Vratite se na mobilnu verziju sajta
Vakcinacija mačaka Vakcinacija macaka - ove veterinarske ambulante rade vakcinaciju macaka. Saznajte sve o vakcinaciji kucnih ljubimaca, kao i cene i akcije za vakcinaciju macaka. www.navidiku.rs Vakcinacija mačakaVAKCINACIJA MACAKA Beograd cena VAKCINACIJA MACAKA Šabac cena VAKCINACIJA MACAKA Novi Sad cena VAKCINACIJA MACAKA Novi Beograd cena VAKCINACIJA MACAKA Čukarica cena VAKCINACIJA MACAKA Palilula cena VAKCINACIJA MACAKA Rakovica cena VAKCINACIJA MACAKA Savski venac cena VAKCINACIJA MACAKA Stari grad cena VAKCINACIJA MACAKA Voždovac cena VAKCINACIJA MACAKA Zemun cena VAKCINACIJA MACAKA Zvezdara cena VAKCINACIJA MACAKA Surčin cena VAKCINACIJA MACAKA cena

Vakcinacija mačaka

Postoje dva osnovna razloga zbog čega je vakcinacija neophodna i nikako je ne treba zanemarivati. Prvi je da zaštitimo životinju od opasnih zaraza, koje se veoma lako šire i mogu da ugroze njen život. Drugi se odnosi na zaštitnu barijeru između ljudi i životinja kad je reč o zoonozama, bolestima koje se prenose sa životinje na čoveka. Među najopasnije bolesti koje mačka može preneti na čoveka spada besnilo.
Vakcinisanje mačaka je izuzetno važno, naročito ako se radi o mački koja boravi izvan kuće ili stana. Mačija narav je takva da su one često kada se nađu na ulici sklone lovačko-ratničkim igrama. To je povoljna prilika da usled ugriza ili grebanja dođe do zaraze ovim virusom. 
 
 
Kako je bolest zarazna i za ljude, neizlečiva i smrtna, to su jaki razlozi za redovno vakcinisanje. 

Vakcinacija mačaka protiv zaraznih i parazitskih bolesti

Kada ste se odlučili da primite ovu umiljatu krznenu lepoticu u svoj dom, odlazak kod veterinara na prvi pregled je nešto što bi odmah trebalo da uradite. Najpre, da se uverite da niste kupili „mačku u džaku“, odnosno, da je vaša ljubimica prava i zdrava. 
kod nas se najčešće primenjuje trovalentna vakcina protiv mačijih zaraza, koja mace štiti od sledećih virusa: herpes virus, kalici virus i virus panleukopenije ili mačje kuge.
Nakon pregleda i čišćenja od crevnih parazita, mačka se vakciniše dva puta sa razmakom od četiri nedelje. Preporuka je da prvu vakcinu protiv majčih zaraza maca primi sa 8 nedelja. Revakcinacija sledi u 11. ili 12. nedelji, a potom jednom godišnje. 
Kada mače napuni četiri meseca, sleduje vakcinacija protiv besnila. Kao i vakcinacija protiv zaraznih bolesti, tako i vakcinu protiv besnila, vaša ljubimica mora primiti svake godine.

Poštovanje propisa vakcinacije

Vakcinaciju nikako ne bi trebalo shvatiti kao neki proizvoljan poduhvat koji možemo preduzeti na svoju ruku, bez konsultacija sa veterinarom. Izuzetno je važno znati kada mačka treba da dobije prvu vakcinu.
Primarna vakcinacija, sprovedena u odgovarajuće vreme tokom prve godine života podrazumeva dve do tri injekcije u razmaku od tri nedelje, što zavisi od uzrasta kad je primljena prva vakcina. Potpuna zaštita postiže se oko petog dana nakon poslednje injekcije.
Ne treba međutim izgubiti iz vida da ova zaštita ne traje celog života. Da bi mačka održala dobar imunitet, neophodne su redovne godišnje revakcinacije. Tačno je da u većini slučajeva mačka tokom godina stiče trajan imunitet, ali ipak ne treba zanemariti vakcinaciju, jer efikasnost imunitarnog sistema s godinama opada.
 

