Dodaj firmu

Šta sve spada u visinske radove?

Šta sve spada u visinske radove?

Kao što samo ime kaže visinski radovi su specifični po tome što podrazumevaju rad na određenoj visini. Većina nas nema adekvatna vozila ni opremu, ali ni umeće za obavljanje ovih radova, a često su nam potrebni, naročito ako živimo u zgradi u Beogradu ili nam je potrebno čišćenje oluka.

Čak i kada bi imali svu potrebnu opremu, važno je da niša od visinskih radova ne radimo sami. To posebno važi za sve one koji imaju strah od visine, a većina nas nije obučena za visinske radove, pa ovi poslovi u tom slučaju mogu biti veoma rizični.

Svakako zabranjeno je da obavljate bilo koje visinske radove, kao što su radovi na fasadi ili čišćenje oluka ako niste specijalizovani za tu oblast i ako nemate dozvolu.

Jedan od najčešćih i najtaraženijih visinskih radova je popravka na krovu, čišćenje krova i oluka. Popravke se rade po potrebi u vidu zamene crepa ili zamene kompletnog krova na takav način da se ovi visinski radovi Beograd, rade po jasno određenim propisima i sigurnosnim merama, na takav način da se obezbedi potpuna bezbednost i funkcionalnost krova, koji nakon popravke ne sme prokišnjavati.

Čišćenje i zamena oluka takođe je sezonski posao i spada u najtraženije visinske radove. Budući da veina nas nema prstup svojim olucima, a oni se mogu vremenom zapušiti od prašine, lišća i granja, koje nanosi vetar, potrebno je redovno čišćenje i provera oluka pre svaku zimsku sezonu, jer se najveći procenat zagušenja oluka dešava upravo u jesenjem i zimskom periodu, kada su i nanosi vetra najveći, kao i procenat opalog lišća i granja na putu.

Krečenje fasade rade posebno obučeni moleri, sa specijalnom opremom za kretanje po spoljnoj strukturi zgrade, najčešće uz pomoć skela, kada je potrebno uraditi određene popravke ili krečenje fasade, koja bi trebalo da se radi nakon nekog određenog vremena.  

Firme povezane sa tekstom

Visinski radovi ALP

Izvođenje visinskih radova, obuka i prodaja opreme.
Pročitaj više

Bulevar Vojvode Misica 43
Savski venac, Beograd

Visinski radovi Clean Windows Service

Bulevar Umetnosti 27
Novi Beograd, Beograd

Visinski radovi VERTICAL CLEANING

Firmu Visinksi radovi Vertical Cleaning čine čine licencirani visinski radnici sa položenim državnim ispitom za bezbednost na radu…
Pročitaj više

Put za Petrino brdo 18
Voždovac, Beograd

Visinski radovi Marga

Marga 011 se bavi visinskim radovima i pruža usluge iz sledećih oblasti: izgradnja, sanacija i hidroizlacija fasada, popravka i montaža krovova,montaža oluka, ventilacija i gromobranskih instalacija, montaža antenskih sistema, pregled i sanacija betonskih i čeličnih konstrukcija, farbanje i krečenje, montaža reklamaVisinski radovi Marga 011 – pravi partner za radove na visini.
Pročitaj više


Beograd
Idi na vrh strane