Vratite se na mobilnu verziju sajta
Uzimanje briseva životinja Uzimanje briseva zivotinja - ove veterinarske ambulante rade uzimanje briseva zivotinja. Saznajte kada i zasto se uzimaju brisevi, kao i cene i akcije za uzimanje brisa zivotinja. www.navidiku.rs Uzimanje briseva životinjaUZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Beograd cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Šabac cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Novi Sad cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Novi Beograd cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Čukarica cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Palilula cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Rakovica cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Savski venac cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Stari grad cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Voždovac cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA Zemun cena UZIMANjE BRISEVA ZIVOTINjA cena

Uzimanje briseva životinja

Kao što ljudi daju briseve grla, nosa, uha, tako isto i naši četvoronožni prijatelji. Materijali koji se dostavljaju u mikrobiološku laboratoriju na pretragu mogu poticati od zdravih ili bolesnih životinja. 
 
 
Bris je tanak drveni ili metalni štapić, dužine od 18 do 20 cm, obmotan na jednom kraju sa malo vate. On se stavlja u staklenu epruvetu, na taj način da slobodan kraj štapića izviruje iz zapušača od papirne vate, i steriliše se u suvom sterilizatoru.

Bris uha

Danas su u upotrebi komercijalno pripremljeni sterilni brisevi. Bris se može uzeti sa raznih mesta u organizmu, šupljina i vidljivih sluzokoža, kao i drugih površina. Ukoliko vaš ljubimac ima nekih problema sa ušima, biće uzet bris iz uha na analizu.

Bris grla

Svaki bris posle uzimanja potrebno je što pre zasejati na hranljivu podlogu. I psi i mačke mogu imati problema sa grlom, bolovima i otežanim gutanjem hrane, pa se u tim slučajevima savetuje da se najpre uradi bris grla.

Bris nosa

Kao i bris grla, i bris nosa se uzima kada vaš ljubimac ima zdravstvene probleme koji mu remete kvalitet života. Vlažna i hladna njuškica je normalna za psa, ali ukoliko vaši ljubimci imaju previše sluzi ili nekih sličnih problema, trebalo bi uraditi ovu analizu. 

Vaginalni bris za pse

Ako je vaša ženka psa gravidna, svakako je potrebno da je kontrolišete, da bi na svet donela zdrave štence. Da bi se otkrilo da li je sve u redu, ili možda postoji neka bakterija, potrebno je uraditi vaginalni bris za pse.

Vaginalni bris za mačke

Ako vaša maca čeka bebe, potrebno je da znate da li je sve kako treba, a uzimanje vaginalnog brisa se svakako preporučuje. Kada postoji problem, na primer određena bakterija, može se na vreme reagovati i vaša maca izlečiti, kako bi omacila zdrave mačiće. 
 
 

Uzimanje brise životinja – iskustva

Iz materijala koji je pristigao u laboratoriju, mikroorganizmi se izoluju, zasejavanjem na neku od hranljivih podloga, odgovarajućim postupkom. 
U određenim slučajevima kada postoji sumnja na infektivna oboljenja, bakterijske etiologije, bris se potapa u fiziološki rastvor.

Uzimanje briseva životinja – cena:

Uzimanje brisa je u proseku oko 650 do 700 dinara, a za analizu brisa potrebno je izdvojiti od 1100 do 1300 dinara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Uzimanje briseva životinja
Napišite komentar:
Marina Dakic

Ponedeljak, 26.11.2018. 01:10

Uzimanje briseva zivotinja tehnicki nije previse zahtevna procedura ali je generalno problem u tome sto je potrebno kasnije kvalitetno uraditi analizu.

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:11

U svakom slucaju nije ono ni malo naivno kako god da okrenete.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:45

U svakom pogledu ono treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 02:03

Po pravilu je uzimanje briseva zivotinja nesto sto mora da kosta. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Todor Markovic

Utorak, 28.03.2017. 07:00

Uzimanje briseva zivotinja je po meni jedna potpuno normalna stvar.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:13

Ono u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je manje bitno i vazno.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:36

Sto se mene licno tice, uzimanje briseva je poprilicno nezahvalna aktivnost. Ukoliko se vec za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:19

Ako generalno pricamo o uzimanju briseva zivotanja. Veoma je vazno da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:05

Ovo je nesto sto predstavlja rutinsku stvar koju bez problema moze da uradi i neki prosecan veterinarski tehnicar.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 07:59

Ovo zaista treba da uradi neki dobar i strucan veterinar kako se jadna zivotinja ne bi nepotrebno traumirala.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:35

Ipak je uzimanje briseva zivotinja, nesto sto moze poprilicno rutinski da se uradi bez nekih vecih problema i od samog vlasnika macke ili psa.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:17

Kada pricamo o kvalitetnom uzimanju briseva, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Zeka. To je u svakom slucaju mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:25

Po pitanju uzimanja briseva zivotinja, ubedljivo je najbolje da posetite ordinaciju petrovac i sigurna sam da se necete pokajati.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:44

Uzimanje briseva se u najvecem broju slucajeva praktikuje kada je potrebno da se izvrse odredjene laboratorijske analize. Pri tome, uzimanje brisa zaista ne bi trebalo da bude presive tesko i zbog toga bi to treba da uradi i neki veterinarski tehnicar.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:15

Uzimanje briseva zivotinja tehnicki nije previse zahtevna procedura ali je generalno problem u tome sto je potrebno kasnije kvalitetno uraditi analizu.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:44

Bris u danasnje vreme mozete uraditi skoru u svakoj veterinarskoj ambulanti ali je jako bitno da ga uzme neko strucno lice. Uzimanje brisa je samo jedan od koraka u pravcu mikroskopske analize i tacnog dijagnostifikovanja nekog problema.