Yoga Ajurveda Centar

  • 1
5.00 | 1 ocena

O nama - AJURVEDA CENTAR


Ajurveda Centar organizuje ajurvedske konsultacije i edukacije za individualno ili profesionalno usavršavanje iz oblasti ove drevne nauke i filozofije koja vodi poreklo iz Indije. Prema starom sanskritskom pismu, reč ajurveda se sastoji iz dva pojma – ajusa (život) i veda (znanje).

Ajurveda je medicinska praksa veoma bliska jogi i smatra se najpotpunijom naukom o zdravom životu. Osnovni principi ajurvede zasnivaju se na „celokupnom opsegu života“ i svetom i prirodnom načinu življenja, koji podrazumeva upotrebu hrane kao leka koji neguje telo, um i duh.

U Ajurveda centru u Zemunu dostupni su sledeći tretmani:
-Panča Karma tretman – idealan za opuštanje i smirivanje celog organizma, pri čemu su rezultati ovog tretmana duboki i dugotrajni.
-Boravišni TM tečaj (Rezidens) – namenjen svima koji praktikuju TM tehniku sa ciljem da se oslobode dubokih stresova.
-Detox (Revital) tretman – program se ostvaruje kroz pravilnu (ciljanu) ishranu, režim života, biljno-mineralne dijetetske suplemente, kao i edukaciju.
-Retreat program – podrazumeva ajurvedsku metodu puls dijagnostikom, prepis ishrane režima života, terapija i biljnih preparata.

Ajurvedska konsultacija traje oko sat vremena i predstavlja kombinaciju preventivne i tretmanske konsultacije. Nakon određivanja telesnog tipa osoba što se postiže preventivnom konsultacijom, daju se preporuke o pravilnom režimu ishrane, života i vežbi, kako bi se obezbedila ravnoteža u organizmu. Ako je disbalans prisutan u organizmu, to se može lako dijagnostikovati putem puls dijagnostike i ajurvedskih metoda.

Za sve koji žele da ovladaju veštinama drevne indijske medicine ili nadograde već postojeće znanje, Ajurveda Centar organizuje kurseve za različite nivoe:

-Tečajevi za individualno usavršavanje
Tečaj prevencije
Tečaj dijetetike
Tečaj Joge (terapijske)
Tečaj puls dijagnostike
Radionica o ishrani i telesnim tipovima
Tečaj za održavanje telesne težine

-Tečajevi za profesionalno usavršavanje
Tečaj ajurvedske masaže
Ajurvedski dijetetičar
Ajurvedski tehničar (panča karma tehničar)

Ajurveda Centar bavi se i proučavanjem Vedske astrologije (đotiš) koja se ubraja u jednu od 40 vedskih disciplina koja sadrži znanje o ciklusima i uticajima vremena koji uzrokuju promene u životima ljudi. Uz pomoć đotiša mogu se lakše razumeti Prirodni Zakoni odgovorni za promene koje se svakodnevno odvijaju u ljudskom životu, kao što su: zdravlje, socijalni odnosi i sl. Primenom đotiš postupaka mogu se izračunati i interpretirati odnosi između 9 Graha (planeta), 12 Rašija (znakova) i 27 Nakšatri (mesečevih mena). Razvijajući ljudsku svest do nivoa razumevanja znanja iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, on pomaže da se izbegne opasnost koja nadolazi. U centru se organizuju i đotiš tečajevi: početni, napredni i profesionalni tečaj (škola).

U sklopu Ajurveda centra nalazi se i prodavnica u kojoj Vas očekuje veliki izbor preparata, kozmetike i proizvoda za ličnu negu, hrane, začina, čajeva, kao i knjige i brošure iz oblasti ajurvede i drugih drevnih indijskih tehnika.

Ajurveda Centar, Džordža Vašingtona 13, Zemun, Beograd

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
SPORT I KULTURA Yoga
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Yoga Ajurveda Centar
  • Joga Ajurveda Centar,
  • Yoga Ajurveda Centar Zemun,
  • Yoga u Zemunu,
  • Joga Zemun,
  • Ajurveda Centar Beograd,
  • Ayurveda