Zatamnjivanje auto stakala je jako popularno. Veoma je cool voziti automobil koji ima zatamnjena stakla. Tako možete čak i voditi ljubav na parkingu, a da to niko ne primeti. Ipak, zatamnjivanje auto stakala vam pruža mnoge prednosti, kao što su: ojačanje stakla, optimizacija propuštenog svetla, poboljšan estetski izgled vozila.

Koja stakla na autu se ne smeju zatamnjivati?

Pročitaj više

Izaberite neki od servisa za auto stakla gde mozete raditi ZATAMNjIVANjE AUTO STAKALA

Beograd

Zatamnjivanje stakala Armolan
Zatamnjivanje stakala Armolan
Luke Spasojevića 7 Pozovi

Armolan folije za zatamnjivanje stakala pružaju izuzetnu zaštitu od štetnog UV zračenja i toplote, privatnost i sigurnost. Izuzetnog su kvalteta i zadovoljavaju sve kriterijume i najzahtevnijih klijenata. Pružite Vašem automobilu, poslovnom i...
Pročitaj više

FOLIJEPRO - TERMO STOPSOL SIGURNOSNE FOLIJE ZA STAKLA
FOLIJEPRO - TERMO STOPSOL SIGURNOSNE FOLIJE ZA STAKLA
Vodovodska 160
Čukarica Pozovi

Folije za stakla Folijepro su prvenstveno odbrana od sunca, provale, nepogode, štetnog zračenja, neprijatnih pogleda, a tek potom estetsko uobličavanje ambijenta. Naša firma je zastupnik jedne od vodećih firmi za folije za stakla u svetu, Han...
Pročitaj više

Sun Control zatamnjivanje stakala
Sun Control zatamnjivanje stakala
Brsjacka 31
Zvezdara Pozovi

Kompanija Sun Control nudi Vam najkvalitetnije folije za zatamnjivanje stakala na vozilima ili objektima. U našoj ponudi nalazi se veliki izbor folija američke proizvodnje za profesionalnu ugradnju, u originalnom pakovanju i sa doživotnom gar...
Pročitaj više

AS Auto Stakla
AS Auto Stakla
Milana Nedeljkovića 9, Plavi horizonti
Zemun

AS AUTO STAKLA je najsavremeniji servis koji se bavi ugradnjom, zamenom i reparacijom auto stakala. Nalazi se u Zemunu a uz svako staklo dobijate i sertifikat koji je ugraviran u staklo kao garancija kvaliteta....

Broutality folije za stakla
Broutality folije za stakla
Petra Kočića 45
Zemun

Broutality folije za stakla predstavljaju najsavremeniju zaštitu od sunca i štetnog UV zračenja, provala, kao i neprijatnih pogleda u Vaš stambeni ili poslovni prostor. U našoj ponudi nalazi se originalna folija vodećeg proizvođača Sun Contro...

Dark Glass folije za stakla
Dark Glass folije za stakla
Ariljska 2
Zvezdara

Osigurajte Vaš dom, izlog ili automobil, izaberite Dark Glass folije za stakla. U našoj ponudi nalazi se širok dijapazon folija vodećih svetskih proizvođača koje pružaju zaštitu od provala, temperature, UV zračenja i mogućih povreda usled raz...

Šabac

Auto stakla Novus Auto Glass
Auto stakla Novus Auto Glass
Vase Pelagića 63 Pozovi

Auto stakla Novus Auto Glass namenjena su svima koji žele samo najbolje za svoje vozilo. Kao domaći lider, naša firma može da ponudi popravku, ugradnju i prodaju auto stakala za više od 50 svetskih proizvođača, kamiona i drugih komercijalni...
Pročitaj više

Zatamnjivanje auto stakala je jako popularno. Veoma je cool voziti automobil koji ima zatamnjena stakla. Tako možete čak i voditi ljubav na parkingu, a da to niko ne primeti. Ipak, zatamnjivanje auto stakala vam pruža mnoge prednosti, kao što su: ojačanje stakla, optimizacija propuštenog svetla, poboljšan estetski izgled vozila.

Koja stakla na autu se ne smeju zatamnjivati?

Logika nam nalaže, da prednje vetrobransko staklo, to jest, šoferšajbnu, ne smemo da zatamnjujemo. Prednja bočna stakla, dakle kod vozača i suvozača, mogu se zatamniti, ali postoji jedan uslov – da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi trideset posto.

Koja stakla na autu se mogu zatamnjivati?

