Sta je to vangabaritni prevoz? Ako imate određeni predmet kome je potreban prevoz, a njegove dimenzije pravizalaze gabarite standardnih vozila za transport, govorimo o vangabaritnom transportu.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za VANGABARITNI PREVOZ

Beograd

Global Karavan specijalni transporti
Global Karavan specijalni transporti
Pećinačka 20, Cara Dušana 205a
Zemun
Beograd Pozovi

Preduzeće Global Karavan pruža usluge transporta specijalnih tereta na teritoriji cele Evrope i Azije. Našu flotu čine vozila pogodna za prevoz različitih vrsta roba, uključujući i one van gabarita. Takođe, vršimo izradu dozvola za vangabar...
Pročitaj više

5.0 | 7 ocena
Avala Selidbe i Transport
Avala Selidbe i Transport
Antifasističke Borbe
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Prepustite brigu o preseljenju Vašeg stana, kancelarije ili lokala profesionalnom i iskusnom timu Avala Selidbe. Zahvaljujući modernim kombi vozilima i kamionima usluge selidbi i transporta svih vrsta roba vršimo u Beogradu, širom Srbije, reg...
Pročitaj više

3.4 | 5 ocena
Logistics design transportne usluge
Logistics design transportne usluge
Višnjicki venac 109
Palilula
Beograd Pozovi

Logistics Design je porodična kompanija sa sedištem u Beogradu, u ulici Višnjički Venac br. 109. - Međunarodni transport robe - Carinsko zastupanje - Skladištenje robe - Konsalting...
Pročitaj više

5.0 | 9 ocena
Trailer group transport i špedicija
Trailer group transport i špedicija
4. Juli br.2, Smederevo
Stari grad
Beograd Pozovi

Trailer Group d.o.o Međunarodni drumski transport, Domaći drumski transport, Kontejnerski transport, Drumski transport vangabaritnih i ADR pošiljki kao i transport pošiljki pod temperaturnim režimom (frigo), Carinsko posredovanje...
Pročitaj više

5.0 | 4 ocena
Transport i špedicija selidbe Stošić
Transport i špedicija selidbe Stošić
Vodovodska 177i/2, Beograd
Čukarica
Beograd Pozovi

Transport i špedicija Selidbe Stošić vam može ponuditi usluge transporta i špedicije, bez obzira o kojoj vrsti robe je reč, i bez obzira na to do kog odredišta želite da se vaša roba otpremi...
Pročitaj više

5.0 | 5 ocena
Kamionski prevoz Miloš
Kamionski prevoz Miloš
Banatska 83v/10, Zemun
Zemun
Beograd Pozovi

Kamionski prevoz Miloš - Firma za prevoz i selidbe uspešno i pouzdano pruža usluge kamionskog prevoza robe i selidbe kamionom u Beogradu i Srbiji....
Pročitaj više

5.0 | 9 ocena
Kamionski transport Prevoz 011
Kamionski transport Prevoz 011
Vodovodska 177i, Čukarica
Čukarica
Beograd Pozovi

Kamionski transport Prevoz 011 je firma čija je osnovna delatnost transport, organizacija i kordiniranje u gradskom, medjugradskom i medjunarodnom kamionskom prevozu. Profesionalne i pouzdane usluge su rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva...
Pročitaj više

5.0 | 7 ocena
Kamionski prevoz transport Stošić
Kamionski prevoz transport Stošić
Vodovodska 177i/2, Beograd
Čukarica
Beograd Pozovi

Najbrži i najbezbedniji kamionski transport na teritoriji cele Srbije. Posedujemo raznovrstan vozni park, najsavremenije modele kamiona, tako da možete biti sasvim sigurni da je prevoz kamionom Stošić udoban i siguran....
Pročitaj više

5.0 | 9 ocena
VANGABARITNI PREVOZ ROBE LTC STANKOVIĆ
VANGABARITNI PREVOZ ROBE LTC STANKOVIĆ
Kumodraška 182
Voždovac
Beograd Pozovi

Vangabaritni prevoz robe LTC Stanković je preduzeće koje se bavi prevozom i vangabaritnim prevozom robe kako u domaćem tako i u međunarodnom saobraćaju....
Pročitaj više

5.0 | 4 ocena

Sta je to vangabaritni prevoz? Ako imate određeni predmet kome je potreban prevoz, a njegove dimenzije pravizalaze gabarite standardnih vozila za transport, govorimo o vangabaritnom transportu.

