Vodjenje knjiga Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Vodjenje knjiga
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Osnivanje preduzetničke radnje sa predavanjem poreskih prijava BESPLATNO uz ugovor o knjigovodstvenim uslugama

0 Din.
Osnivanje preduzetničke radnje sa predavanjem poreskih prijava BESPLATNO uz ugovor o knjigovodstvenim uslugama! Agencija...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vodjenje knjiga

Knjigovodstvo je neizostavni deo poslovnog života. Pomoću knjigovodstva evidentiraju se sve finansijske promene, kao što su kupovina, prodaja, prihodi i rashodi. Knjigovođa za vaše preduzeće prati i beleži finansijske promene na dan njihovog nastanka, te podnosi finansijski izveštaj nadležnim državnim institucijama do zakonski utvrđenog datuma.

Korisnici finansijskih izveštaja su zaposleni, dobavljači i ostali poverioci, kupci, država i njene agencije, kao i opšta javnost.

Knjigovodstvo za internet prodaju

Sigurno ste do sada prepoznali prednosti interneta, sa jedne strane kao kupac, a možda imate želju i da se isprobate kao poduzetnik ili kao ponuđač svojih proizvoda, roba ili usluga.

Najpre treba da utrvdite da li se radi o maloprodaji ili veleprodaji. Ukoliko su kupci krajnji potrošači (građani), što ne isključuje mogućnost da i preduzetnici budu kupci, radi se o maloprodaji. Ukoliko su kupci isključivo pravne i fizičke osobe koje obavljaju određenu delatnost, radi se o veleprodaji.

Samo oglašavanje na internet stranici, kada se prodaja odvija u prodajnom prostoru, ne spada u ovaj domen.

Prodajom putem interneta smatra se ona prodaja koja se realizuje na daljinu, gde se roba ili usluga naručuje putem internet stranice tj. gde se kupoprodajni ugovor sklapa putem interneta (na daljinu). Plaćanje može biti putem interneta (online) ili klasičnim putem (gotovina, kartice).

Nemoguće je navesti sve obveze i propise s kojima se preduzetnici mogu susresti. Zato je bitno poznavati propise specifične za delatnost kojom se preduzetnik bavi. 

Knigovodstvo za sportske klubove

Sportska udruženja (sportski klubovi, sportska društva) se, u skladu sa Zakonom o računovodstvu i Zakonu o sportu, razvrstavaju u grupu drugih pravnih lica koja su u obavezi da vode poslovne knjige po sistemu dvojnog računovodstva.

Suštinski, u pitanju su nedobitna pravna lica, gde se najveći broj poslovnih promena odnosi na realizaciju sportskih aktivnosti i gde se ostvaruju prilivi po osnovu donacija, sponzorstava i članarina. 

Sportska udruženja treba da prate sveobuhvatno računovodstveno poslovanje. To uključuje knjigovodstvene usluge za sportske klubove, odnosno vođenje poslovnih knjiga. Na taj način klijent dobija:

– sintetičku i analitičku evidencija svih poslovnih promena

– mogućnost evidencije poslovnih promena po vrsti/grani sporta

– mogućnost dostavljanja svih podataka elektronskim putem

– obračun ostalih naknada po ugovorima o delu i drugim ugovorima

– poresko savetovanje

– obračun poreza (na donacije, po ugovorima o delu) i podnošenje poreskih prijava

– sastavljanje ugovora o donaciji, sponzorstvu i drugih dokumenata vezanih za prihode

– pomoć u evidenciji svih drugih dokumenata (posebno Knjige odluka)

– pomoć u vođenju i kontroli ispravnosti popunjavanja Knjige članova

– evidencija promena u platnom prometu – evidencija promena u blagajni

– evidencija promena u deviznom platnom prometu i komunikacija sa ino-partnerima po    ovim pitanjima

– sastavljanje završnog računa

– komunikacija sa poreskim organima

– vađenje potvrde o izmirenim poreskim dugovanjima

Knjigovodstvo za doo, preduzetničke radnje  i agencije

Knjigovodstvo za preduzetničke radnje: mesare, pekare, kafice, salone lepote itd.  je najčešća usluga. Ova vrsta knjigovodstva predstavlja evidenciju i praćenje robe po vrsti, količini i vrednosti, u maloprodaji i veleprodaji. Vaša knjigovodstvena agencija pružiće vam stalno praćenje i uvid u stanje zaliha robe i materijala. Potrebno je izvršiti obračun nabavke robe, tako zvana kalkulacija, zatim, pratiti prodaju robe, odnosno fakturisanje, i beleženje stanja zaliha. 

Drugačije nazvano računovodstvo, ova vrsta knjigovodstva se bavi evidencijom svih finansijskih transakcija koje se dogode u jednom preduzeću. Evidentiraju se podaci za koje se može dokazati da su se već dogodili, znači ne možemo evidentirati ono što očekujemo da će se dogoditi u toku poslovanja.

