Ukoliko ste stalno mobilni, to jest, svakoga dana prelazite veliki broj kilometara, onda su uređaji za auto gas jedna od dobrih opcija. Auto gas je poslednjih godina u velikoj ekspanziji, a sve je to zbog ekonomske računice, koja kaže da vam se novac koji potrošite za delove i profesionalnu ugradnju, kroz izvesno vreme vraća.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti UREĐAJE ZA AUTO GAS

Beograd

Novi Sad

Eko gas Goran
Eko gas Goran
Gundulićeva 6
Novi Sad Pozovi

Servisiramo i ugrađujemo uređaje za auto gas (TNG i CNG) za sve vrste automobila, nalazimo se u Novom Sadu. Dajemo i dve godine garancije. Nazovite za sva dodatna pitanja oko auto gasa....
Pročitaj više

4.1 | 12 ocena
Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Ukoliko ste stalno mobilni, to jest, svakoga dana prelazite veliki broj kilometara, onda su uređaji za auto gas jedna od dobrih opcija. Auto gas je poslednjih godina u velikoj ekspanziji, a sve je to zbog ekonomske računice, koja kaže da vam se novac koji potrošite za delove i profesionalnu ugradnju, kroz izvesno vreme vraća.

Na taj način, vi nastavljate da vozite po nižoj ceni, nego da niste ugradili auto gas i i da i dalje koristite benzin, na primer.

Uređaji za auto gas – iskustva

Ukoliko nam ne verujete, jednostavno stavite na papir broj kilometara koji pređete dnevno, odnosno godišnje, zatim cenu goriva za to, pa uporedite sa cenama ugradnje gasnog uređaja i sa cenom samog gasa.

Svi ljudi koji su tako računali došli su do istog zaključka, a on glasi da se vozačima koji dosta koriste automobil, i te kako isplati korišćenje auto gasa, jer to vremenom stvara značajnu uštedu.

Pošto smo naveli sve prednosti, sada ćemo se fokusirati na uređaje za auto gas, odnosno, koji su to delovi koji će biti ugrađeni u vašeg limenog ljubimca i omogućiti vam sigurnu i bezbednu vožnju.

Hajde najpre da objasnimo kako ovaj sistem funkcioniše. Preko određenog priključka gas se puni u rezervoar. U njemu, gas se nalazi pod pritiskom, i to u tečnom stanju. Do isparivača dolazi uz pomoć cevi, pa zahvaljujući toploti koju proizvodi motor, gas prelazi iz tečnog u gasovito stanje.

Isparivač ima ulogu i reduktora pritiska, a preko mešača, gas stiže do motora. Mešač je dimenzionisan za različite motore.

Objasnićemo sada i kako to motor usisava gas i onda pokreće vaš auto? Naime, postoji mišljenje da gas jednostavno odlazi u motor pod pritiskom. U stvari je istina da ne postoji pritisak od isparivača do motora.

Zapravo, motor usisava gas, vakuumom. Kod drugačijih sistema, važi obrnuto pravilo, po kojem se gas dozira preko elektrodozni i pod pritiskom ulazi u motor.

Ostali uređaji za gas u vašem automobilu su stabilizator pritiska, merač potpritiska, hladnjak za vodu motora, prekidač u kabini, isparivač ili reduktor, centralni procesor i električne dizne za gas, kao i elektroventil za gas.

Ugradnju  gasa obavljaju stručni, visoko kvalifikovani, obučeni i sertifikovani timovi, koji svoja znanja usavršavaju svakoga dana. Pri tome, uređaji koji se koriste proizvedeni su od strane renomiranih svetskih proizvođača, što garantuje kvalitet i dugotrajnu upotrebu.

Kada je reč o potrošnji, snazi i pomenutoj dugovečnosti motora, navešćemo da to zavisi ponajviše od sistema za kontrolu rada autogasnog uređaja. Oni zapravo kontrolišu količinu i pravilno doziranje gasa. Na taj način se postiže dobro sagorevanje, jer je uvek prisutna pravilna smeša vazduha i goriva.

Ukoliko vas je naš tekst zainteresovao i želite da ugradite gas u svog limenog ljubimca, dovoljno je da pozovete servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. Imajte na umu da je to investicija koja se vraća kroz određeni vremenski period i veći broj pređenih kilometara.

Uređaji za auto gas – cena:

Najniža cena za ugradnju auto gasa kreće se od 350 evra pa naviše, što sve zavisi od modela vašeg automobila. Razni modeli četvorotočkaša imaju svoje specifičnosti, tako da je potrebno da navedete godinu proizvodnje, slovnu ili brojevnu oznaku motora, nakon čega će biti obračunata precizna cena.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Srdjan Budimirovic
  22.10.2018 01:36

  Ukoliko vam trebaju kvalitetni uredjaji za auto gas posetite arc internacional i necete se pokajati jer pored dobrog kvaliteta cekaju vas i veoma povoljne cene.

  Dusan Markovic
  11.09.2017 01:20

  Mogu da priznam samo one uradjaje za auto gas koji zaista imaju neku svrhu i logiku i koji kao takvi sigurno ne bi trebalo da budu previse kvalitetni.