Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Viklovanje motora
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Viklovanje motora

U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o viklovanju ili premotavanju motora, koje su cene za tu uslugu, gde istu možete da iskoristite i slično.

viklovanje motora

 

Šta je viklovanje motora?

Kao što smo naveli, radi se o premotavanju svih vrsta elektromotora. U tom smislu, postoje specijalizovani servisi koji se time bave. Pored toga, oni servisiraju i prateću opremu.

Majstori koji rade viklovanje motora mogu da se pohvale višegodišnjim, a često i višedecenijskim iskustvom u ovom poslu, odnosno u elektromehanici i elektroenergetici.

Viklovanje elektromotora

Moguće je iskoristiti uslugu viklovanja trofaznih i monofaznih elektro-motora, različite snage, na primer, od 0-90 KW; takođe, servisiraju se jednosmerni elektro-motori kao i cirkulacione pumpe za toplu i hladnu vodu; motori od liftova; elektromagnetne kočnice; vrši se premotavanje svih vrsta transformatora, punjača, pretvarača, a i izrađuju se po porudžbini.

Premotavanje motora

Firme koje se bave ovim poslom vrše nabavku elektro-motora i prateće opreme, i izrađuju elektromagnetske ormane. Postoji i servis automatskog procesa proizvodnje i servis automatike.

Još jedna usluga na koju možete da računate je i elektronska regulacija upravljačkih sistema, frekventnih regulatora, kao i invertera-pretvarača.

Viklovanje rotora

Viklovanje rotora znači njegovo premotavanje. Rotor je deo neke mašine koji rotira. Taj deo se obrće iz razloga što su provodnici kao i magnetsko polje mašine postavljeni na taj način da mogu da prouzrokuju obrtni momenat, koji tako deluje na samu osovinu rotora.

viklovanje rotora

 

Sa druge strane, deo mašine koji ne rotira, zove se stator. Uglavnom se rotor nalazi unutar statora.

Viklovanje motora – iskustva

Kada se radi viklovanje motora, svi delovi koji su upotrebljeni kao rezervni i svi dodatni zahvati, naplaćuju se preko osnovne cene, a na izvršeni rad se dobija garancija. Podrazumeva se da su rezervni delovi originalni i od poznatih svetskih proizvođača.

U cenu se obično uračunava zamena lak žice, bužira, izolacije, provera i kontrola motora.

Možete očekivati i usluge kao što su: zamena ventilatora, priključne ploče, poklopca ventilatora, kondenzatora, centrifugalnih prekidača, sklopki, zamena ležaja i zaptivača-semeringa specijalnih i visokih kvaliteta...

Takođe, radi se sanacija svih mehaničkih oštećenja.

Viklovanje motora – cena:

Na primer, za viklovanje kolektorskih motora za veš mašine, potrebno je izdvojiti u proseku oko 7000 dinara. U tu cenu se uračunava: kontrola ispravnosti kada se remont uradi, ispitivanje motora, detekcija kvara, viklovanje ili remont rotorskog dela motora, zamena grafitnih četkica, zamena oba ležaja, balansiranje rotora, kompletna obrada na strugu, lakiranje...

Dodajmo i to da se radni sat naplaćuje oko deset evra, a pod tim se podrazumeva sve što može da se izvrši u radionici u roku od jednog sata.

*Za sve precizne informacije oko cena, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

06.08.2018
Miodrag Kostic
elektro servis unel preporucujem svima kojima je potrebno viklovanje motora. Nebitno da li se radi o monofaznom ili trofaznom motoru ovi momci su zaista odlicni.