Računovodstvene knjige se vode po sistemu dvojnog knjigovodstva. To bi značilo da se svaka poslovna promena evidentira na barem dva konta, od kojih jedan duguje, a drugi potražuje. Sve poslovne promene iskazuju se vrednosno. Kretanje imovine je u dva smera, odnosno, svako povećanje jedne stavke imovine rezultira smanjenjem druge stavke imovine ili povećanjem obaveza

Neke od usluga evidencije i knjiženja su: domaća i devizna kalkulacija, nivelacija cena, povraćaj robe, višak robe, računi, manjak robe, otpis, knjižno odobrenje...

Spomenućemo još i popis i cenovnik. Popis se odrađuje prema šifri artikla, poreskoj stopi i sl, a sama priprema popisa, sa cenama, bez cena, sa PDV-om. 

Cene knjigovodstvenih usluga

Osnivanje preduzetničke radnje, od 35 do 120 evra. 

Osnivanje preduzeća od 5000 – 15 000 dinara.

Cena izrade završnog računa, uz vođenje poslovnih knjiga, od 120-160 evra za preduzeće koje je u sistemu PDV-a, zatim od 80-120 evra za preduzeće koje nije u sitemu PDV-a, radnja u mirovanju od 24-45 evra, preduzetnik-radnja koja je u sistemu PDV-a, od 100 evra, a ukoliko nije u sistemu PDV-a, cena je od 55 do 100 evra.

* Cene su prikazane orijentaciono, za precizne i detaljnije informacije, predlažemo da kontaktirate agencije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Sinisa Peric
U svakom slucaju je vodjenje knjiga veoma slozen i odgovoran posao, bez obzira na to koliki obim poslovanja imate. U svakom slucaju, kada pricamo o kvalitetnom vodjenju knjiga, potrebno je da ase posavetujete sa nekim strucnim licem.
Lea Stankovic
Naravno da je kako god da okrenete vodjenje knjiga veoma znacajna aktivnost. Pri tome, potrebno je zaista da se na vreme odlucite po pitanju kvaliteta. Ukoliko tako nesto budete uradili sigurno se necete pokajati.
Mihajlo Nastasovic
Po meni je najvaznije od svega samo to da se svako vodjenje knjiga dobro plati ukoliko zelite da vam svi racuni budu ispravni.
Simona Vucinic
Prava stvar je samo u tome da se svako vodjenje knjiga dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Todor Markovic
Kako god da okrenete, vodjenje knjiga je zaisat nesto posebno. Pri tome, ako mene pitate, slobodno treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari i nisu onda bas toliko vazne.
Marta Dencevic
U svakom slucaju po meni ono ima i vise nego posebnu cenu. Sve drugo je za mene samo gubljenje vremena.
Janko Zivanovic
Cena pre svega zavisi od obima poslovanja.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, ovo je posao koji je u danasnje vreme postao bas onako iplativ ekonomski.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je uvek bila aktivnost u koju po mom misljenju mozete da imate puno poverenje.
Nikolina Pantelic
Po pitanju vodjenja knjiga, samo treba da se o tome posavetujete sa nekim strucnim licem u koje ako mene pitate mozete da imate puno poverenje.
Ivan Stojanovic
Ipak je vodjenje knjiga nesto u sta mozete da imate puno poverenje da vas nikadanece izneveriti.
Jana Stankovic
Po pitanu vodjenja knjiga, licno mislim da je ubedljivo najbolje resenje da posetite ageniciju Konto Plus posto koliko sam cula oni zaisat imaju veliki broj klijenata.
Biljana Brankovic
Vodjenje knjiga je definitivno odgovoran posao koji zaista ne treba svakome da preporucite. Mada, ja sam cula za knjigovodstvenu agenciju Tio Trade, za koju mi inace kazu da je veoma kvalitetna.
Marko Petrovic
Kvalitetno vodjenje knjiga mora i kvalitetno da se plati. Pri tome ukoliko mislite da poslujete ozbiljno onda je pravilno vodjenje knjiga jedan o uslova da to i uradite.
Dusan Markovic
U svakom slucaju je vodjenje knjiga veoma slozen i odgovoran posao, bez obzira na to koliki obim poslovanja imate. U svakom slucaju, kada pricamo o kvalitetnom vodjenju knjiga, potrebno je da ase posavetujete sa nekim strucnim licem.
Stojance Ristovski
Niko ne treba da potcenjuje knjigovodstvene usluge. Zbog toga poslodavci ne bi trebali da stede novac vec dobro da plate knjigovodju. Cene su naravno razlicite i zbog toga je najbolje da licno pozovate i unapred se dobro raspitate.