Možda smo svi čuli za vodene topove, koje koristi policija ali i zemljoradnici kod zalivanja i navodnjavanja, međutim, šta su to vodeni zidovi, i šta sve propuštate ako nemate tako nešto u okviru svog doma, saznaćete ako nastavite da nas čitate.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi koje imaju u svojoj ponudi VODENI ZID

Beograd

Naturalist fontane, bazeni, sistemi za zalivanje, vrtovi
Naturalist fontane, bazeni, sistemi za zalivanje, vrtovi
Petra Konjovića 12z, Rakovica, Beograd
Rakovica
Beograd Pozovi

Projektovanje i izgradnja fontana, bazena, sistema za zalivanje i vrtova. Uvoz, proizvodnja i distribucija opreme za fontane, bazene i sisteme za automatsko zalivanje travnjaka i vrtova....
Pročitaj više

5.0 | 13 ocena
Pre 23 h poslednji put pozvana firma

Možda smo svi čuli za vodene topove, koje koristi policija ali i zemljoradnici kod zalivanja i navodnjavanja, međutim, šta su to vodeni zidovi, i šta sve propuštate ako nemate tako nešto u okviru svog doma, saznaćete ako nastavite da nas čitate.

Šta je vodeni zid?

Najjednostavnije rečeno, vodeni zid je jedna vrsta fontane. I to ne bilo kakve, već savršene fontane. Ako želite da posmatrate lagano klizanje vode po staklu, a da pri tome sve to ne zauzima puno prostora, pri čemu se vi osećate čarobno relaksirano, vodeni zid je izbor za vas!

Ovakav fantastičan ukras možete poželeti u vidu slike ili da njime popunite ceo zid. Bitno je napomenuti da vodeni zidovi ne zahtevaju dodatnu instalaciju vodovodnih cevi u zid, već su sasvim samostalni, i potrebno je peridično dodavati destilovanu vodu. Ako vam ovo zvuči kao obaveza koju možda i ne želite, onda je rešenje za vas odabir automatskog dopunjavanja vode.

Vodeni zid je kao veliki vodopad u zatvorenom prostoru, pa samo pomisliste kakav ćete fantastičan utisak ostavljati na svoje goste ili poslovne partnere ako se odlučite za ugradnju vodenog zida u svoj životni ili radni prostor. 

Još jedna ideja jeste da vodeni zid može imati ulogu uramljenog ogledala, ako je fontana isključena. 

Od čega se izrađuju vodeni zidovi?

Možda se pitate, od čega su napravljena ova estetska savršenstva? Za izradu rama vodenih zidova najčešće se koristi bakar, prirodni kamen, drvo i nerđajući čelik. Bakar ima tu dobru osobinu, da se pod uticajem toplote može oblikovati kako god poželite, dok nerđajući čelik ima svedene linije, i sive, hladne boje, što sve prati moderne trendove. 

Ne morate brinuti da li će se metalni okviri uklopiti u vaš enterijer, jer oni mogu biti plastificirani u više različitih boja. Drvo i prirodni kamen su takođe zahvalni za oblikovanje.

Kako izgleda vodeni zid?

Centralni deo vodenog zida čini materijal od koga je izrađen sam zid, preko koga se preliva voda. Za izradu, najčešće se koristi mermer, rečni kamen i zidna ogledala, ali su u upotrebi i razni drugi materijali. Na staklu mogu biti ugravirene slike ptica, pejzaža, brda i cveća. To su stakleni paneli koji su dostupni u različitim bojama, po vašoj želji. 

Vodeni zidovi – iskustva

Slobodno možemo reći da su ovo fontane budućnosti. Postoji mnogo praktičnih prednosti, recimo, vodeni zid može biti paravan između dva prostora, recimo kada želite da vizuelno odvojite neki deo prostorije od neželjenih pogleda. Takođe, vodeni zid predstavljaće i “dinamični bilbord“, jer je odlično mesto za ispisivanje reklame ili naziva firme u njenom holu, na primer. 

Vodeni zid ima i efekat filtera vazduha i to na taj način što voda koja klizi po staklu sa sobom odnosi i prašinu, prljavštinu iz vazduha i duvanski dim. 

Često ćemo u wellnes ili fitnes centrima zateći ovakve atrakcije, kao deo enterijera, a takođe i u diskotekama i kafićima, uz korišćenje svetlosnih efekata. Vodeni zid može biti savršen izlog za aranžiranje robe u izlozima, a takođe u restoranima je veoma zgodan kada je potrebno omogućiti paravan zbog prijatnosti gostiju.

