Dodaj firmu

Da bismo svoje disajne organe zaštitili od virusa ili zaraze, biće nam potrebne medicinske zaštitne maske za lice. Pored medicinskih postoje i druge vrste maski, i o tome ćemo više govoriti u tekstu koji je pred vama. Saznaćete da li vas sve maske mogu štititi od infekcija, kao i koliko dugo možemo da nosimo jednu masku, odnosno, dokle je ona upotrebljiva...

Zaštitna maska za lice

U situacijama kada vladaju virusi, potrebno je da zaštitimo usta i nos, jer su to mesta na našem telu kuda virus prodire. Pre svega, masku za lice moramo da znamo kako da nosimo. Nije dobra ona maska koja nam ne pokriva čitav predeo oko nosa i usta, i to tako da vazduh može da prolazi.

Dakle, maska bi trebalo da prekrije celo to područje, ali i da nam omogući da dišemo normalno, bez naprezanja, jer to utiče negativno na rad srca.

Zaštitne maske za lice proizvodnja

Kada vlada određena epidemija ili pandemija, neophodno je da se preduzmu sve zaštitne mere, kako bi se umanjio rizik od zaraze. U takvim situacijama, povećana je proizvodnja maski za lice. Napomenućemo da postoje maske koje se koriste da bismo se zaštitili od prašine ili od vetra, i da takve maske neće biti dovoljno dobre da nas odbrane od virusa.

Ipak, bolje je imati bilo kakvu masku, pa čak i goreopisanu, nego da smo sasvim bez zaštite.

Zaštitne maske za lice prodaja

Zaštitne maske za lice nalaze se u prodaji u apotekama i drugim za to određenim prodajnim objektima. Spomenućemo da postoje dve vrste maski.

Prve su  hirurške i druge su epidemiološke. Lekari će upozoriti da je ovo dobar vid zaštite, ali nije i jedini, kao ni potpuno siguran. Vrlo je korisno da znate, da ako koristite masku nepravilno, vi time zapravo pomažete virusu da se širi, jer verujete da ste zaštitili sebe i druge.

Maske mogu da budu delotvorne u gradskom prevozu, u zatvorenim prostorijama, kao i kod javnih okupljanja gde je prisutan veliki broj ljudi.

Važno je imati na umu, da masku ne možete da nosite ceo dan, na primer. Razlog tome je što će vaš dah navlažiti masku, tako da će biti omogućen prodor virusa. U tom smislu, preporučuje se da nosite masku od dva do četiri sata najduže, a da je zatim odbacite u smeće i da stavite novu. Kada stavljate masku, vodite računa o tome da minimalizujete prostor koji se nalazi između lica i maske. Nakon skidanja maske, izbegavajte njeno dodirivanje, i operite ruke sapunom i vodom. Masku je potrebno zameniti čim postane vlažna.

Zaštitne maske za lice cena

Cena maski za lice zavisi od toga da li se radi o hirurškim ili o epidemiološkim. U prvom slučaju, cena je oko 30 dinara po komadu, dok je u drugom slučaju, cena oko 250 dinara i naviše, u zavisnosti od modela maske za lice.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Idi na vrh strane