Vakcinacija životinja - iskustva

Često se vlasnici pitaju, kakve će reakcije njihovih ljubimaca biti pošto prime vakcinu. Moguća je pojava slabih simptoma, kao što su blago povišena temperatura, otok na mestu ubrizgavanja, pospanost i umor. Ne brinite, jer svi simpotomi se povuku za 24 časa, a vaš ljubimac će uskoro steći imunitet na zarazne bolesti, tako da je vakcinacija uvek izbor (bez)brižnog vlasnika!
 

Vakcinacija životinja – cena:

Cene se kreću od 1.300 – 2.000 dinara za vakcinaciju mačaka.
*Cene su prikazane informativno, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za VAKCINACIJU MACAKA

Vakcinacija mačaka :
Vakcinacija mačaka Beograd:
Vakcinacija mačaka Šabac:
Vakcinacija mačaka Novi Sad:

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na VAKCINACIJU MACAKA

Vakcina protiv mačije leukemije

popust 58%

Vakcina protiv mačije leukemije

Ne propustite specijalnu akcijsku ponudu Veterinarske ambulante Family Vet od ča...Pročitajte više

Cena kupona: 2.200din./924din.

Firma: Veterinarska ambulanta Family Vet
Lilike Bem 1,

55d:14h:44m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Vakcinacija mačaka
Napišite komentar:
Jelena Stanarevic

Ponedeljak, 26.11.2018. 01:17

Veoma je vazno da se macke redovno vakcinisu posto one mogu prenosilac mnogih zaraznih bolesti. U proseku se cena vakcinacije u Beogradu za macke krece u proseku nekih 1000 dinara.

Mirjana Živanović

Utorak, 09.10.2018. 09:56

Veterinari nas nepravedno optužuju da ne činimo sve za životinje, a glumimo ljubitelje životinja. Ja sam trećinu penzije dala za saniranje rane, a nisam imala para za vakcinu i izašla sam postiđena iz ambulante.

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:18

Zaista je koliko mi se samo cini, ovo jedna rutinska stvar ali nije ni malo jeftina.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:51

Naravno da bi trebalo da ovo bude jedna i vise nego rutinska stvar.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 02:10

U svakom slucaju ona treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Todor Markovic

Utorak, 28.03.2017. 07:05

Po meni je ova vakcinacija nesot sto u svakom slucaju nije ni malo jeftino.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:19

Vakcinacija macaka ipak nije nesto sto je narocito skupo i vazno.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:42

Koliko mi se samo cini, osnovni je problem pre svega u tome sto vakcinacija macaka predstavlja nesto sto mora posebno da se plati.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:25

Koliko samo mogu da vidim, ipak je vakcinacija macaka nesto sto mora debelo dase plati. Sve drugo je manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:16

Osnovni problem prilikom vakcinacije macaka je u tome sto su one cesto i vise nego sto treba zivcane. To svakako nije bas dobro.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:06

Ako mene pitate, sto se ovoga tice, samo treba da se odlucite za kvalitet i nista vise ne treba da brinete.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:43

Ovo bi ipak trebalo da moze u Beogradu da se uradi bz nekih vecih problema. Samo treba tacno da se pridrzavate datu i da to radite na vreme.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:26

Posto je macka zivotinja koja je veoma podlozna razlicitim vrstama zaraza, samo zbog toga treba da posetite veterinarsku ambulantu Sapavet i vise nista oko toga nemate da se brinete.

Nikolina Pantelic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:34

Vakcina je ipak nesto sto se u mom zivotu podrazumeva. Zato kada pricamo o kvalitenotj vakcinaciji onda je to jedina vakcinacija.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 01:09

Koliko je meni poznato besnilo moze da bude veoma veliki problem. Iz tog razloga ni jedan covek ne bi sme da propusti da vakcinise svoju macku protiv besnila. Bar za to nije potrebno toliko para.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:33

Macke mogu biti veliki prenosnik razlicitih bolesti i oboljenja. Zbog toga je potrebno da se vakcinisu redovno kako bi se izbegli neki konkretni problemi po ovom pitanju.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 11:01

Veoma je vazno da se macke redovno vakcinisu posto one mogu prenosilac mnogih zaraznih bolesti. U proseku se cena vakcinacije u Beogradu za macke krece u proseku nekih 1000 dinara.