Sta je to uteralni bris? Muškarci koji su zaraženi hlamidijom, mikoplazmom i ureaplazmom najčešće nemaju nikakve ili veoma blage, neprimetne simptome. Obično se javlja svrab, pojačan sekret, peckanje prilikom mokrenja i bol za vreme seksa.

Pročitaj više

Izaberite neku od laboratorija koje rade uslugu URETRALNI BRIS

Beograd

Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija
Molerova 11
Vračar
Beograd Pozovi

Poliklinika Millenium Medic pruža specijalističke i ultrazvučne dijagnostičke preglede iz različitih oblasti medicine koje izvodi vrhunski tim stručnjaka. U sklopu poliklinike nalazi se i laboratorija, tako da vršimo kompletne usluge na jed...
Pročitaj više

3.7 | 31 ocena
Aqualab Plus laboratorije
Aqualab Plus laboratorije
Kneginje Zorke 30
Vračar
Beograd Pozovi

Aqualab Plus laboratorije su deo najvećeg lanca laboratorija u Evropi Synlabom GmbH i pružaju veliki broj akreditovanih analiza. Zahvaljujući upotrebi vrhunske opreme ROCHE obezbeđujemo najpreciznije rezultate, visok kvalitet usluge, kao i ...
Pročitaj više

3.0 | 22 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma
BioDiagnostica laboratorija
BioDiagnostica laboratorija
Gundulićev Venac 5
Stari grad
Beograd Pozovi

Smeštena u blizini Botaničke bašte, BioDiagnostica laboratorija nudi Vam širok spektar analiza iz svih oblasti laboratorijske dijagnostike. Naš stručni kadar u radu koristi savremenu automatizovanu tehnologiju što garantuje tačne rezultate ...
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena
Mikrobioloska laboratorija Markovic
Mikrobioloska laboratorija Markovic
Mije Kovačevića 10, lok 13 i 14
Palilula
Beograd Pozovi

Laboratorija Marković se bavi kliničkom mikrobiološkom dijagnostikom koja obuhvata bakteriološku, parazitološku, mikološku i virusološku analizu različitih uzoraka...
Pročitaj više

4.8 | 20 ocena
Korisnik je dodao stavku Bakterijska vaginoza iz cenovnika kao omiljenu.

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na uslugu URETRALNI BRIS

EXTRA PROŠIRENI ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma) + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena + analiza hormona štitaste žlezde (FT3,FT4,TSH)
Akcija -62% 7590 Din.

EXTRA PROŠIRENI ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + palpatorni pregled grudi + preventivni UZ DOJKI + BRISEVI Chlamydia, Mycoplazma, Ureaplazma) + ULTRAZVUK štitaste žlezde + ULTRAZVUK abdomena + analiza hormona štitaste žlezde (FT3,FT4,TSH) - 7.590 din! Millenium Medic Poliklinika i Laboratorija!

BRIS ZA ŽENE (C + M + U + VB + CAND)
Akcija -54% 1590 Din.

BRIS ZA ŽENE (C + M + U + VB + CAND) po ceni od 1.590 din samo u Millenium Medic Poliklinici i Laboratoriji!

Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris
Akcija -48% 1450 Din.

Paket briseva za muškarce - Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Uretralni bris po ceni od 1.450 din samo u Poliklinici Millenium Medic!

Pogledajte sve kupone
Beolab Laboratorije
Beolab Laboratorije
Borska 41m, Ratka Mitrovića 148
Rakovica
Beograd Pozovi

Vršimo usluge laboratorijskih analiza: bakteriologije, parazitologije, hematologije, biohemije, hormonskih analiza i tumor markera....
Pročitaj više

4.2 | 15 ocena
Pre 13 h poslednji put pozvana firma

Sta je to uteralni bris? Muškarci koji su zaraženi hlamidijom, mikoplazmom i ureaplazmom najčešće nemaju nikakve ili veoma blage, neprimetne simptome. Obično se javlja svrab, pojačan sekret, peckanje prilikom mokrenja i bol za vreme seksa.

Posledice nelečenja mogu biti veoma opasne, stoga bi trebalo na vreme obaviti pregled, u koji je uključen i uretralni bris.

Uretralni bris kod muškaraca

Infekcije urinarnog trakta se mogu podeliti na nekomplikovane i komplikovane. Kod nekomplikovanih infekcija lečenje se sprovodi pomoću uroantiseptika i antibiotika.

Kod muškaraca, sve patološke izmene smatraju se komplikovanim. Infekcije se mogu podeliti po nastanku – na akutne i hronične; po lokalizaciji – na donji i gornji urinarni sistem; po tendenciji ponavljanja – na povremene i recidivirajuće (one koje se vraćaju, ponavljaju).

