Joga Centar Sjaj

  • 4
  • %
5.00 | 6 ocena

O nama - JOGA CENTAR SJAJ


Joga Centar Sjaj nalazi se na teritoriji opštine Stari grad i praktikuje program JOGA SIMILIRIS, koji je namenjen osobama svih uzrasta, jer se radi u granicama prijatnosti i uz nadzor sertifikovanih instruktora. Joga Centar Sjaj je član nacionalnog granskog Joga saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije, od dana osnivanja.

Instruktor pri klubu Dragica Kumrić završila je obuku na Međunarodnoj akademiji za instruktore u Beogradu 2013. godine, sa licencom za rad, serftifikovani instruktor HATHA JOGE, stručne osposobljenosti III nivoa. Njena edukacija nastavlja se na Međunarodnim kampovima i radionicama u organizaciji Međunarodne akademije i Joga saveza Srbije i na posebnim obukama.

Joga je holistička disciplina stara više hiljada godina koja na organizam gleda kao na celinu i zato su njene koristi su višestruke. Joga je plemenita disciplina samorazvoja uz pomoć koje je moguće dostići savršeni balans između fizičkog, mentalnog i duhovnog – jedinstvo tela, duha i uma. Časovi joge oplemenjuju naše fizičko i psihičko biće i na taj način uspevamo da se uspešno uskladimo sa sredinom u kojoj živimo.

Joga časovi sastoje se od položaja (asana) sa tehnikama kontrole energije putem pisanje (pranajama) i opuštanjem na kraju časa. Praktikovanjem joge mi pokrećemo sve grupe mišića (čak i duboke mišiće koji se retko koriste). Joga vežbe omogućavaju aktiviranje svih zglobova, povećanje kapaciteta pluća, a do svake ćelije se dovodi dovoljna količina kiseonika. To direktno ima za posledicu jačanje muskulature i koštano zglobne strukture.

Za razliku od drugih sportskih disciplina, kod joge pokrećemo celo telo, a um miruje. Joga vežbe podstiču rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, usporavaju starenje organizma, pokreću dobru energiju, jačaju volju i povećavaju kreativnost. Već posle mesec dana dolazi do vidnog poboljšanja zdravstvenog stanja, polako nestaje umor, bolovi u vratnom i ramenom pojasu, kičmi i stopalima, poboljšava se metabolizam, telo je vitalnije, a san je miran i okrepljujući.

Ono što je posebno važno je da u jogi nema takmičenja sa drugima, času prisustvujemo isključivo iz razloga da bismo se posvetili sebi i priuštili sebi trenutke opuštenosti i oslobađanja od svih negativnosti koje su se nataložile usled svakodnevnog tempa. Sve joga vežbe se izvode u granicama prijatnosti.

Svetska zdravstvena organizacija je 1977. godine priznala delotvornost joge kao najefikasniju metodu u borbi protiv stresa, kao najvećeg uzročnika savremenih bolesti i uvrstila je jogu u pomoćne terapeutske metode lečenja. Joga praksa priznata je u Ministarstvu omladine i sporta, kao i u Ministarstvu zdravlja u Republici Srbiji, gde je dobio i akreditaciju kao metod za unapređenje zdravlja ljudi.

Joga časovi ne zahtevaju ni skupu sportsku opremu, ni specijalnu garderobu. Joga je prevenstveno namenjena očuvanju zdravlja i prevenciji, mada bi oni koji imaju hronična oboljenja trebalo da konsultuju svog lekara pre dolaska na časove joge, iako sve više lekara primenjuju joga terapiju kao dopunu savremenoj medicini.

Časovi joge uz pomoć kojih ćete dostići jedinstvo tela, duha i uma.
Sve joga vežbe se izvode u granicama prijatnosti.

Termini treninga:
Utorak – Četvrtak od 20:45h-22:00h

Posetite našu facebook stranicu: hr-hr.facebook.com/dragica.kumric

Joga Centar Sjaj, Kapetan Mišina 6a, Ustanova kulture gradske opštine Stari grad - Parobrod i Hadži Prodanova 15, Vračar.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
SPORT I KULTURA Yoga
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Joga Centar Sjaj
  • joga centar sjaj,
  • joga centar sjaj beograd,
  • joga centar sjaj stari grad