Cemu sluzi i kako se koristi zaštita od golubova? Možda volite da hranite golubove i smatrate ih umiljatim pticama i to je zaista lepo, ali ipak, svaka priča ima dve strane, pa tako i ova. Golubovi su nezaobilazni stanovnici svakog grada i naselja, međutim, oni znaju da prouzrokuju i različite probleme i da načine određenu štetu, pa je dobro znati kako da se zaštitimo od njih.

Pročitaj više

Cemu sluzi i kako se koristi zaštita od golubova? Možda volite da hranite golubove i smatrate ih umiljatim pticama i to je zaista lepo, ali ipak, svaka priča ima dve strane, pa tako i ova. Golubovi su nezaobilazni stanovnici svakog grada i naselja, međutim, oni znaju da prouzrokuju i različite probleme i da načine određenu štetu, pa je dobro znati kako da se zaštitimo od njih.

U našem tekstu saznajte sve o vrstama zaštite od golubova, kao i kojim firmama možete da se obratite za tu vrstu usluge.

Zaštita od golubova na terasi

Postavlja se pitanje, od čega konkretno treba da se čuvamo? Reč je o više stvari – golubovi svojim izlučevinama kao i nagrizajućim izmetom prljaju i oštećuju zgrade i terase na njima, za koje želimo da lepo izgledaju i da budu čiste.

Osim toga, ljude posebno iritira smrad izmeta, kao i svakodnevno lepršanje i gugutanje na balkonu, usled čega traže zaštitu od ovih ptica.

Zaštita od ptica

Pored navedenog, opasnost vreba i u prenošenju raznih bolesti. To je svakako ozbiljnije od bilo kakvog prljanja, neprijatnog mirisa ili stvaranja buke. Najviše su ugroženi stariji ljudi i deca, koje svakoga dana vrebaju klice iz golubijeg izmeta.

Taj izmet često sadrži salmonelu, a kao što svi znamo, salmonela izaziva izuzetno teška crevna i stomačna oboljenja.

Osim toga, vreba opasnost i od tuberkuloze, jer se i takve bakterije mogu pronaći kod golubova i ptica.

Zaštita od ptica na krovu

Verovatno je krov omiljeno mesto mnogim golubovima, a vi želite da ih se rešite sa tog mesta. Golubovi mogu biti opasni i na taj način što sami ne moraju da budu bolesni, ali mogu biti prenosioci bolesti i zaraznih klica. Recimo, naše domaće životinje, kao što su mačke ili psi, mogu doći u kontakt sa izvorom bolesti i onda tu istu bolest preneti na ljude.

Spomenimo još i parazite. Ako biste proverili mesta na kojima se golubovi gnezde, bili biste veoma neprijatno iznenađeni gomilom parazita koja se tu nalazi, a isto tako to biste pronašli i u njihovom perju. Ako imate golubove u okolini, u vaš stan ili kuću mogu ući ptičiji paraziti, golubiji krpelji, a pored njih i stenice, moljci, vaši ili hlebne bube.

Zaštita od ptica iglice

Ovde govorimo o igličastoj zaštiti, i ona se izrađuje od nerđajućeg prohromskog lima i prohromske žice. Dužina je obično pola metra, a izgleda tako što su na bazu zavarene prohromske iglice koje su dužine sto pet milimetara.

Zaštita od ptica u vinogradu

Svakako da ptice mogu napraviti značajnu štetu u vinogradu, tako da je neophodno da se zaštitimo na vreme. Na primer, možete da se odlučite za zvučno, odnosno elektronsko plašilo ptica, koje ih uspešno rasteruje.

To je jedan elektronski aparat koji proizvodi pet različitih zvukova, koji su zapravo veoma slični pticama grabljivicama. Deluju tako što zvuk različito dugo traje, sa isto takvim pauzama, što je sve bitno da se ptice ne bi privikle tako brzo.

Zaštita od golubova i ptica cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za zaštitu od ptica i golubova, najviše zavisi od vrste zaštite koju ćete koristiti, i da li vam je potrebno da zaštitite balkon, krov, vinograd i slično.

Navešćemo jedan primer – zaštita od ptica iglicama košta oko 200-250 dinara za komad od pola metra.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

Uros Filipovic
03.09.2018 11:26

Kada je zastita od golubova u pitanju najbolje je da posetite firmu pacifik link i oni ce resiti vas problem brzo i efikasno.

Ostavite komentar
Ocenite firmu