O nama - “MALA FABRIKA MAŠTE-LEKINO BRDO”


O NAMA
U “Maloj fabrici mašte” uživamo u bajkovitom svetu klinaca sa željom da ih motivišemo da kreativno razvijaju najbitniji pokretač MAŠTU. Primenom različitih vaspitnih metoda prilagođenih potrebama i uzrastu svakog deteta, dečiju igru smo pretvorili u bezbrižnu igru kroz koju se uči i raduje. Svakako bismo želeli da ukažemo da se u cilju kvalitetnog boravka i razvoja u našoj maloj fabrici posebno brine o individualnim potrebama svakog deteta.
Svakodnevno kroz igru putujemo u različite zemlje sveta, učimo osnovne pojmove malog matiša, geometrije, geografije, jezika, muzike i stvaramo “VELIKA-mala” umetnička dela. Od aktivnosti u koje su deca naših vrtića aktivno uključena izdvajamo: engleski jezik, sport, šah, muzička radionica, kreativna radionica i još mnogo toga.

OBJEKAT
Naš objekat “Mala fabrika mašte-Lekino Brdo” nalazi se u ulici Kirila Savića 7 na Voždovcu, tako da je lako dostupan većem delu grada. Objekat je novoadaptirana porodična kuća od 350m2 na tri nivoa, idealno uređena i organizovana za sve dečije aktivnosti. Kuća je okružena uređenim dvorištem od 1 ara i zasebnom velikom ograđenom terasom, koji su pogodni za sve aktivnosti na otvorenom.
Kompletan prostor je organizovan u skladu sa uzrasnim grupama dece. Tu je jasleni deo koji obuhvata veliki prostor za boravak i zaseban prostor za odmor. U sklopu našeg vrtića nalazi se i nivo za stariju decu, sala za zajedničke (grupne) aktivnosti, kao i trpezarija.
Bezbednost svakog deteta je prvo i osnovno pravilo našeg vrtića. U skladu sa tim, deca su pod neprestanim nadzorom odraslih, kako unutar soba u kojima borave, tako i u dvorištu koje je maksimalno obezbeđeno (potpuno ograđeno, interfoni i dodatne kapije). Pored svega navedenog, deca iz našeg vrtića su osigurana 24h kod Uniqua Osiguranja.

ZDRAVLJE
O zdravlju dece vode računa svi zaposleni, od vaspitača, stručnih saradnika, medicinskih sestara-
vaspitača, tehničkog osoblja, do pedijatra koji dolazi u posetu nekoliko puta mesečno. Pri tom obavlja kompletan zdravstveni pregled dece, daje svoje mišljenje i prati razvoj svakog deteta (sistematski pregledi). Na razvoj pravilnog govora i govornih sposobnosti dece utiču česte posete logopeda koji kroz neposredan razgovor sa decom procenjuje stanje govora unutar grupe. Logoped praktikuje i individualne razgovore sa decom, a onda po potrebi i uz saglasnost roditelja, sprovodi jako uspešne tretmane kojima utiče na pravilnu artikulaciju određenih glasova, neguje pravilan gramatički govor i pravilan rečenički sklop.
Sistemi ishrane dece baziraju se na keteringu u saradnji sa pouzdanim partnerom, liderom iz ove oblasti, te je i sa te strane osigurana brižljivo i kvalitetno izbalansirana ishrana. Jelovnik je sačinjen od strane nutricionista, a u skladu sa uzrasnim karakteristikama i potrebama dece predškolskog uzrasta. Naš partner je prva privatna kuhinja specijalizovana za proizvodnju i distribuciju dečijih obroka “MALA KUJNA”, uređena po HACCAP sistemu. / www.malakujna.rs

PROGRAM RADA
Kroz realizaciju plana i programa rada sa decom, sačinjenog od strane pedagoga-stručnog saradnika, vaspitači se trude da svakodnevnim aktivnostima stvore pozitivnu atmosferu unutar grupe. Sadržaji i ciljevi rada prilagođeni su uzrasnoj grupi mališana, a posebno se trudimo da negujemo individualne potrebe i karakteristike svakog deteta, uočavajući njegova interesovanja, sklonosti ka određenim vaspitno-obrazovnim sadržajima. U tome im u velikoj meri pomažu stručni saradnici koji svakodnevno sa decom neguju ljubav ka muzici, slikarstvu, pokretu, jezicima, sportu... Pomno prateći razvoj i interesovanja mališana, naš stručni tim svoje mišljenje o učešću dece i eventualnim sklonostima predočava roditeljima i upućuje ih na razmišljanje o mogućnostima daljeg negovanja određenog umetničkog pravca kod dece.

“Mala fabrika mašte-Lekino Brdo”, Kirila Savića 7, Voždovac, Beograd

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Deca Vrtici
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Mala Fabrika Mašte Lekino Brdo
  • mala fabrika maste lekino brdo,
  • mala fabrika maste lekino brdo radno vreme,
  • mala fabrika maste lekino brdo kontakt telefon,
  • mala fabrika maste,
  • vrtici za decu,
  • vrtici u beogradu,
  • briga o deci