Reč „predmet“ ovde ima zaista širok pojam, pa se pod istim misli na mašine velikih gabarita i različitu opremu; razne materijale velikih dužina i težina (kao što su šipkasti materijali); metalne i betonske konstrukcije; rezervoare, kotlove, silose...

Vangabaritni transport

Pošto smo nabrojali šta sve potpada pod pojam tereta u vangabaritnom transportu, jasno je da se isti ne može obaviti bez posebne opreme ali i iskustva tima koji prevoz obavlja. Naime, sam teret ima svoje posebne karakteristike i dimenzije, pa sve to iziskuje naročitu zaštitu i opreznost pri prenosu.

Preduzeća koja se bave pružanjem ovakve vrste usluge poseduju višegodišnje iskustvo, kao i najsavremeniju opremu, koja dozvoljava lakše manipulisanje teretom.

Vrlo je važno istaći da vangabaritni transport reguliše zakon, to jest, postoje određena ograničenja kada je reč o samom načinu na koji se teret transportuje, zatim ograničenja u smislu samih dimenzija tereta, doba dana kada se vozilo kreće, kao i transportnu relaciju.

U tom smislu, pomenućemo da je pratnja obavezna, bez izuzetka, za sve vrste vangabaritnih prevoza. Može se formirati konvoj od najviše tri vozila, ali su u ovom slučaju obavezne dve pratnje.

U određenim slučajevima neophodna je i policijska pratnja. To se događa kada je ukupna visina vozila sa teretom iznad četiri i po metra; kada je ukupna dužina vozila sa teretom duža od dvadeset pet metara, kao i kada je širina vozila i tereta veća od tri i po metra.

Vangabaritni prevoz iskustva

Da bi se manipulisalo vangabaritnim teretima, kao što smo naveli, neophodne su specijalne mašine. Pod tim se misli na razne vrste viljuškara, dizalice, kuke, kao i na posebne zahvatne uređaje.

Svim ovim mašinama rukuje iskusno i obučeno osoblje, tako da ne morate da brinete kako će vaš vangabaritni teret biti utovaren, istovaren, kao i na kraju, pozicioniran na željeno mesto i lokaciju.

Vangabaritni prevoz industrijskih mašina

Industrijske mašine svakako spadaju u veoma teške terete. Prevoz se može vršiti uz dodatak raznih tipova priključnih i vučnih vozila. Teret će bezbedno stići na svoje odredište jer stručni timovi poseduju potrebnu opremu da bi se posao uspešno završio.

Mašine koje se koriste u metalnoj, pivarskoj, hemijskoj, gasnoj i petrohemijskoj industriji, kao i poljoprivredi, često se prevoze kao vangabaritni teret.

Vangabaritni prevoz građevinskih mašina

Da bi se vangabaritni prevoz obavio po svim pravilima struke, potrebna je razrađena koordinacija i posebna logistika. Prevoz građevinskih mašina se obavlja pomoću specifične opreme. Takva oprema mora zadovoljavati pre svega bezbednosne zahteve, a potom i zahteve putne infrastrukture.

Građevinske mašine koje se najčešće prevoze su buldožeri, guseničari, bageri, bušilice, drobilice, damperi...

Vangabaritni prevoz cena

Možda imate silos, šipkaste materijale, metalnu konstrukciju, rezervoar, kotao ili neki sličan vangabaritni teret, i naravno, zanima vas cena da se on preveze od tačke A do tačke B.

Reći ćemo da cena zavisi od dosta faktora i da se formira isključivo individualno. Pošto pozovete preduzeće koje će vam pružiti ovu vrstu usluge, neophodno je da dostavite podatke o samom teretu koji treba da bude prevežen, dakle o njegovim karakteristikama. Pod tim se misli na gabarit, dimenzije, težinu, određene posebne osobine, kao i obezbeđivanje tereta i posebne uslove prevoza.

