U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o usluzi viklovanje motora ili premotavanju motora, koje su cene za tu uslugu, gde istu možete da iskoristite i slično.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde možete raditi VIKLOVANJE MOTORA

Beograd

Elektro servis Smart Elektrik
Elektro servis Smart Elektrik
Svetosavska 9g, Ritopek
Grocka
Beograd Pozovi

Elektro servis Smart Elektrik garantuje savršenu formu i rad Vaših mašina u svakom trenutku. Primarna delatnost našeg servisa je viklovanje i remont svih vrsta elektromotora, pumpi i ventilatora za klima uređaje. Terenska služba dostupna do...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Servis TOP MOTOR
Servis TOP MOTOR
Požeška 105
Čukarica
Beograd Pozovi

Servis elektro mehanike "Top motor" nalazi se na uglu Požeške ulice broj 105 i Tršćanske broj 2, na Banovom brdu. Domen usluga ovog servisa ogleda se u viklovanju elektromotora svih vrsta...
Pročitaj više

5.0 | 4 ocena
Pre 8 h korisnik je porucio Viklovanje motora Banovo brdo
Elektro servis SIZ
Elektro servis SIZ
Zrenjaninski put 74
Borča
Beograd Pozovi

Bilo da Vam je potrebno viklovanje elektromotora ili popravka različitih tipova ručnog alata, Elektro servis SIZ je prava adresa. Važno je naglasiti da se popravke vrše isključivo u servisu, a po potrebi postoji i mogućnost izlaska na teren...
Pročitaj više

4.9 | 9 ocena
Pre 12 h poslednji put pozvana firma
Elektro servis Unel
Elektro servis Unel
Branka Momirova 85
Beograd Pozovi

Elektro servis Unel već dugi niz godina uspešno se bavi popravkom najrazličitijih vrsta električnih uređaja, kotlova, grejnih i rashladnih uređaja vodećih proizvođača. Takođe, vršimo premotavanje (viklovanje) elektromotora i drugih aparata...
Pročitaj više

5.0 | 6 ocena
Generator elektro servis
Generator elektro servis
Geteova 34
Zemun
Beograd Pozovi

Servis i viklovanje električnih mašina: rotora, statora, električnog ručnog alata...
Pročitaj više

4.9 | 7 ocena
Pre 9 h poslednji put pozvana firma

U našem tekstu možete da saznate sve što vas zanima o usluzi viklovanje motora ili premotavanju motora, koje su cene za tu uslugu, gde istu možete da iskoristite i slično.

Šta je viklovanje motora?

Kao što smo naveli, radi se o premotavanju svih vrsta elektromotora. U tom smislu, postoje specijalizovani servisi koji se time bave. Pored toga, oni servisiraju i prateću opremu.

Majstori koji rade viklovanje motora mogu da se pohvale višegodišnjim, a često i višedecenijskim iskustvom u ovom poslu, odnosno u elektromehanici i elektroenergetici.

Viklovanje elektromotora

Moguće je iskoristiti uslugu viklovanja trofaznih i monofaznih elektro-motora, različite snage, na primer, od 0-90 KW; takođe, servisiraju se jednosmerni elektro-motori kao i cirkulacione pumpe za toplu i hladnu vodu; motori od liftova; elektromagnetne kočnice; vrši se premotavanje svih vrsta transformatora, punjača, pretvarača, a i izrađuju se po porudžbini.

Premotavanje motora

Firme koje se bave ovim poslom vrše nabavku elektro-motora i prateće opreme, i izrađuju elektromagnetske ormane. Postoji i servis automatskog procesa proizvodnje i servis automatike.

Još jedna usluga na koju možete da računate je i elektronska regulacija upravljačkih sistema, frekventnih regulatora, kao i invertera-pretvarača.

Viklovanje rotora

Viklovanje rotora znači njegovo premotavanje. Rotor je deo neke mašine koji rotira. Taj deo se obrće iz razloga što su provodnici kao i magnetsko polje mašine postavljeni na taj način da mogu da prouzrokuju obrtni momenat, koji tako deluje na samu osovinu rotora.

Sa druge strane, deo mašine koji ne rotira, zove se stator. Uglavnom se rotor nalazi unutar statora.

Viklovanje motora – iskustva

Kada se radi viklovanje motora, svi delovi koji su upotrebljeni kao rezervni i svi dodatni zahvati, naplaćuju se preko osnovne cene, a na izvršeni rad se dobija garancija. Podrazumeva se da su rezervni delovi originalni i od poznatih svetskih proizvođača.

U cenu se obično uračunava zamena lak žice, bužira, izolacije, provera i kontrola motora.

Možete očekivati i usluge kao što su: zamena ventilatora, priključne ploče, poklopca ventilatora, kondenzatora, centrifugalnih prekidača, sklopki, zamena ležaja i zaptivača-semeringa specijalnih i visokih kvaliteta...

Takođe, radi se sanacija svih mehaničkih oštećenja.

Viklovanje motora – cena:

Na primer, za viklovanje kolektorskih motora za veš mašine, potrebno je izdvojiti u proseku oko 7000 dinara. U tu cenu se uračunava: kontrola ispravnosti kada se remont uradi, ispitivanje motora, detekcija kvara, viklovanje ili remont rotorskog dela motora, zamena grafitnih četkica, zamena oba ležaja, balansiranje rotora, kompletna obrada na strugu, lakiranje...

Dodajmo i to da se radni sat naplaćuje oko deset evra, a pod tim se podrazumeva sve što može da se izvrši u radionici u roku od jednog sata.

*Za sve precizne informacije oko cena, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene na ovoj stranici.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

    Iskustva i preporuke posetilaca

    Miodrag Kostic
    06.08.2018 12:22

    elektro servis unel preporucujem svima kojima je potrebno viklovanje motora. Nebitno da li se radi o monofaznom ili trofaznom motoru ovi momci su zaista odlicni.