Dodaj firmu

Da li ste nekada razmišljali da jedan isti prostor može izgledati sasvim drugačije samo ukoliko se promeni unutrasnja rasveta? Naime, rasveta može da učini da enterijer deluje romantično ili poslovno, da ga vizuelno umanji ili uveća... Potrebno je samo da se pravilno odlučimo kakvu rasvetu ćemo koristiti, tako da to odgovara našim željama i potrebama, i ono što je veoma važno – rasveta mora da se uklapa sa već postojećim ambijentom, tako da načini skladnu i harmoničnu celinu.

U našem tekstu možete da saznate zanimljive i pre svega korisne činjenice o unutrašnjoj rasveti.

Unutrašnja rasveta prodaja

Verovatno znate da detalji najviše utiču na izgled celine, pa je na njih potrebno obratiti posebnu pažnju. Krenimo najpre od plafonjera. Njih ćete često zateći u radnim i životnim prostorima koji imaju nešto niže plafone, jer je nemoguće staviti luster da visi sa male visine. Plafonjere mogu biti izrađene od različitih materijala, kao što je staklo, sa inox ili rustičnim obodom, sa jednim ili više sijaličnih mesta; one mogu biti otvorene, zatvorene, okrugle, četvrtaste, neonske, klasične... Plafonjere pripadaju plafonskoj rasveti.

Plafonska rasveta podrazumeva i lustere. Kada se planira postavljanje plafonske rasvete, jednaka pažnja bi trebalo da bude posvećena prirodnim izvorima svetlosti, kao i električnim. Ako pravilno odaberete, vaš dom ili radni prostor sjajno će izgledati i kada zađe sunce, jer će svetlost učiniti prostor živim.

Sledeća vrsta unutrašnje rasvete su stone lampe ili stona rasveta. One su jako bitne i to više u dekorativnom smislu, pa bi trebalo povesti računa kako će se uklopiti uz ostatak eneterijera, odnosno sa dekorom i stilom nameštaja koji tu već postoje.

Stona rasveta u unutrašnjem prostoru nema za cilj da osvetli celu prostoriju, već samo jedan njen deo. Smanjićete odsjaj i dobićete nežniju, opuštajuću atmosferu. Takođe, možete da se igrate i da postavite više stonih lampi, čija će igra svetlosti bacati razne interesantne senke.

Sada dolazimo i do podne rasvete. U pitanju su lampe čije postolje stoji na podu i takođe je važno da se pri odabiru rukovodite dobrim uklapanjem u ambijent.

U savremenoj arihitekturi, stanovi i kuće se prave tako da imaju dosta prozora i mnogo dnevne svetlosti, ali u nekom trenutku će sunce ipak zaći i biće nam neophodno osvetljenje. Stoga možemo da kažemo da je unutrašnja rasveta jedan veoma važan element unutrašnjeg dizajna.

Inače, odavno je poznato da dobar izbor osvetljenja utiče na to kako će izgledati nameštaj u prostoru, a još više i na raspoloženje ljudi koji se tu nalaze i provode svoje vreme. Baš iz tih razloga je potrebno da pametno odaberemo izvore svetlosti, kako bismo imali lepu atmosferu i osećali se prijatno i relaksirano.

Na web prezentacijama prodavnica rasvete možete da pronađete sve što vam je potrebno da svoj dom ili poslovni prostor učinite sjajno osvetljenim, jer su proizvodi prikazani kroz slike i detaljne tekstualne opise sa prikazanom cenom.

Ukoliko su vam potrebni određeni saveti, ili imate neka dodatna pitanja, ljubazno osoblje prodavnica rasvete vam uvek stoji na raspologanju.

Unutrašnja rasveta – cena:

Cene lustera su zaista veoma različite i kreću se od 3900 din. pa sve do 50 000 dinara za pojedine modele.

Za podne lampe trebalo bi platiti od 7500 dinara pa sve do 28000 dinara. Za stone lampe potrebno je izdvojiti od 1000 din. pa sve do 13000 dinara.

Cene plafonjera zavise od njihovog modela, i kreću se u rasponu od 2500 din. pa sve do 55000 dinara za LED plafonjere.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane