Uzimanje briseva životinja Beograd

Adresa: Pilota Mihaila Petrovića 5
Beograd
Adresa: Lomina 41, lok 5
Beograd
Adresa: Crnotravska 13a
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 385, ( Trošarina )
Beograd
Adresa: Blagoja Parovica 27, Banovo Brdo, Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Adresa: Cara Uroša 37, Dorćol
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 224
Beograd
Adresa: Norveška 6, Šabac
Beograd
Adresa: Nikole Dobrovica 44, lok1a
Beograd
Adresa: Zrenjaninski put 30
Beograd
Adresa: Gornjogradska 7m, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Joanikija 11a, Beograd
Beograd
Adresa: Omladinskih Brigada 7dj, Novi Beograd
Beograd
Adresa: Marka Čelebonovića bb
Beograd
Adresa: Cvijićeva 73, Beograd
Beograd
Adresa: Vitanovačka 44
Beograd
Adresa: Borčanskih žrtava 1914 br 92
Beograd
Adresa: Susedgradska 26a
Beograd

Uzimanje briseva životinja Novi Sad

Adresa: Lilike Bem 1
Novi Sad
Adresa: Bate Brkića 32, Novi Sad
Novi Sad
Adresa: Pasterova 18
Novi Sad
Adresa: Futoška 65
Novi Sad
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Uzimanje briseva životinja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Uzimanje briseva životinja

Kao što ljudi daju briseve grla, nosa, uha, tako isto i naši četvoronožni prijatelji. Materijali koji se dostavljaju u mikrobiološku laboratoriju na pretragu mogu poticati od zdravih ili bolesnih životinja. 
 
 
Bris je tanak drveni ili metalni štapić, dužine od 18 do 20 cm, obmotan na jednom kraju sa malo vate. On se stavlja u staklenu epruvetu, na taj način da slobodan kraj štapića izviruje iz zapušača od papirne vate, i steriliše se u suvom sterilizatoru.

Bris uha

Danas su u upotrebi komercijalno pripremljeni sterilni brisevi. Bris se može uzeti sa raznih mesta u organizmu, šupljina i vidljivih sluzokoža, kao i drugih površina. Ukoliko vaš ljubimac ima nekih problema sa ušima, biće uzet bris iz uha na analizu.

Bris grla

Svaki bris posle uzimanja potrebno je što pre zasejati na hranljivu podlogu. I psi i mačke mogu imati problema sa grlom, bolovima i otežanim gutanjem hrane, pa se u tim slučajevima savetuje da se najpre uradi bris grla.

Bris nosa

Kao i bris grla, i bris nosa se uzima kada vaš ljubimac ima zdravstvene probleme koji mu remete kvalitet života. Vlažna i hladna njuškica je normalna za psa, ali ukoliko vaši ljubimci imaju previše sluzi ili nekih sličnih problema, trebalo bi uraditi ovu analizu. 

Vaginalni bris za pse

Ako je vaša ženka psa gravidna, svakako je potrebno da je kontrolišete, da bi na svet donela zdrave štence. Da bi se otkrilo da li je sve u redu, ili možda postoji neka bakterija, potrebno je uraditi vaginalni bris za pse.

Vaginalni bris za mačke

Ako vaša maca čeka bebe, potrebno je da znate da li je sve kako treba, a uzimanje vaginalnog brisa se svakako preporučuje. Kada postoji problem, na primer određena bakterija, može se na vreme reagovati i vaša maca izlečiti, kako bi omacila zdrave mačiće. 
 
 

Uzimanje brise životinja – iskustva

Iz materijala koji je pristigao u laboratoriju, mikroorganizmi se izoluju, zasejavanjem na neku od hranljivih podloga, odgovarajućim postupkom. 
U određenim slučajevima kada postoji sumnja na infektivna oboljenja, bakterijske etiologije, bris se potapa u fiziološki rastvor.

Uzimanje briseva životinja – cena:

Uzimanje brisa je u proseku oko 650 do 700 dinara, a za analizu brisa potrebno je izdvojiti od 1100 do 1300 dinara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Dakic
Uzimanje briseva zivotinja tehnicki nije previse zahtevna procedura ali je generalno problem u tome sto je potrebno kasnije kvalitetno uraditi analizu.
Lea Stankovic
U svakom slucaju nije ono ni malo naivno kako god da okrenete.
Mihajlo Nastasovic
U svakom pogledu ono treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Simona Vucinic
Po pravilu je uzimanje briseva zivotinja nesto sto mora da kosta. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Todor Markovic
Uzimanje briseva zivotinja je po meni jedna potpuno normalna stvar.
Marta Dencevic
Ono u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je manje bitno i vazno.
Janko Zivanovic
Sto se mene licno tice, uzimanje briseva je poprilicno nezahvalna aktivnost. Ukoliko se vec za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
Ljubinka Sreckovic
Ako generalno pricamo o uzimanju briseva zivotanja. Veoma je vazno da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Ovo je nesto sto predstavlja rutinsku stvar koju bez problema moze da uradi i neki prosecan veterinarski tehnicar.
Nikolina Pantelic
Ovo zaista treba da uradi neki dobar i strucan veterinar kako se jadna zivotinja ne bi nepotrebno traumirala.
Ivan Stojanovic
Ipak je uzimanje briseva zivotinja, nesto sto moze poprilicno rutinski da se uradi bez nekih vecih problema i od samog vlasnika macke ili psa.
Jana Stankovic
Kada pricamo o kvalitetnom uzimanju briseva, samo treba da posetite veterinarsku ambulantu Zeka. To je u svakom slucaju mesto u koje mozete da imate puno poverenje.
Biljana Brankovic
Po pitanju uzimanja briseva zivotinja, ubedljivo je najbolje da posetite ordinaciju petrovac i sigurna sam da se necete pokajati.
Marko Petrovic
Uzimanje briseva se u najvecem broju slucajeva praktikuje kada je potrebno da se izvrse odredjene laboratorijske analize. Pri tome, uzimanje brisa zaista ne bi trebalo da bude presive tesko i zbog toga bi to treba da uradi i neki veterinarski tehnicar.
Dusan Markovic
Uzimanje briseva zivotinja tehnicki nije previse zahtevna procedura ali je generalno problem u tome sto je potrebno kasnije kvalitetno uraditi analizu.
Lea Stankovic
Bris u danasnje vreme mozete uraditi skoru u svakoj veterinarskoj ambulanti ali je jako bitno da ga uzme neko strucno lice. Uzimanje brisa je samo jedan od koraka u pravcu mikroskopske analize i tacnog dijagnostifikovanja nekog problema.