Predškolska ustanova Pegaz

5.0 | 14 ocena
Ulica: Pere Veljkovića 4, Hektorovićeva 22
Grad: Beograd
Opština: Zvezdara
Predškolska ustanova Pegaz
Telefon: 011/
Mobilni: 064/
vrticpegaz.rs

O nama

PREDŠKOLSKA USTANOVA PEGAZ

Predškolska ustanova Pegaz je verifikovana predškolska ustanova od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, namenjena deci od jaslenog uzrasta do polaska u školu. Ustanova ima dva objekta na teritoriji opštine Zvezdara.

Objekat u Mirijevu počeo je sa radom 2015. godine. Smešten je u Ulici Pere Veljkovića preko puta O.Š. „Despot Stefan Lazarević“. Dve jaslene grupe, za decu od 11 meseci do 3 godine, borave u zasebnim sobama, dok je rad sa decom uzrasta od 3 godine do polaska u školu organizovan po centrima interesovanja. Centri interesovanja, u kojima se organizuju aktivnosti za podsticanje različitih aspekata razvoja, raspoređeni su po sobama vrtića i u fiskulturnoj sali, te deca imaju prilike u toku dana da borave u različitim prostorima i da se sreću i komuniciraju sa decom različitog uzrasta. Pored boravka u dvorištu vrtića, deca imaju prilike da vreme provode i u prelepom parku u neposrednoj blizini, sa uređenim šetalištem i zelenim površinama.

Objekat na Zvezdari počeo je sa radom 2018. godine. Nalazi se u blizini Bulevara kralja Aleksandra, na uglu Bukureške i Hektorovićeve ulice, u mirnom kraju sa porodičnim kućama. Objekat je adaptiran namenski za potrebe predškolske ustanove, tako da organizacija prostora u najvećoj mogućoj meri olakšava život i rad dece tokom boravka u vrtiću. Planirano je da grupe budu homogene po uzrastima i borave u zasebnim, komfornim prostorijama, sa bogatim prirodnim osvetljenjem. Deca imaju prilike da borave na svežem vazduhu u lepo uređenom dvorištu, dok deca jaslenog uzrasta imaju na raspolaganju i prostranu, obezbeđenu terasu.

U skladu sa svojim obavezama i potrebama roditelji mogu da biraju između celodnevnog i poludnevnog boravka. Naš rad zasniva se na programu “Vrtić kao porodični centar” koji je proistekao iz međunarodnog “Step by Step” projekta. Program je usmeren na dete i porodicu, a vaspitno-obrazovni procesi se kreiraju tako da dete ima centralnu ulogu.

Naš tim čine visokoprofesionalni vaspitači i medicinske sestre – vaspitači, a stručnu podršku psihofizičkom razvoju dece pružaju i tim stručnih saradnika - psiholog, logoped i pedagog. U želji da deci obezbedimo pravilan razvoj i što kvalitetniji boravak u predškolskoj ustanovi Pegaz, pored redovnog vaspitno-obrazovnog rada, omogućili smo i sledeće dodatne aktivnosti koje ulaze u cenu članarine: časovi engleskog jezika, školica sporta, preventivne korektivne vežbe sa fizioterapeutom, kao i periodične preglede, pedijatra, stomatologa, logopeda i fizijatra.

Kao važan preduslov za pravilan rast i razvoj dece predškolskog uzrasta je i dobro izbalansirana ishrana dece. Vrtić Pegaz raspolaže sa savremeno opremljenom kuhinjom i trpezarijom u kojoj se serviraju obroci. U saradnji sa GSB ketering-om svim mališanima smo obezbedili kvalitetan i nutricionistički dobro izbalansiran ručak, dok se doručak i užine (voćna i mlečna) svakodnevno pripremaju u našim prostorijama.

Upis uz subvenciju grada.

Dođite da rastemo zajedno.

Radno vreme:

ponedeljak – petak od 06:30-18h

Vrste usluga

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Predškolska ustanova Bambi i drugari, Marka Miljanova 1b, Zvezdara, Beograd
  Vrtić Šumice, Veljka Milićevića 14, Voždovac, Beograd
  Vrtić Nojeva barka, Slobodanka Danka Savić 31, Zvezdara, Beograd
  Dečija Palata Vrtić i jaslice, Zaplanjska 60, Voždovac, Beograd
  Vrtić Jasle i Predškolska Ustanova Baby Boom, Brsjačka 6, Zvezdara, Beograd
  Vrtić Vremeplov, Miklošićeva 36, Voždovac, Beograd
  Vrtić Mali Čarobnjak, Romena Rolana 20, Višnjička banja, Palilula, Beograd
  Mali Andjeo jasle i vrtić, Ljubiše Miodragovića 61b, Zvezdara, Beograd
  Slonče Predškolska ustanova Vrtić i Jasle, Mirijevski Bulevar 41d, Palilula, Beograd
  Vrtić Jasle i Predškolska Ustanova Plavi Zvončići, Vuka Marinkovića 8, Zvezdara, Beograd