Zadnji vetrobran, kao i zadnja bočna stakla, mogu se zatamniti onoliko koliko to vi želite, očigledno iz razloga što ne utiču direktno na sigurnost u vožnji.Koje su prednosti postavljanja folije na staklo automobila?Često, dok vozimo, smeta nam bljesak farova ili jaka sunčeva svetlost. Uz pomoć folija se filtrira štetno sunčevo zračenje. Solarna energija se odbija od četrdeset do osamdeset posto, pri čemu se i reguliše temperatura unutar vozila. Na ovaj način, uz pomoć zatamnjivanja automobila, vi štitite i enterijer vozila. Refleksija direktnog svetla je od pet do tridest posto, odbijanje UV zraka je od 95 – 99,9%, i pri svemu tome se štedi energija.

Kako se folijama ojačavaju stakla na autu?

Zaštitne folije čine vaše staklo na kolima otpornijim na udarce, grebanje, lomljenje i slično. Ako bi i došlo do lomljenja stakla, folija se ponaša tako što zadržava krhotine i deliće, čime sprečava da se putnici u autu povrede.

Od čega su izrađene folije za auto stakla?

Mogu biti izrađene uz pomoć specijalnih aluminijumskih i ugljenih boja, sa akrilnim ojačanjem, koje se koristi u jednom, dva ili tri sloja.

Zatamnjivanje stakla na autu

Voziti auto koji nije zaštićen zatamnjenim staklima, može izazvati umor vozača, njegovu smanjenu koncentraciju, te opterećenje očiju. Folije koje se ugrađuju imaju efekat da filtriraju toplotu sunčevih zraka, i pri tome značajno umanjuju mogućnost zaslepljenja, dok istovremeno propuštaju svetlost, što sve doprinosi preglednijoj i jasnijoj vožnji. Folije se postavljaju na unutrašnju stranu stakla, čime se povećava njegova čvrstoća, što sve omogućava da se i razbijena stakla zadrže na svojim mestima, što je posebno značajno kod eventualnih saobraćajnih nezgoda. Vaši prozori na automobilu će postati atraktivniji, jer se obojenim folijama koje odbijaju svetlost, postiže lepši izgled vozila. Pošto ste obezbeđeni od znatiželjnih pogleda, u vašem automobilu možete se ljubiti sa devojkom, na primer, i to niko neće moći da vidi, makar se nalazili usred prometnog parkinga.

Zatamnjivanje stakla na kolima

Ugradnja folija na stakla automobila nije komplikovan proces i traje od 2 do 4 sata u proseku, što zavisi od tipa vozila. Pošto stručna lica završe posao i obave proveru, bićete pozvani da preuzmete automobil. Nakon što vam folije budu ugrađene na stakla auta, ne biste smeli otvarati prozore dva dana. Sve vrste folija u sebi sadrže zaštitu od ogrebotina.

Kako folije utiču na lepši izgled automobila?

Možda je ovo pitanje čak pomalo i suvišno, ali reći ćemo da postoji veliki broj nijansi koje su u standardnoj ponudi. Najnoviji modeli folija za automobile su izrađene sa metalik odsjajem, koji sjedinjuje staklene površine sa najatraktivnijim bojama karoserije automobila.

Kako se obavlja montaža folija na auto stakla?

Ako vas je naš tekst zainteresovao, i odlučili ste da dodatno osigurate, ulepšate i na najbolji način opremite svog limenog ljubimca, znajte da je montaža folija na auto stakla postupak koji se izvodi brzo i veoma jednostavno.Iskusni majstori auto servisa rade tako što montiraju foliju direktno na staklo, pri čemu isto nije potrebno skidati. Kada postupak ugradnje bude bio okončan, vi ćete dobiti garanciju na izvršene usluge, a ona je najčešće u roku od pet godina.

Zatamnjivanje auto stakala – iskustva

Prvi sunčani dani, idealno su vreme da pripremite svog ljubimca za dugo toplo leto, jer će vas on možda voziti put neke egzotične destinacije. Sve vodeće svetske i domaće automobilske organizacije, preporučuju zatamnjivanje stakala auta, u propisanim granicama. To je veoma dobar način da svog mezimca zaštitite od mnogih štetnih uticaja spolja, a da sebi i svojim putnicima, obezbedite udobnu i prijatnu vožnju, uz atraktivan izgled automobila.

Zatamnjivanje auto stakala – cena:

Koliko ćete novaca izdvojiti za uslugu zatamnjivanja stakala na vašem automobilu, zavisiće od tipa vozila, ali takođe i od izbora folije i njenog kvaliteta i karakteristika. Ako se odlučite da zatamnite sva stakla osim prednje šoferšajbne, biće potrebno od 70 evra do 150 evra za kombi vozila. Ukoliko izaberete zatamnjivanje samo prednjih stakala, u ravni vozača, cene su od 20 do 30 evra.*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  22.10.2018 01:14

  Neka prosecan cena u Beogradu za zatamnjivanje auto stakala iznosi oko 15 eura po kvadratu. To je cena u koju mozete imati puno poverenje i u koju se najbolje mozete uveriti ukoliko neko od ovih mesta posetite tokom radnog vremena.

