Dodaj firmu

Vatromet Beograd

Vatromet Pirotehnika Beograd

Najkompletnija ponuda pirotehnike za vaše venčanje, event, rođendan ili korporativnu žurku u Beogradu ili putem online shopa
Pročitaj više

Glavna 18
Zemun, Beograd

Noćni Bljesak pirotehnika

Noćni Bljesak pirotehnika bavi se maloprodajom svih vrsta vatrometnih sredstava za sve važne događaje, rođendane, venčanja, korporativna proslave u Beogradu
Pročitaj više

Milorada Ćirića 1, Železnik
Čukarica, Beograd

Vatromet Urban Dart

Ulepšajte Vaše praznike ili proslavu najlepšim vatrometom u gradu. U ponudi prodavnice Urban Dart nalazi se pirotehnika vodećih svetskih proizvođača: vatromet, petarde, rakete, po najpovoljnijim cenama u Beogradu. Neka svetli i pršti u Vašo...
Pročitaj više

Glavna 18
Zemun, Beograd

Snajper prodaja lovačke opreme i oružja

Firma Snajper nudi najveći izbor oružja i prateće opreme vodećih domaćih i stranih proizvođača. Bilo da su Vam potrebne puške, pištolji, vazdušno oružje, različite vrste municije, lovačka oprema, posetite naše maloprodajne objekte na dve lok...
Pročitaj više

Masarikova 4
Vračar, Beograd

Verovatno ne postoji niko ko ne uživa dok gleda prelep vatromet, koji se organizuje nekom svečanom prigodom – to može da bude Nova godina, nečije venčanje, rođendan i slično.

U našem tekstu ćemo se pozabaviti nekim korisnim i zanimljivim informacijama vezanim za vatromet, gde možete da nabavite pirotehničku opremu, po kojim cenama i dr.

Šta je vatromet?

Naravno da svi znamo šta je vatromet, ali hajde da sada pogledamo stvari iz drugog ugla, odnosno po drugačijim definicijama. Naime, vatromet je sklop dve reči – vatra i meta, i to je zapravo prikaz pri kome se projektili i eksplozivne pirotehničke naprave koordinirano pale a sve u svrhu zabave.

Možemo da kažemo i da je vatromet naprava sa raketnim motorom i bojevom glavom. Ovakvim svetlosnim česticama, koje su raznih boja, postižu se različiti zanimljivi svetlosni efekti. Te čestice u bojama nastaju izgorevanjem ili eksplozijom pirotehničkog proizvoda.

Kako je nastao vatromet?

Ako uživate u vatrometu, onda vas svakako zanima i kako je on nastao. Naime, smatra se da je ovaj izum star nekoliko hiljada godina i da svoje poreklo vodi iz drevne Kine. Reč je o tome da je stvoren sastvim slučajno, jer su alhemičari u jednoj od poljskih kuhinja mešali sumpor, kalijum nitrat i drveni ugalj. Sve to su stavljali u bambusovu šupljinu koja im je služila kao raketni pogon. Bojeva glava bila je sačinjena od kokosove šupljine, a kada bi motor dogoreo do nje, tada bi dolazilo do pucnja, i kokos bi se rasprsnuo napunjen sličnim materijama.

Ima više tumačenja kada je i kako nastao vatromet, pa se tako govori da je početak ove zabave bio za vreme dinastije Song u devetom veku.

Pre hiljadu godina, vatomet se koristio da bi se obeležili neki važni datumi u porodici, a takođe i rođenje, smrt ili rođendan.

Vatromet je imao i svoju ritualnu svrhu, i to da bi se oterali zli duhovi, dok je Kineska nova godina uvek proslavljana na taj način – vatrometom.

Ova pirotehnička naprava je usavršena kada je pronađen barut, dok je Marko Polo zaslužan za to što je vatomet donešen na Stari kontinent, i to u trinaestom veku. Italijani su prvi počeli da upotrebljavaju barut kao punjenje za vatrene rakete, a nedugo nakon toga, tu praksu počinju da primenjuju i Nemci.

U osamnaestom veku, Italija i Nemačka su bile dva glavna proizvođača vatrometa. Čak je i Vilijam Šekspir pisao o vatrometu u svojim delima, jer su Englezi bili oduševljeni ovim načinom proslave i zabave.

Vatromet – prodaja

Ponudu pirotehničkih sredstava moguće je videti u online šopovima, gde je prikazan svaki proizvod kroz fotografije i kratki tekstualni opis. Opis podrazumeva osnovne karakteristike, a zanimljivo je da često možete da vidite i video klip, koji prikazuje proizvod pri upotrebi.

Vatromet – cena

Cene su veoma različite, i kreću se od 1500 din. pa sve do 12900 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane