Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Vitaminska infuzija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Vitaminska infuzija

Svi znamo koliko su vitamini i minerali važni za zdravlje. Ipak, danas je u svetu popularan jedna pomalo neobičan trend, a radi se o tome da se ovakvi rastvori ubrizgavaju intravenozno ili drugačije rečeno, to su vitaminske infuzije.

vitaminska infuzija

 

Kada se daje vitaminska infuzija?

Vitamini i minerali se nalaze u slanom rastvoru, i kao takvi, kada se unose intravenozno, dosta su učinkovitiji od oralne primene. Ovaj trend redovno koriste Madona, Rijana, i još mnogo drugih poznatih ličnosti.

Vitaminska infuzija se može davati u mnogo slučajeva, od kojih je najčešći slabost i malaksalost organizma, nastala usled različitih medicinskih stanja.

Čemu služi vitaminska infuzija?

Vitaminska infuzija služi da se organizam brzo oporavi, da se osoba vrati u normalno stanje, te da oseti trenutno olakšanje. U rastvoru se nalaze vitamini i minerali, koji su neophodni ljudskom organizmu. Pomoću njega ćete popraviti imunološki sistem, lakše ćete se boriti protiv sezonskih alergija, eliminisaćete hroničan umor, umanjiće se simptomi astme kao i fibromijalgije.

Vitaminska infuzija sastav

U sastavu vitaminske infuzije mogu da se nalaze različiti sastojci, ali su najčešći magnezijum hlorid, kalcijum glukonat, B kompleks vitamina, vitamin C.

Davanje vitaminske infuzije u kućnim uslovima

Davanje vitaminske infuzije je moguće i kod vaše kuće i ekipa će u najkraćem roku izaći na teren. Vitamin C je izuzetno jak antioksidans, dok su vitamini B kompleksa učinkoviti kod zdravlja kože, boljeg funkcionisanja nervnog sistema, tonusa mišića, rada gastrointestinalnog trakta, podizanja energije... Pored svega navednog, oni pomažu očima, sluzokoži usta, jetri, kosi...

vitaminska infuzija cena

 

Takođe, učestvuju u metabolizmu ugljenih hidrata, masti i proteina.

Kalcijum glukonat je vrlo važan za zube i kosti, a takođe je vrlo bitan kod mišićnih kontrakcija, kao i pri izlučivanju hormona i enzima; važan je i kod prenošenja nervnih signala.

Magnezijum hlorid je koristan za imunološki sistem i njegovu jačinu, dobar je za sprečavanje upala, kao i za lečenje hipertenzije – visokog krvnog pritiska, migrene, i astme.

Privatno davanje vitaminske infuzije

Vitaminska infuzija može biti data u ambulanti ali se isto tako daje i u kućnim uslovima. Neki pacijenti jednostavno nisu u stanju da dođu do ordinacije, pa je neophodno da medicinska ekipa izađe na teren. Ekipu čine lekar i medicinska sestra i potrebno je da uvek imate u vidu da se vitaminska infuzija mora davati u strogo kontrolisanim uslovima i da se pri tome prati medicinska procedura.

Razlog je što oprema za davanje infuzije, a to je igla, braunila i dr. dolaze u kontakt sa vašom kožom, venama, krvotokom, tako da sve mora da bude sterilno, i da se proveri rastvor koji će biti ubrizgan, a to može da izvrši samo stručno medicinsko osoblje.

Vitaminska infuzija cena

Vreme za koje se ubrizgava rastvor u venu je oko trideset do šezdeset minuta, a cena za tu uslugu je od 55 do 200 evra.

*Cene su prikazane samo orijentaciono, a za sve precizne inforamacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.