Dodaj firmu
Dust Daddy za usisavanje prašine
Dust Daddy za usisavanje prašine
1.370 din.990 din.
Popust 28%

Usisivaci su sastavni deo svakog domacinstva. Svako od nas želi čist i uredan dom, jer znamo staru narodnu izreku koja kaže da je „čistoća pola zdravlja“. Ukoliko imate tepihe, tada vam je neophodan dobar i kvalitetan usisivač, jer samo on može da pokupi prašinu i raznu drugu nečistoću koja se najviše skuplja na podu.

Ne bi trebalo posebno naglašavati da se najmlađi članovi porodice često igraju tako što sede na tepihu, i sve nam to govori da higijena mora biti na visokom nivou.

Koje sve vrste usisivača postoje?

Kod izbora usisivača trebalo bi da se obrati pažnja na nekoliko činjenica:

-          Usisivač mora biti praktičan za rukovanje

-          Važan je nivo buke i radijus usisavanja

-          Težina samog usisivača i usisna snaga...

Razlikujemo suve usisivače, vodene usisivače, vodene usisivače sa vodenim filterom, bežične-ručne usisivače, uspravne štapne modeli, ciklonske usisivače, kao i uređaje koji su pogodni za ljude koji imaju alergije.

Korisno je napomenuti da pored kućnih usisivača postoje i industrijski usisivači. Ovo su modeli koji su namenjeni za veće objekte i površine, gde je potrebno da motor duže vremena radi neprekidno. 

Vrste usisivača prema načinu usisavanja

Usisivače možemo da podelimo na još nekoliko načina, odnosno prema tome kako usisavaju razne nečistoće koje se nalaze na našim podovima. U daljem tekstu je ta podela detaljno objašnjena.

Uspravni usisivači takozvani štapni usisivači

Oni su veoma zgodni, jer su lagani, a određeni modeli imaju veliku snagu usisavanja. Poseduju velike kese, i lako ih je skladištiti.

Usisivači sa crevom (za čišćenje vidljive nečistoće)

Na ovaj način se ostvaruje veća efikasnost, i dobijaju se kvalitetno očišćene površine. Vidljive nečistoće su obično veoma uporne i nije ih lako ukloniti klasičnim putem.

Usisivači sa crevom namenjeni su za čišćenje upravo takvih površina, dok modeli koji ne poseduju crevo (poput Kirby sistema) usisavaju nevidljive nečistoće - to može biti pesak koji uđe u dno tepiha pa ga ne vidimo, grinje, mikronska prašina i slične čestice.

Usisivači za dubinsko usisavanje

Kada usisavamo, potrebno je da aparat ima veliku usisnu snagu, da bi se uklonili svi alergeni koji se nalaze na tepisima i na podovima.

Vrste usisivača prema načinu skladištenja nečistoće

Postoji više načina kako se skuplja nečistoća koju usisivač pokupi sa podnih površina. U daljem tekstu ćemo objasniti neke od njih.

Usisivači sa platnenom ili kartonskom kesom

Ovo je najčešći  način skladištenja prljavštine i to znači da ovu kesu morate da istresete nakon usisavanja, a ukoliko koristite kartonsku kesu, tada je jednostavno bacite i zamenite drugom.

Usisivači sa vodenim filterom

Ovi usisivači su predviđeni za mokro i suvo usisavanje. Prednost usisivača sa vodenim filterom je u tome što ne moramo da kupujemo kese za skladištenje nečistoće, zato što pre svakog usisavanja nalijemo vodu koja brine o filtraciji umesto kese.

Usisivači sa plastičnom posudom (koja se istresa)

Radi se o novim modelima koji imaju plastičnu posudu koja skuplja prašinu, a odlikuju se i konstantnom snagom usisavanja i ciklon sistemom.

Usisivač na vodu

Reč je o uređajima koji poseduju vodeni filter, što bi značilo da oni svu nečistoću koju usisaju provlače kroz vodu, pa zahvaljujući tome ne dolazi do izbacivanja prašine u vazduh.

Usisivači sa posebnim višeslojnim filterima

Ovi modeli takođe zadržavaju prašinu u kesici i ne ispuštaju je u vazduh.

Gorenje usisivači

Ovo su veoma traženi modeli usisivača, koje odlikuju sjajne karakteristike, dobra usisna snaga, praktično skladištenje nečistoće, itd.

Samsung usisivači

U prodaji možete da pronađete kvalitetne Samsung usisivače, a celokupnu ponudu je moguće pogledati online putem.

Bosch usisivači

Firme koje se bave prodajom usisivača imaju svoje lepo osmišljene internet prezentacije na kojima su predstavljeni razni modeli Bosch usisivača, različitih performansi.

Prodaja usisivača

Ispod našeg teksta se nalaze oglašene firme gde možete da dobijete sve potrebne informacije o modelima usisivača koji vas zanimaju, i da odaberete onaj koji zadovoljava vaše zahteve i potrebe. Ljubazno i stručno osoblje vam stoji na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Robot usisivači

Reč je o inteligentnim i naprednim modelima, koji vizuelno lepo izgledaju a rade izuzetno tiho. To su bežični modeli koji čiste vašu kuću još efikasnije. Zbog toga usisavanje ne mora biti na listi nepoželjnih poslova koje obavljate nerado.

Usisivači - cena:

Cena zavisi od više stvari, najpre koji model usisivača je u pitanju, kakve su karakteristike i slično. U tom smislu, cene se kreću od 3500 dinara za ručne usisivače, pa sve do 55000 dinara za robot modele.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta.

Idi na vrh strane