Danas su UV tetovaže veoma popularne i zastupljene, naročito među mladima, ali se mogu videti i kod oba pola bez obzira na starosnu dob, društveni status ili zanimanje. Tetovaže postoje u svim oblicima i mogu se raditi na svim delovima tela.

 

 

Ukoliko želite da se značajno razlikujete od drugih, UV tattoo je idealno rešenje za vas. Mogu se raditi u najrazličitijim bojama i motivima.

Fluorescentne ili UV Tattoo

Dok su muškarci ostali verni tradicionalnom ukrašavanju kože tamnim mastilom, žene su se okrenule novim tetovažama, manje vidljivim, koje ne narušavaju ženstvenost. Jedna od novih vrsta tetoviranja radi se specijalnim mastilom, koje može da se vidi samo pod fluorescentnom lampom.

Pod normalnim svetlom ukrasi na koži gotovo su nevidljivi. Fluorescentne ili UV tetovaže češće su izbor mlađih osoba, koje često odlaze na rejv žurke ili u diskoteku, jer tada sve njihove boje, od bele do ljubičaste, dolaze do izražaja. Specijalnim, visokokvalitetnim mastilom rade se i ženstvene tetovaže koje podsećaju na tragove ožiljaka na koži. Ove tetovaže se rade isključivo vođene veštom rukom tatu majstora. Ovo ne može da radi svako, naprotiv, stručnost je veoma bitna kako bi sve ispalo kako treba. Naravno, u salonu mora da postoji i UV lampu kako bi tattoo majstori videli šta rade.

Ultraljubičaste tetovaže

UV tetovaže, vidljive su pod UV svetlom. Pod normalnim svetlom, one su praktično nevidljive. Savršen su izbor za ljude koji se bave profesijom zbog koje ne mogu imati tetovaže na mestima koja nisu prekrivena odećom. UV tetovaža moze biti i u boji, s tim što je tada pigment lagano vidljiv. Fluorescentne tetovaže postoje u nekoliko verzija.

Prva vrsta je ona najjednostavnija i to je ona koju najviše viđate na fotografijama. Zapravo to nije prava tetovaža koja stvarno svetli nego je to bela tetovaža. Bele tetovaže se na svetloj koži preko dana uopšte ne primete ali pod UV svetlom u diskotekama ona izgleda sjajno i kao da svetli. Glavni sastojak ovakvih boja je titan-dioksid koji ispod UV svetla ili takozvanog "crnog svetla" (black light) svetli belo i izgleda lepo.

 Druga vrsta su tetovaže koje koriste privremene fluorescentne tinte za tetoviranje (privremene tetovaže). Uglavnom traju od 3 do 7 dana i vrlo su slične takozvanim biotetovažama koje se nakon nekog vremena isperu. Dobre su za neke velike i važne izlaske. Njihov sjaj i svetlo se bazira na dodatku fosfora koji svetli pod UV svetlom.

 Treće su tetovaže izrađene sa tzv. Chameleon tintom, koja je jedina tinta koja je dopuštena od FDA u SAD-u. Naime to nije prava tinta nego sadrži mikrokuglice od specijalnih polimera koji pod uticajem UV svetla odašilju svoje svetlo. Mikrokuglice su suspendovane u sonoj rastopini i inače se koriste za obeležavanje riba i životinja.

 

 

Tetovaže koje svetle u mraku

Loša stvar kod tattoo-a, je ukoliko se preterano izlažete suncu i tamnite. Na onim mestima gde se nalazi tetovaža ostaje svetao predeo na koži i tetovaža se ocrtava. Izuzetno je bitno da se mesta gde se tetovaža nalazi mažu kremama za sunčanje, jer ukoliko se ne maže zaštitnim kremama i pri tome koža često pregoreva, tetovaža može prestati svetliti i boja menja svoj sastav te postaje u potpunosti vidljiva.

UV tetovaže cena

Cene tetovaža se formiraju na više načina. Najčešće se uzimaju u obzir veličina tetovaže i uloženo vreme za njenu izradu.