  Mihajlo Nastasovic
  14.09.2017 11:59

  Kod ovog zatamnjivanja je veoma vazno da se unapred odlucite za neki bas provereni kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga. Mada, uvek postoji mogucnost da vas policija zeza zbog takvih stakala.

  Mihajlo Nastasovic
  11.09.2017 01:19

  Koliko mi se samo cini zatamnjivanje stakala je nesto sto cete pre ili kasnije sigurno morati da uradite. Cene naravno i ne bi trebalo da budu bas tolko vazne.

  Todor Markovic
  19.05.2017 07:13

  Moje je licno misljenje takvo da svaka auto stakla mraju da se debelo plate. Druge stvari sigurno nisu bas toliko vazne.

  Ivana Petrovic
  08.05.2017 07:58

  Koliko samo mogu da vidim, zatamnjivanje autostakala u danasnje vreme zaista nije nesto posebno tesko kako god da okrenete.

  Marina Zivkovic
  22.04.2017 08:03

  kako god da okrenete, mora ovo zatamnjivane da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Stojance Ristovski
  21.04.2017 01:35

  U svakom slucaju ono mora da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

  Jovana Milinkovic
  10.04.2017 11:33

  Kako god da okrenete, mora dobro i debelo da se plati. Sve drugo je dalje po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Milen Jovanovic
  23.03.2017 08:33

  U svakom slucaju kako god da okrenete, treba da se debelo plati. Sve drugo je manje vazno.

  Lea Stankovic
  09.03.2017 11:10

  Ovo nikako nije po propisima, tako da svakako treba da se posebno plati.

  Filip Milutinovic
  09.03.2017 09:04

  Nikada ovo nije bilo nesto narocito jefitno.

  Simona Vucinic
  06.03.2017 05:17

  Koliko samo mogu da vidim, u svakom slucaju je ovo nesto sto treba da se posebno plati.

  Mihajlo Nastasovic
  05.03.2017 02:59

  Nije ovo ni malo jednostavno kao sto se mozda na prvi pogled cini.

  Marta Dencevic
  04.03.2017 03:33

  U svakom slucaju je voo nesto sto treba da se debelo plati. Sve drugo je cisto gubljnje vremena.

  Todor Markovic
  15.02.2017 07:03

  Uvek su imala poebnu cenu. Ako se vec za jnih odlcuite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

  Ljubinka Sreckovic
  14.02.2017 12:59

  Naravno da ovo zatamnjivanje ima i vise nego velike koristi i prednosti. Sve drugo je manje vazno.

  Janko Zivanovic
  01.02.2017 07:45

  Nikada se ja ne bih igrao sa propisima u ovoj oblasti. Sigurno je samo to da su oni veoma skupi.

  Nikolina Pantelic
  19.01.2017 02:25

  Koliko mi se samo cini, ovde je veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Ostalo dalje ipak nista vise nije bas toliko bitno.

  Petar Jankovic
  18.01.2017 10:15

  Koliko je samo meni poznato, ovo je po neki propisima strogo zabranjeno.

  Jana Stankovic
  30.12.2016 08:17

  Samo treba da se opredelite za kvalitet. Ako to budete uradili sigurno se necete pokajati.

  Ivan Stojanovic
  13.12.2016 11:01

  UKoliko vam je potrebno neko provereno zatamnjivanje auto stakla, ne treba nista da brinete vec slobodno mozete da posetite neko provereno mesto.

  Biljana Brankovic
  25.11.2016 04:46

  Po pitanju ovog stakla samo treba da posetite servis Kunic i vise se nista po tom pitanju necete pokajati. U to mozete da budete sigurni.

  Marko Petrovic
  19.09.2016 10:11

  Koliko je meni poznato, zatamnjivanje stakal u nasoj drzavi i dalje nije dozvoljeno, tako da zaista ne biste trebli negde da srljate po tom pitanju.

  Dusan Markovic
  16.08.2016 09:34

  Neka prosecan cena u Beogradu za zatamnjivanje auto stakala iznosi oko 15 eura po kvadratu. To je cena u koju mozete imati puno poverenje i u koju se najbolje mozete uveriti ukoliko neko od ovih mesta posetite tokom radnog vremena.