Durmitorska izvorska voda DIVA

  • 0
5.00 | 2 ocena

Durmitorska izvorska voda DIVA

O nama:


Fabrika za flaširanje vode Diva je svečano otvorena 22. jula 2009. u Gornjoj Bukovici, opština Šavnik.

Fabrika diva (durmitorska izvorska voda) u svijet šalje vodu sa izvora Gusarevci, koji se nalazi na 1400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka „Durmitor“. Investitor je firma D.O.O. “EKO-PER” sa Žabljaka, u vlasništvu gospodina Ljuba Perišića.

Investicija je uspješno realizovana , u skladu sa HACCP standardom. A kad je riječ o standardima treba pomenuti i uvođenje standarda o kvalitetu ISO 9 000.

Kvalitet:

NP Durmitor, išaran stoljetnjim šumama, zakićen brojnim planinskim izvorima, živi svoj iskonski sklad. U toj nedirnutoj prirodi nema zagađivača. Na bistrim, prozirnim izvorištima, voda se može zahvatati na način kako su to činili naši preci-rukama. Može se piti, kao rijetko gdje u svijetu-iz ruke!
Analize Zavoda za javno zdravlje Crne Gore potvrdile su da je voda vrhunskog kvaliteta, jer se nalazi van uticaja bilo kakvog zagađivača.

diva sadrži veoma nizak stepen natrijuma, što je čini poželjnom u ishrani. Pored značajnih funkcija u našem organizmu, natrijum ograničava gubitak tečnosti organizma, a njegovo prekomjerno unošenje predstavlja značajan faktor rizika u nastanku ateroskleroze i povišenog krvnog pritiska, kao i drugih bolesti kao što je osteoporoza, nefritis, edem i gojaznost.
Zbog istaknutih i pobrojanih povoljnosti, divu mogu i treba da piju osobe svih uzrasta, od najmalđih do najstarijih. I to u neograničenim količinama. Može služiti tokom pripreme hrane, za razblažavanja sokova i sportske i rekreativne aktivnosti. Što se tiče onih koji imaju zdravstvenih problema, posebno je preporučljiva kod hipertenzije, gojaznosti i drugih kardiovaskularnih oboljenja. Najbolja voda za pice.

Prirodna izvorska voda diva iz srca Durmitora, svojim sastavom, odnosom elektrolita i minerala, a posebno-ukusom, zadovoljava najstrože kriterijume.Zbog jedinstvenog sadržaja minerala, kalcijuma, magnezijuma, neponovljive svježine i pitkosti - naša voda posebno se preporučuje djeci, trudnicama, starijima, kao i osobama koje obavljaju teške i stresne poslove .
Durmitorska izvorska voda DIVA, je izvorska voda, cista i najkvalitetnija planinska voda za pice.
Prema strogoj proceduri Instituta za javno zdravlje, i izvor Gusarevci, kao i ostala izvorišta u Crnoj Gori, ispituje se dva puta godišnje kompletnim i proširenim analizama.

Tehnologija:

Garancija kvaliteta diva vode je tehnologija flaširanja.

To je voda izuzetnih prirodnih fizičko-hemijskih, mikrobioloških i radioloških osobina, koja se iz higijenski kaptiranog izvora, obezbijeđenog sanitarno-zaštitnim zonama, neposredno na izvoru puni u odgovarajuću ambalažu.

Proces flaširanja omogućava održavanje prirodnog sastava vode, bez ikakvih izmjena, ili dodataka, sve do trenutka potrošnje. Tačnije, primijenjena tehnologije podrzumijeva isključenost bilo kakvih hemijskih procesa i uticaja tokom pripreme i flaširanja vode.

Proces se odvija kroz dvije ključne faze. Prva se satoji u preventivnom tretmanu, tzv.puferisanju. Završni tretman podrazumijeva filtraciju vode u cilju mehaničkog odstranjivanja eventualnih mikro čestica.

Problem tehnoloških otpadnih voda u potpunosti je riješen, što se tiče fekalnih otpadnih voda i zamačćenih otpadnih voda (nastalih od transportnih sredstava) po savremenoj tehnologiji, na bazi biološko-aerobnog prečišćavanja.
Durmitorska izvorska voda DIVA, izvorska voda, diva, cista, voda, najkvalitetnija, planinska, durmitorska

Durmitor:

Bez obzira da li su mu ime nadjenuli rimski legionari, zadivljeni njegovom ljepotom, uvjereni da planina spava, ili su Kelti utoljavali žeđ sa njegovih izvorišta, hvaleći „dru-mi-tor”, ili vodu sa planine, modifikovanu verziju imena naslijedili smo od Slovena.

Nacionalni park Durmitor je 1980. godine proglašen za svjetsko prirodno dobro i upisan je u registar svjetske kulturne i prirodne baštine, koja se vodi pri UNESCO-u.
Na realtivno malom prostoru, moćnim tektonskim djelovanjem, stvoren je planinski svijet fantastičnih oblika, ali i obilje izdašnih izvorišta vode.

Durmitorski izvori nekad su bili zborište čobana i pojilišta stada, a danas fabrike napajaju vodom. Vodom kojoj je priroda predodredila najbolji proces prečišćavanja. O tome svjedoči i naša voda – diva.

Kontakt:

O nama - VODA DIVA

EKO – PER d.o.o.
Vuka Karadžića br. 3.
84220 Žabljak, Crna Gora
e-mail: diva@t-com.me

Uvoznik i distributer za Srbiju

logo

TP "STEPER" d.o.o.
Maršala Tita br. 87
25220 Crvenka, Srbija
e-mail: steper@vodadiva.com
tel: slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika+381 25 730 707slika
fax: +381 25 730 180Durmitorska izvorska voda DIVA, izvorska voda, diva, cista, voda, najkvalitetnija, planinska, durmitorska : izvorska voda, Durmitorska izvorska voda DIVA, najkvalitetnija, planinska, durmitorska, diva, cista, voda, PIJACA VODA, VODA SA DURMITORA

Iskustva i komentari posetilaca

24.04.2018 01:33
Marko Miletic
Ako zelite na trenutak da se i vi osetite kao Diva ,onda probajte Durmitorsku izvorsku vodu "Diva".Pored vrhunskog kvaliteta same vode i niskog sadrzaja natrijuma,pruza vam ukus svezine kao da ste i sami pored izvora.Sve preporuke!
13.01.2017 03:58
Milos Bozovic
Veleprodaja,diskontne cene.Diva sadrzi veoma nizak stepen natrijuma,sto je cini pozeljnom u ishrani.Pored znacajnih funkcija u organizmu,natrijum ogranicava gubitak tecnosti organizma,a njegovo prekomjerno unosenje predstavlja znacajan faktor rizika u nastanku ateroskleroze i povisenog krvnog pritiska.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
Biznis Veleprodaje
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Durmitorska izvorska voda DIVA
  • durmitorska izvorska voda diva,
  • izvorska voda,
  • diva,
  • cista voda,
  • najkvalitetnija voda,
  • planinska voda,
  • durmitorska voda,
  • pijaca voda,
  • voda za pice