Vakcinacija mačaka Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Vakcinacija mačaka
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Vakcinacija pasa i mačaka protiv zaraznih bolesti

Akcija -25% 1200 Din.
Vakcinacija pasa i mačaka protiv zaraznih bolesti - 1.200 din! Veterinar DOKI-VET Košutnjak!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Za PENZIONERE vlasnike kućnih ljubimaca BESPLATAN dolazak na kućnu adresu!

0 Din.
Za PENZIONERE vlasnike kućnih ljubimaca BESPLATAN dolazak na kućnu adresu! Veterinarska Ambulanta VetHome!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Vakcinacija mačaka

Postoje dva osnovna razloga zbog čega je vakcinacija neophodna i nikako je ne treba zanemarivati. Prvi je da zaštitimo životinju od opasnih zaraza, koje se veoma lako šire i mogu da ugroze njen život. Drugi se odnosi na zaštitnu barijeru između ljudi i životinja kad je reč o zoonozama, bolestima koje se prenose sa životinje na čoveka. Među najopasnije bolesti koje mačka može preneti na čoveka spada besnilo.

Vakcinisanje mačaka je izuzetno važno, naročito ako se radi o mački koja boravi izvan kuće ili stana. Mačija narav je takva da su one često kada se nađu na ulici sklone lovačko-ratničkim igrama. To je povoljna prilika da usled ugriza ili grebanja dođe do zaraze ovim virusom. 

 

 

Kako je bolest zarazna i za ljude, neizlečiva i smrtna, to su jaki razlozi za redovno vakcinisanje. 

Vakcinacija mačaka protiv zaraznih i parazitskih bolesti

Kada ste se odlučili da primite ovu umiljatu krznenu lepoticu u svoj dom, odlazak kod veterinara na prvi pregled je nešto što bi odmah trebalo da uradite. Najpre, da se uverite da niste kupili „mačku u džaku“, odnosno, da je vaša ljubimica prava i zdrava. 

kod nas se najčešće primenjuje trovalentna vakcina protiv mačijih zaraza, koja mace štiti od sledećih virusa: herpes virus, kalici virus i virus panleukopenije ili mačje kuge.

Nakon pregleda i čišćenja od crevnih parazita, mačka se vakciniše dva puta sa razmakom od četiri nedelje. Preporuka je da prvu vakcinu protiv majčih zaraza maca primi sa 8 nedelja. Revakcinacija sledi u 11. ili 12. nedelji, a potom jednom godišnje. 

Kada mače napuni četiri meseca, sleduje vakcinacija protiv besnila. Kao i vakcinacija protiv zaraznih bolesti, tako i vakcinu protiv besnila, vaša ljubimica mora primiti svake godine.

Poštovanje propisa vakcinacije

Vakcinaciju nikako ne bi trebalo shvatiti kao neki proizvoljan poduhvat koji možemo preduzeti na svoju ruku, bez konsultacija sa veterinarom. Izuzetno je važno znati kada mačka treba da dobije prvu vakcinu.

Primarna vakcinacija, sprovedena u odgovarajuće vreme tokom prve godine života podrazumeva dve do tri injekcije u razmaku od tri nedelje, što zavisi od uzrasta kad je primljena prva vakcina. Potpuna zaštita postiže se oko petog dana nakon poslednje injekcije.

Ne treba međutim izgubiti iz vida da ova zaštita ne traje celog života. Da bi mačka održala dobar imunitet, neophodne su redovne godišnje revakcinacije. Tačno je da u većini slučajeva mačka tokom godina stiče trajan imunitet, ali ipak ne treba zanemariti vakcinaciju, jer efikasnost imunitarnog sistema s godinama opada.

 

Vakcinacija životinja - iskustva

Često se vlasnici pitaju, kakve će reakcije njihovih ljubimaca biti pošto prime vakcinu. Moguća je pojava slabih simptoma, kao što su blago povišena temperatura, otok na mestu ubrizgavanja, pospanost i umor. Ne brinite, jer svi simpotomi se povuku za 24 časa, a vaš ljubimac će uskoro steći imunitet na zarazne bolesti, tako da je vakcinacija uvek izbor (bez)brižnog vlasnika!

 

Vakcinacija životinja – cena:

Cene se kreću od 1.300 – 2.000 dinara za vakcinaciju mačaka.

*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

26.11.2018
Jelena Stanarevic
Veoma je vazno da se macke redovno vakcinisu posto one mogu prenosilac mnogih zaraznih bolesti. U proseku se cena vakcinacije u Beogradu za macke krece u proseku nekih 1000 dinara.
09.10.2018
Mirjana Živanović
Veterinari nas nepravedno optužuju da ne činimo sve za životinje, a glumimo ljubitelje životinja. Ja sam trećinu penzije dala za saniranje rane, a nisam imala para za vakcinu i izašla sam postiđena iz ambulante.
09.05.2017
Lea Stankovic
Zaista je koliko mi se samo cini, ovo jedna rutinska stvar ali nije ni malo jeftina.
24.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Naravno da bi trebalo da ovo bude jedna i vise nego rutinska stvar.
11.04.2017
Simona Vucinic
U svakom slucaju ona treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
28.03.2017
Todor Markovic
Po meni je ova vakcinacija nesot sto u svakom slucaju nije ni malo jeftino.
13.03.2017
Marta Dencevic
Vakcinacija macaka ipak nije nesto sto je narocito skupo i vazno.
21.02.2017
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, osnovni je problem pre svega u tome sto vakcinacija macaka predstavlja nesto sto mora posebno da se plati.
03.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Koliko samo mogu da vidim, ipak je vakcinacija macaka nesto sto mora debelo dase plati. Sve drugo je manje vazno.
24.01.2017
Petar Jankovic
Osnovni problem prilikom vakcinacije macaka je u tome sto su one cesto i vise nego sto treba zivcane. To svakako nije bas dobro.
05.01.2017
Nikolina Pantelic
Ako mene pitate, sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet i nista vise ne treba da brinete.
16.12.2016
Ivan Stojanovic
Ovo bi ipak trebalo da moze u Beogradu da se uradi bz nekih vecih problema. Samo treba tacno da se pridrzavate datu i da to radite na vreme.
30.11.2016
Jana Stankovic
Posto je macka zivotinja koja je veoma podlozna razlicitim vrstama zaraza, samo zbog toga treba da posetite veterinarsku ambulantu Sapavet i vise nista oko toga nemate da se brinete.
14.11.2016
Nikolina Pantelic
Vakcina je ipak nesto sto se u mom zivotu podrazumeva. Zato kada pricamo o kvalitenotj vakcinaciji onda je to jedina vakcinacija.
24.10.2016
Marko Petrovic
Koliko je meni poznato besnilo moze da bude veoma veliki problem. Iz tog razloga ni jedan covek ne bi sme da propusti da vakcinise svoju macku protiv besnila. Bar za to nije potrebno toliko para.
24.08.2016
Dusan Markovic
Macke mogu biti veliki prenosnik razlicitih bolesti i oboljenja. Zbog toga je potrebno da se vakcinisu redovno kako bi se izbegli neki konkretni problemi po ovom pitanju.
20.07.2016
Lea Stankovic
Veoma je vazno da se macke redovno vakcinisu posto one mogu prenosilac mnogih zaraznih bolesti. U proseku se cena vakcinacije u Beogradu za macke krece u proseku nekih 1000 dinara.