgled ai vise nego mocn. Definitivn pravi izbor sa pravim ukusom.

16.09.2016
Janko Zivanovic

Zatamnjivanje stakala je u svakom slucaju jedan od aktinvosti u koje mozete da imate puno poverenje da ih mozete zavrsiti bez problema. Zatamnjivanje stakala je nesto sto je u odredjenoj meri i ograniceno postojecim zakonskim propisima.

26.08.2016
Petar Jankovic

Mozda je policija poostrila kontrolu ali ja to zaista ne primecujem po ulicama. Pri tome, mislim da je poprilinoc lepo kada odredjeni tipovi vozila imaju zatamnjena stakla. Deluje bas nekako mocno i otmeno.

15.08.2016
Ivan Stojanovic

Mislim da je policija poprilicno u danasnje vreme poostrila kontrolu po pitanju zatamnjivanja stakala tako da je za vas u svakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete oko toga sa nekim strucnim licem.

21.07.2016
Marko Petrovic

Nesto sam malo gledao po internetu i izvukao sam podatak da je u proseku potrebno oko 50 eura da se uradi kompletno zatamnjivanje stakala. Samo treba da vodite racuna o temu da vas policija zbog toga ne kazni.

22.06.2016
Dusan Markovic

kada sam pre par godina gradio kucu, dosta sam koristio folije za zatamnjivanje stakala. Sa njima imam bas dobra iskustva i veoma sam zadovoljan. Mogu slobodno svima da ih preporucima kao korisnu zastitu od UV zacenja.