Utovarne rampe možemo da vidimo na mnogim distributivnim centrima, na ulazu u magacinske prostore, kao i u svim objektima koji imaju potrebu za efikasnom logistikom i savremenim poslovanjem.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za UTOVARNE RAMPE

Beograd

Doktor Door garažna vrata
Doktor Door garažna vrata
Vuka Karadžića 30, Leštane
Grocka Pozovi

Budite korak ispred drugih, izaberite najkvalitetnija garažna ili industrijska vrata Doktor Door. Pored vrata koja su naša specijalnost, u ponudi se nalaze motori za garažna vrata i kapije vodećih svetskih proizvođača, utovarne i zaustavne ...
Pročitaj više

Artfrigo Schmitz Carrier servis
Artfrigo Schmitz Carrier servis
Smederevski put bb, Boleč
Grocka Pozovi

Artfrigo d.o.o bavi se prodajom, ugradnjom i servisiranjem opreme za staconarno i transportno hlađenje, opreme za utovar robe i prevoz hrane i pića u tečnom stanju...
Pročitaj više

Utovarne rampe možemo da vidimo na mnogim distributivnim centrima, na ulazu u magacinske prostore, kao i u svim objektima koji imaju potrebu za efikasnom logistikom i savremenim poslovanjem.

Utovarna rampa

Kada govorimo o utovarnim rampama, onda je tu reč o pretovarnoj tehnici. Naime, u velikim objektima i preduzećima, često se dešava da roba pristiže, i potrebno ju je istovariti na pravilan način i ubaciti u magacin.

Sva ta roba stiže specijalnim kamionima namenjenim za prevoz takve vrste tereta.

Rampa za utovar

Možda se pitate, od čega su izrađene utovarne rampe? Reč je o veoma kvalitetnim materijalima, što je i razumljivo, jer se rampe nalaze uvek na otvorenom prostoru, tako da su konstantno izložene svim vrstama atmosferskih uticaja, kao što su sneg, kiša, mraz, niske temperature, visoke temperature, sunce, vetar...

Utovarne rampe za kamione

Utovarne rampe za kamione se obično izrađuju od aluminijuma. One moraju da budu otporne i na koroziju, tj. na pojavu rđe. Naime, rampe su često u dodiru sa kozorivnim materijalima, a to je recimo, upotreba vode i soli. Ukoliko je dejstvo korozivnih materija često, utoliko više utovarna rampa treba da bude izrađena tako da je otporna na iste.

Utovarna rampa za kamion

Takođe, postoje standardi po kojima se one prave, i to su H.A.C.C.P. standardi. Utovarne rampe su najčešće u prehrambenoj industriji, mada ih možemo sresti u svim granama.

Utovarne rampe za prikolice

Postoje i elektro-hidraulične utovarne rampe. One imaju maksimalnu nosivost, koja može da iznosi do šest hiljada kilograma. Ako je potrebno da nosivost bude preko šest tona, tada se one rade na upit o čeličnoj izvedbi.

Utovarne rampe za kombi vozila

Utovarne rampe mogu na sebi da imaju nastavak, kojim se produžava utovarni deo, pa se zahvaljujući tome, one prilagođavaju svim tipovima vozila. Ovo je veoma praktična karakteristika upotrebnih rampi, pa one nalaze veliku primenu.

Možda vas takođe zanima kako se komanduje utovarnom rampom. To se radi pomoću taster prekidača. Još jedna dobra karakteristika utovarnih rampi je u tome što su lagane, pa im to osigurava lako sklapanje i održavanje.

Na sajtovima firmi koje se bave prodajom i proizvodnjom utovarnih rampi, možete da pogledate različite modele, koje imaju drugačije karakteristike. Proizvodi su predstavljeni kroz tekstualne opise i slike. Slika nam dočarava vizuelni izgled utovarne rampe, dok opis služi da se bliže upoznamo sa najznačajnijim karakteristikama. A to bi značilo: od kog materijala su one napravljene, kolike su utovarne težine i nosivosti, i slično. Ako nam je potrebna određena utovarna rampa, onda za to možemo da pošaljemo upit, i da navedemo sve svoje zahteve i potrebe, pa ćemo dobiti odgovor u vidu utovarne rampe koja poseduje te karakteristike koje su tražene, i njenu konačnu cenu, kao i rok isporuke.

Utovarne rampe cena

Pošto iz celog teksta vidimo da postoji više vrsta utovarnih rampi, veoma je nezahvalno dati čak i orijentacionu cenu za neke od njih. Stoga je najbolje da pozovete firme koje se nalaze na ovoj strani našeg portala i da se raspitate za svoj konkretan slučaj.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite tekst