Uzimaju se u obzir i karakteristike takozvane transportne relacije kojom će vangabaritni teret biti prevežen.

Ukoliko se radi o međunarodnom vangabaritnom transportu, potrebno je poznavati ograničenja svake zemlje kroz koju se prolazi. Neophodno je pribaviti određene dozvole, i taj postupak je specifičan za svaku državu a traje od petnaest do trideset dana.

Celu proceduru za vas će završiti odabrano preduzeće za transport vangabaritnih tereta, tako da se u potpunosti možete osloniti na dobru organizaciju i bezbednu isporuku.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Miodrag Kostic
  04.09.2018 02:17

  Kada je vangabaritni prevoz u pitanju tu je najbinije da se dobro obezbedi i da bude obavestena policija radi pratnje.

  Ivana Petrovic
  06.09.2017 07:19

  Najveci problem sa vangabaritnim prevozom je u tome sto su za njega potrebne posebne dozvole. Potrebna je i pratnja policije i specijalne najave, tako da ne mozete sve da odmah isforsirate. Cene su takodje samim tim jedan veliki problem.

  Stojance Ristovski
  11.08.2017 07:58

  Nije ni malo ovo naivan prevoz. Ako se bas za njega odlucite, moze se desiti da cete morati da ga dobro platite. Mozda ce cak morati to da vam odradi i neka firma iz inostranstva a to je vec nesto sto mora u startu da vas kosta.

  Marina Zivkovic
  05.05.2017 09:30

  Zaista malo njih moze ovu vrstu prevoza da uradi na jedan bas kvalitetan nacin.

  Milen Jovanovic
  21.04.2017 10:44

  U svakom slucaju ovakav jedan prevoz mora da se dobro plati kako god da okrenete.

  Jovana Milinkovic
  20.04.2017 08:02

  koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu je ovaj prevoz i vise nego idealno resenje.

  Filip Milutinovic
  07.04.2017 11:24

  Po pravilu, vangabaritni prevoz je ipak nesot posebnu u sta nikako ne treba da sumnjate.

  Lea Stankovic
  06.04.2017 09:53

  Po pravilu, ovaj prevoz zahteva posebne dozvole.

  Mihajlo Nastasovic
  22.03.2017 10:45

  U svakom slucaju je ovo nesto sto debelo mora da se plati.

  Simona Vucinic
  21.03.2017 01:11

  U svakom slucaju po mom misljenju treba i mora da se debelo plati.

  Todor Markovic
  09.03.2017 07:54

  U svakom slucaju je ovo prevo koji mora da se dosta plati. To nista ne treba da vas cudi.

  Marta Dencevic
  03.03.2017 07:35

  U svakom slucaju, ukoliko je ova vrsta rpevoza u pitanju, u svakom slucaju ona treba da se debelo plati.

  Janko Zivanovic
  02.03.2017 08:12

  Licno smatram da su vozila u ovoj prica jako bitna.

  Ljubinka Sreckovic
  14.02.2017 09:40

  U svakom slucaju je ovo posebna vrsta prevoza. Ukoliko se za njega odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

  Petar Jankovic
  13.02.2017 11:32

  u svakom slucaju je u ovom pogledu ovo posebna vrsta prevoza. Ako se vec za njega odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

  Nikolina Pantelic
  18.01.2017 08:29

  Koliko mi se samo cino, po pitanju ovog prevoza je najvazije da se odlucite za kvalitet. Samo je na kraju bas to vazno.

  Ivan Stojanovic
  17.01.2017 08:48

  Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta prevoza u koju ako mene pitate mozete da imate puno poverenje ako se obavlja sa adekvatnim vozilom.

  Jana Stankovic
  29.12.2016 07:05

  Ovo je onda ipak nesto za sta po tom pitanju treba da angazujete iskljucivo neku profesionalnu agenciju.

  Marko Petrovic
  28.12.2016 10:32

  Po pitanju ovog rpevoza samo treba da znate da je potrebno da unapred dobijete sve potrebne dozvole.

  Biljana Brankovic
  27.12.2016 11:45

  Ovo je ipak posebna vrsta prevoza. Ako se odlucite za tako nesto ipak treba da pronadjete bas neku profi agenciju.