Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Varenje plastike
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Varenje plastike

Branik na automobilu nosi neslavan epitet dela koji u saobraćajnim nezgodama prvi strada. Branici imaju ulogu da prilikom udara u drugo vozilo ili neku nepokretnu prepreku, prvi ostvare kontakt i da ublaže udarac. 

 

 

Pored ovog zadatka, na branicima je i da prilikom manjih „čukanja“, prvi sačuvaju karoseriju i limariju na vozilu.

Varenje plastike branika

Razlikujemo prednji i zadnji branik, a oba imaju istu ulogu. Najčešće su sačinjeni od plastike, jer taj materijal poseduje određenu elastičnost, što znači da prilikom udara isti ublažava. 

Pronaći ćemo i branike izrađene od lima i drugih materijala.

Svaki kvar kod branika, može biti samo fizički kvar, ili drugim rečima, pucanje branika ili pucanje nosača na kojima je branik i slično tome.

Kako će se popraviti branik, zavisi od dosta toga, kao što je mesto pucanja, te da li je branik imao samo naprslinu, ili je pukao na taj način da mu fali određeni deo.

Kako se popravlja branik?

Dakle, ako ste imali tu neprijatnost da vam se oštetio branik, prvo što bi trebalo da učinite jeste da auto dovezete u branik servis. Majstori će ga najpre skinuti i pogledati na kojim je sve mestima pukao. 

Pošto je majstor to ustanovio, on će branik lepo očistiti da bi bile vidljive sve pukotine. Ukoliko rupe i pukotine na braniku nisu previše velike, to se lako popravlja varenjem. 

Kako se radi varenje plastike branika?

Možda mislite, „ovo je lako, mogu ja to sam“. Ali, stvari stoje drugačije. Ukoliko po prvi put pokušavate akciju samostalnog varenja branika, ima niz stvari koje mogu krenuti naopako, a to niste ni slutili. Na primer, postoji više od 100 vrsta plastike, varenje zahteva različite temperature, a ne verujemo da imate profesionalne alate koji se koriste kod varenja plastike.

 

 

Pošto ste odlučili da je ipak najbolje svog ljubimca prepustiti u stručne ruke, navešćemo da se varenje i popravka branika i plastike vrši topljenjem posebne plastične elektrode, koja faktički vraća branik ili neki drugi plastični spoj na fabričko stanje kao i njegovu elastičnost. 

U današnje vreme mnogo toga je sačinjeno od plastike. U automobilima ima dosta delova od ovog materijala, koji veoma često pucaju ili se lome. Često nije lako naći novi rezervni deo, da bi se ono što je pokvareno obnovilo. 

Kvar može biti i veći, odnosno može postojati velika rupa ili deo plastike koji nedostaje, te je potrebno da se to popuni na odgovarajući način, odnosno da se ubaci deo plastike. Naša preporuka jeste da popravke branika prepustite majstorima, jer je varenje plastike ipak zanat, koji ne može da zna običan vozač automobila. 

Ono što želimo da podvučemo jeste to da ćete mnogo finansijski povoljnije proći ukoliko polomljen ili napukao plastični branik prepustite majstorima da ga zavare, nego da odmah, bez razmišljanja, kupite novi deo.

Varenje branika od plastike upravo tome služi, da pored uštede novca, dobijete sasvim novo vozilo, kao da nikakvu neželjenu situaciju pre toga niste ni imali.

Varenje plastike – cena:

Za popravku i farbanje branika, potrebno je izdvojiti od 50 do 80 evra, što sve zavisi od toga koliko je branik oštećen, to jest da li je samo malo napukao ili je šteta ozbiljnija. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate branik servise oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

24.10.2018
Zoran Milic

Po pitanju varenja plastike, najbolje bi bilo kada biste pronasli nekog majstora koji ima preciznu ruku u koju mozete da imate puno poverenje da ce uraditi sve milimetarski precizno.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Najvaznija stvar kod varenja plastike je da se u danasnje vreme bukvalnjo sve moze popraviti i to bez nekih vecih problema. Pri tome, veoma je vazno da se ti spojevi gde je farbano bukvalno nigde ne vide.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

Sto se varenja plastike tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za kvalitet. Druge stvari sigurno nisu ni malo beznacajne.

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Kako god da okrenete, ono nije vise ni malo sa cenama pristupacno. To je naravno prvi u osnovni problem.

22.04.2017
Lea Stankovic

Po meni je najvaznije od svega da se varenje plastike uradi na jedan najbolji moguci nacin.

10.04.2017
Todor Markovic

Po meni varenje plastika nije ni malo jednostavno i bitno. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

23.03.2017
Simona Vucinic

Nije ovo ipak nesto sto je previse skupo. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena.

09.03.2017
Janko Zivanovic

Postoje neke situacije kada je varenje plastike jako tesko da se uradi.

06.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je za ovo potreban bas neki kvalitetan uredjaj.

15.02.2017
Petar Jankovic

U svakom slucaju je varenje palstike ensto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Ne moze ovo svako da uradi. Pre svega je ovo nesto sto je aktuelno kod motora i do cega dolazi nakon dosta manjih padova ili jednog veceg.

19.01.2017
Ivan Stojanovic

Koliko je samo meni poznato, sto se mene licno tice, veoma je vazno da se odlucite za kvaltiet. Nista vise od toga zapravo nije vazno.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je ipak nesto sto u velikoj meri mora da se plati. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

13.12.2016
Marko Petrovic

Ako ste vec u situaiciji da varite plastiku, samo treba da znate da je najbolje da ne stedite novac vec da auto odvedete na neko provereno mesto koje ce vam to uraditi da se bukvalno ne vidi.

28.11.2016
Jana Stankovic

Realno, moje misljenje je da po pitanju farenja plastike, ubedljivo najbolje resenje za vas predstavlja branik servis Savic Branko. To je po meni definitvno mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Varenje plastike zaista vise nije toliko zahtevno ukoliko odete kod nekog profesionalca kao sto je primera radi Plastic.

19.09.2016
Dusan Markovic

Po pitanju varenja plastike, najbolje bi bilo kada biste pronasli nekog majstora koji ima preciznu ruku u koju mozete da imate puno poverenje da ce uraditi sve milimetarski precizno.