Pored ovih kriterijuma, na cenu utice i to da li se tetovaža radi samo sa fluorescentnim bojama, da li se radi crno-sivom tehnikom ili sa tintom u boji. Količina detalja je takođe važna za formiranje cene, kao i pozicija tetovaže na telu. Neka mesta poput lakta, šake, kolena teže primaju bojute je potrebno uložiti veći napor. Tetovaža po porudžbini je uvek skuplja od gotovog crteža. 

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate neki od studija za tetoviranje ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije UV tetovaže
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

03.10.2018
Zeljana Jeremic

UV tetovaze su tetovaze koje proizvode poseban odsjaj u mraku. Ukoliko se vec odlucite da uradite ovu vrstu tetovaze. Onda je najbolje da to uradite na proverenom mestu i budite odmah spremni da za ovu tetovazu dobro platite.

29.08.2017
Jovana Milinkovic

Kako god da okrenete, UV tetovaze nisu bas neke posebne tetovaze. Na mene licno nikada nisu ostavile sad neki poseban utisak. Druge stvari mi takodje nisu bas toliko vazne i bitne.

16.05.2017
Filip Milutinovic

Po meni, kako god da okrenete, moraju one da se debelo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene pitate za misljenje.

28.04.2017
Lea Stankovic

Ukokoliko nesto valja u celoj prici samo treba da znate da je kvalitet i vise nego vazan. Sve drugo je samo pitanje vremena.

18.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Ovo su sigurno i vise nego posebne tetovaze.

31.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih tetovaza tiec, kvalitet je sigurno nesto sto je jako bitno i posebno.

16.03.2017
Todor Markovic

Meni su ove tetovaze bas onako moderne i bas mi se dopadaju.

24.02.2017
Marta Dencevic

Sto se ovih tetovaza tice, kvalitet je ipak nesto sto treba da bude u prvom planu.

08.02.2017
Janko Zivanovic

Koliko mi se samo cini, U tetovaze su i vise nego posebne tetovaze. Ukoliko se bas za njih opredelite sigurno je samo to da se necete pokajati.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, sto se bas ovih tetovaza tice, moje licno misljenje je da se sami najbolje odlucite za kvalitet.

11.01.2017
Petar Jankovic

Svaka dobra i kvalitetna UV tetovaza mora i dobro i kvalitetno da se uradi. Ukoliko se odlucite za suprotno, sigurno se necete pokajati.

21.12.2016
Nikolina Pantelic

Meni se licno ove tetovaze ni samo ne svidjaju. Mislim da generalno mogu da budu mnogo lepse i kvalitetnije.

05.12.2016
Ivan Stojanovic

Po pitanju UV tetovaza, samo treba da se odlucite da posetite neko mesto koje je poznaot po svom kvalitetu u koji je najbolje da se sami uverite.

17.11.2016
Jana Stankovic

Zaista samtram da je po pitanju UV tetovaza, iealno resenje da posetite mesto koje se zove Wolver. To je mesto u koje zapravo mozete da imate puno poverenje.

28.10.2016
Marko Petrovic

Ova vrsta tetovaze je po meni uvek na neki nacin malo problematicna posto se uvek moze postaviti pitanje pravog ucinka, odnosno koliko cesto se izlazete UV tehnologiji.

06.09.2016
Dusan Markovic

UV tetovaze su po meni bas cool tetovaze posto se mogu videti iskljucivo u nocnim klubovima ili generalno na svim mestima gde se svetlost emituje u karaktersitickoj UV tehnologiji.

01.08.2016
Biljana Brankovic

Cerka moja se nsto u psoeldnje vreme razmislja da li da uradi neku tetovazu. Pri tome, nije ni sama sigurna sta bi ta tetovaza tacno zimbolizovala. Znam da mi je nesot spominjala kakao bi uradila UV tetovazu ali zaista nisam sigurna sta bi tacno ta tetovaza trebala da simbolizuje.

01.07.2016
Lea Stankovic

Ovo su tetovaze koje proizvode poseban odsjaj u mraku. Ukoliko se vec odlucite da uradite ovu vrstu tetovaze. Onda je najbolje da to uradite na proverenom mestu i budite odmah spremni da za ovu tetovazu dobro platite.