Mikrobiološki uzročnici urinarnih infekcija su najčešće Ešerihija coli u čak 80% slučajeva, i još neki gram pozitivni i gram negativni bacili.

Uzroci za pojavu urinarnih infekcija su različiti, od dijabetesa i poremećaja imuniteta, kamena u bubregu do urinarne i fekalne inkontinencije, kao i mnogi drugi.

Što se tiče simptoma, kod muškaraca to može biti čekanje na početak mokrenja i slab mlaz urina, bol u perineumu i napetost u rektumu, urin ima mlečan ili mutan izgled, sa intenzivnim mirisom, dok groznica može biti znak da je infekcija zahvatila prostatu ili bubrege.

Uretralni bris – kako se radi?

Kod sumnje na uretritis, bilo da je izazvan bakterijama, hlamidijom, mikoplazmom ili ureaplazmom, uzima se uretralni bris, i to ujutru pre mokrenja, a ukoliko to nije moguće onda pre uzimanja uritralnog brisa pacijent ne treba da urinira jedan do dva sata. Iako muškarci baš i ne vole uzimanje ovog brisa, napomenućemo da je bezbolan. 

Uretralni bris – cena

Prosečna cena za ovu analizu je od 470 do 520 dinara.

Cene se kreću u rasponu od 1760 do 4350 dinara, za bris – hlamidija, mikoplazma, ureaplazma i uretralni bris.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  14.11.2018 11:42

  Po pitanju uretralnog birsa, situacija je poprilicno jednostavna. To je bris koji se uzima od muskarca, sa njegovom polnog organa i verovatno izaziva veoma neprijatan osecaj.

  Jovana Milinkovic
  19.05.2017 10:50

  U svakom slucaju nije on ni malo naivan.

  Filip Milutinovic
  08.05.2017 01:29

  Koliko mi se samo cini, ukoliko se odlucite za ovaj bris, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati.

  Lea Stankovic
  24.04.2017 11:38

  Ukoliko po meni nesto valja u celoj prici onda je to uretrali bris od kojeg zaista ne postoji nista bolje.

  Mihajlo Nastasovic
  11.04.2017 09:48

  Najvaznije od svega je da se ovaj bris adekvatno uzme. Sve drugo je onda samo cisto gubljenje vremena sto se mene licno tice.

  Simona Vucinic
  27.03.2017 10:42

  Po meni je on uvek bio i vise nego zahtevan. Sve drugo je manje vazno.

  Todor Markovic
  10.03.2017 09:43

  Pre svega smatram da je sto se ove vrste brisa tice, kvalitet veoma vazan.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 05:44

  Sto se ovog brisa tie, naravno da upravo kvalitet cesto treba da bude na prvom mestu a ne nesto drugo.

  Janko Zivanovic
  20.02.2017 09:37

  Kako god da okrenete, ovo je poseban vrsta brisa. Sve drugo je daleko gore resenje.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 10:32

  Kod ove vrste brisa onaj ko ga radi, zaisat mor ada bude bas onako oprezan.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 11:15

  ovo je veoma bitan bris ali sva sreca pa postoji i veliki broj laboratorija u kojima on moze da se uradi.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 01:43

  Ipak je ovo veoma nezgodan bris i ako mene pitate, samo treba da znate da je veoma bitno da ga uradite zaista u nekoj proverenoj laboratoriji.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 10:32

  Ako mene licno pitate, po pitanju ove vrste brisa, samo treba da se odlucite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 12:03

  Po pitanju kvalitetnog brisa ove vrste, samo treba da posetite ordinaciju Labra Medica i u tom slucaju mozete da budete sigurni da se necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 12:44

  Kkvalitetan uretralni bris je ubedljivo najbolje resenje ukoliko biste se orpedelili da se po tom pitanju posavetujete sa nekom strucnom laboratorijom kao sto je primera radi Konzilijum.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 09:53

  Nije se igrati sa uretralnim brisom. U svakom slucaju je to najbolje da prepustite mikrobioloskoj laboratoriji Markovic u ciji kvalitet je najbolje da se licno uverite.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 09:45

  Ukoliko ste vec dosli u situaciju da morate da uradite ovu vrstu brisa, onda je po mom misljenju ubedljivo najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Odnosno, najbolje je da ovu vrstu brisa uradite na nekom proverenom mestu - laboratoriji.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 10:25

  Po pitanju uretralnog birsa, situacija je poprilicno jednostavna. To je bris koji se uzima od muskarca, sa njegovom polnog organa i verovatno izaziva veoma neprijatan osecaj.