Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Visko ventilatori
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Visko ventilatori

U ovom tekstu upoznaćete se sa visko ventilatorima, njihovim principom rada, kako ih možete poručiti i od čega im zavisi cena.

visko ventilatori

 

Visko ventilatori – princip rada

Da biste znali da li je možda potrebno zameniti visko ventilatora, potrebno je pre svega da se upoznate sa tim delom. U samom središtu ventilatora, nalazi se kućište sa uljem, a visko ventilatora radi tako što se otpornost smanjuje kako se povećava temperatura ulja, pa sve to omogućava da se ventilator vrti.

Postavlja se i pitanje, kako da proverimo da li je visko ispravan? Naime, ljudima se često dešava da se ventilator zaglavi na svom maksimumu i onda kažemo da je proklizao. To bi značilo da je ulje iscurelo i da više ne može da obavlja svoju funkciju.

Na jedan veoma lak način moguće je proveriti ispravnost viska. Logično je da svaki put kada dodamo gas, ventilator treba brže da se vrti, a da kada otpustimo gas, ventilator mora da uspori. Ako se ovako dešava sa vašim ventilatorom, to je znak da je ispravan i da je sve u redu.

Ono što bi trebalo da uradite jeste da pustite da motor dostigne radnu temperaturu, pa zatim ostavite ne leru nekoliko munuta, da bi visko usporio. Dalje što treba da učinite jeste da uzmete neku plastičnu cev, i da je polago ugurate u ventilator koji okreće. Ukoliko je ventilator proklizao, tj. ako je iz njega iscurelo ulje, on će se lako zaustaviti na taj način. Pri ovom proveravanju ne bi trebalo da gurate neki čvrst predmet, zato što biste mogli tako da oštetite ventilator, ili možda čak i da se povredite.

visko ventilatori prodaja

 

Korisno je da znate da visko ventilator ne poseduje fiksne brzine, već umesto toga ima stalno promenljivi prenosni odnos sa bezbroj brzina. To je sve prilagođeno trenutnoj potrebi motora za hlađenjem, a na osnovu promene viskoziteta određene tečnosti u kvačilu.

Visko ventilatori prodaja

Visko ventilator je tako reći, konstantno uključen, i oduzima snagu motoru, nekada manje, a ponekad više. Potrošnja goriva je povećana, kada visko blokira, jer se tada sporo dostiže potrebna radna temperatura. Zanimljiv je podatak da visko ventilator svake godine gubi od dva do tri posto svoje efikasnosti, što bi značilo da za desetak godina morate da taj deo zamenite, pošto će tada hladiti za oko 20-30 posto manje, što je veoma opasno za motor koji se zbog toga slabo hladi.

Visko ventilatori cena:

Cene su različite i zavise od toga da li kupujete nov ili polovan deo, kao i od kog je proizvođača, te da li ima garanciju i sl. Najčešće je potrebno da se direktno obratite prodavcu, putem telefona ili e-maila i da na upit dobijete preciznu cenu za visko ventilator.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.