O nama - BEOBUM - ZAŠTITA OD POŽARA

Preduzeće Beobum preko 20 godina uspešno se bavi montažom, instalacijom i servisiranjem opreme za dojavu požara, kao što su: centrale, senzori, protivpožarni aparati.

Sistemi za dojavu požara su elektronski sistemi koji samostalno, bez intervencije čoveka, otkrivaju i dojavljuju požar u objektima. Osnovna funkcija ovih sistema, koji su strogo definisani zakonom, je rano otkrivanje požara, kao i brzo aktiviranje vatrogasaca direktnom linijom između objekta i vatrogasne jedinice. Svaki sistem za detekciju požara čine: centrala za dojavu požara, detektori požara, uređaji za signalizaciju, automatizaciju i dojavu požara.

Ukoliko želite da zaštite Vašu imovinu na adekvatan i profesionalan način, preduzeće Beobum ima pravo rešenje za Vas. U našoj ponudi nalaze se konvencionalni i adresabilni sistemi za dojavu požara renomiranih svetskih proizvođača: Labor Strauss, Wizmart & Global Fire Equipment i Bentel.

Automatski sistemi za dojavu požara, prema konceptu rada dele se na konvencionalne i adresibilne. Ista podela važi i kada je reč o detektorima za dojavu požara koji detektuju neku od manifestacija požara (dim, svetlost, temperatura) i prenose električni signal na centralu. Kod adresibilnih detektora centrala komunicira ponaosob sa svakim detektorom i u slučaju pojave požara tačno zna na kom mestu je izbio požar. Kod konvencionalnih sistema poznato je samo kojoj grupi (zoni) detektor pripada, pa je prema tome i identifikacija mesta požara otežana.

Najvažniju ulogu kod ovih sistema ima centrala za dojavu požara koja kada prihvati signal od detektora proverava verodostojnost informacije. U slučaju potvrde kritične vrednosti, centrala uključuje internu signalizaciju (zujalica), spoljašnju signalizaciju (sirene, bleskalice, svetleći panoi, automatski telefonski govorni aparat) i preko relejnih komandi uključuje izvršne funkcije sistema (uključenje odimljavanja, isključenje ventilacije, isključenje GS...). Po prolasku alarmnog stanja, centrala za dojavu požara se pritiskom na odgovarajući taster dovodi u početno stanje.

Dugogodišnje iskustvo, kao i vrhunski kvalitet opreme koja se nalazi u našoj ponudi preporučili su nas kod velikog broja privatnih i pravnih lica sa kojima smo ostvarili uspešnu saradnju. Izdvajamo samo neke od naših zadovoljnih klijenata:

 • - Okružni sud u Beogradu
 • - Viši sud u Beogradu
 • - Dom zdravlja u Staroj Pazovi
 • - DHL International
 • - VK Group
 • - Alca-Trgovina d.o.o. u Dobanovcima
 • - Mesopromet – Pančevo
 • - Nova Vita, specijalna bolnica – Beograd
 • - Degusta d.o.o – Beograd
 • - WRIGLEY d.o.o – Beograd
 • - i mnogi drugi.


Radno vreme:
Ponedeljak – petak od 08:30-16:00h
Subota od 08:30-12:00h

Beobum – zaštita od požara, Pariske komune 49 i 51, Novi Beograd.

Iskustva i preporuke posetilaca

25.04.2018 10:01
Nikola Gavrilovic

Preduzece BEOBUM preko 20 godina uspesno se bavi montazom,instalacijom i servisiranjem opreme za dojavu od pozara,kao sto su centrale,senzori,protivpozarni alati.Okruzni sud u Beogradu,Visi sud u Beogradu,dom zdravlja Stara Pazova su samo neke ustanove koje su prezadovoljne njihovim uslugama.Sada mozete biti i vi!

13.01.2017 05:37
Jovica Vitakic

Kako bi ste zastitili svoj dom ili poslovni i prodajni prostor savetujem vam da posetite Beobum jer su njihovi sistemi za dojavu pozara veoma sigurni i kvalitetni sto sam iskusila i na svojoj kozi.

27.06.2016 06:54
Borislav Milic

Najkvalitetniji sistemi za dojavu pozara.Kompletna ugradnja i servisiranje.Dugogodisnje iskustvo,kao i vrhunski kvalitet opreme koja se nalazi u njihovoj ponudi preporucili su ih kod velikog broja privatnih i pravnih lica.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Biznis Zaštita od požara
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Beobum - zaštita od požara
 • Beobum zastita od pozara,
 • Beobum zastita od pozara radno vreme,
 • Beobum zastita od pozara kontakt telefon,
 • Beobum Novi Beograd