Pošto vidimo da vodeni zid nema isključivo estetsku funkciju, već i onu praktičnu stranu, svi su razlozi da priuštite sebi ovu vodenu atrakciju, jer je odavno postala deo opremanja savremenih prostora.

Vodeni zid – cena:

Cena ove izuzetne vodene atrakcije varira od toga koja veličina je u pitanju, na primer, vodeni zid širine jednog metra i visine od dva metra, u proseku se kreće od 1000 do 1400 evra, što zavisi od toga da li je vodeni zid naslonjen ili stoji kao samostalna jedinica. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Mladen Todorovic
  25.07.2018 11:14

  Po meni veoma je tesko da se vodeni zid uklopi u enterijer/eksterijer necije kuce. Po meni su vodeni zidovi najmenjeni pre svega kaficima, restoranima i luksuznim mestima. Pored toga, njihova cena je i veoma skupa.

  Jovana Milinkovic
  09.08.2017 09:29

  Meni vodeni zidovi mogu da prodju samo u situaciji da se radi o nekom restoranu ili kaficu. Nije samo ni stvar u tome da vodene zidove kupite. Najvaznije od svega je ipak to da vam to neko na samom pocetku kvalitetno osmisli.

  Milen Jovanovic
  10.05.2017 02:43

  U svakom slucaju oni moraju da se dobro plate, kako god da okrenete.

  Lea Stankovic
  26.04.2017 03:13

  Sto se vodenih zidova tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Filip Milutinovic
  13.04.2017 10:12

  Po pravilu, ovi zidovi jesu nesot sto treba i mora da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

  Simona Vucinic
  29.03.2017 11:42

  Sto se tice ovih zidova, kvalitet je i vise nego jasan.

  Mihajlo Nastasovic
  14.03.2017 10:10

  Sto se njih tie, pre ili kasnije cete shvatiti da je ovo samo jedan u nizu od nepotrebnih detalja.

  Marta Dencevic
  23.02.2017 07:55

  Sto se mene licno tice, sto se tice zidova, kvalitet uvek treba da bude u prvom planu. Mada, po meni je jako bitno i kako ce na kraju to sve da ispadne.

  Todor Markovic
  07.02.2017 07:31

  Koliko samo mogu da tvrdim, vodeni zidovi su u svakom slucaju nesto sto mora bas onako debelo das eplati. Sve drugo je po meni pogresno.

  Ljubinka Sreckovic
  26.01.2017 08:13

  Po meni su vodeni zidovi bas onako neki ozbiljan detalj koji svakom prostoru daje jednu posebnu car i notu.

  Janko Zivanovic
  09.01.2017 12:50

  Sto se tice vodenih zidova, samo treba da potrazite neko bas strucno lice.

  Nikolina Pantelic
  20.12.2016 07:15

  Ovo je meni pre namenjeno za restorane i kafice, nego sto moze da se uklopi uz neku kucu.

  Petar Jankovic
  01.12.2016 01:23

  Licno mislim da je po pitanju vodenih zidova, iskljucivo potrebno da se opredelite za kvalitet a ne nesto drugo.

  Jana Stankovic
  16.11.2016 12:35

  Veoma kvalitetni vodeni zidovi mogu da se urade od strane firme Mija. Pri tome, ta firma nije ni toliko skupa sa cenama.

  Biljana Brankovic
  26.10.2016 01:37

  Ma po meni su vodeni zidovi zaista nesto sto je i vise nego prelepo. Eto da imam u ovoj situaciji malo vise para sigurno bih uradila jedan.

  Ivan Stojanovic
  30.08.2016 08:59

  e ovo vec po meni moze da bude jedan lep detalj u koji je najbolje da se sami uverite ukoliko posetite neki prosto u kojem je vodeni zid vec uradjen.

  Dusan Markovic
  22.07.2016 11:03

  Po meni je vodeni zid vec neka vrsta fontane ali u savremenom obliku. Ukoliko se odlucite da uradite takvu jednu fontanu potrebno je da izdvojite u proseku i do nekih 1400 eura pa na vise.

  Marko Petrovic
  27.06.2016 08:32

  Veoma je tesko da se vodeni zid uklopi u enterijer/eksterijer necije kuce. Po meni su vodeni zidovi najmenjeni pre svega kaficima, restoranima i luksuznim mestima. Pored toga, njihova cena je i veoma skupa.