Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Uništavanje krpelja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Uništavanje krpelja

Ako ste nekada imali to nezadovoljstvo da vas ujede krpelj, onda znato koliko ta situacija neprijatna može biti. Prilikom uboda, krpelj ispušta anestetik, pa mi često i nismo svesni da smo ubodeni, ali tu nije kraj priče. Deo krpelja ostaje u našoj koži, pa se mora izvaditi lekarskom intervencijom. 

 

 

Ukoliko vas je ujeo krpelj koji nije zaražen lajmskom bolešću, smatrajte da ste imali sreće. Krpelji se najčešće nalaze u šumi, ali ih ima i po livadama, voćnjacima, žbunju, travi... Dakle, ima ih svuda.

Kada je sezona pojavljivanja krpelja?

Krpelji se najčešće javljaju u prvim nedeljama meseca aprila i njihovo vreme traje sve do završetka proleća. 

Kako se prenose krpelji?

Najčešće se dešava da krpelj ujede vašeg kućnog ljubimca. Ujedena životinja obično dobija bakterije koje krpelji prenose sa sobom. Životinja ulazi u životni objekat čoveka i eto pojave krpelja u stanu, kući... Bakterija koja se najčešće prenosi je Borelia, i osnovni je pokretač i uzročnik Lajmske bolesti. 

Lajmska bolest - simptomi

Zanimljivo je, ali u isto vreme i uznemirujuće, da Lajmska bolest može dugo godina biti pritajena u telu čoveka ili životinje. Ipak, nakon ujeda zaraženog krpelja najčešće osetićete glavobolju, malaksalost, osećaj hladnoće iako je spoljašnja temperatura normalna, i izrazit bol u ručnim i nožnim zglobovima. To su sve simptomi Lajmske bolesti.

Ova bolest biće uspešno sanirana, ako se sa lečenjem počne na vreme. Izlečenje u prvih šest do dvanaest meseci po otkrivanju bolesti i primeni antibiotika, je u veoma visokom procentu, čak do 99%.

Ako se sa lečenjem zakasni, bakterija Borelia se ne može izbaciti iz organizma, ostaje u njemu trajno, pa Lajmska bolest prelazi u hroničnu, sa veoma ozbiljnim posledicama.

Sličnosti i razlike krpelja i stenica

Genetske strukture ovih insekata su slične, i krpelji i stenice se hrane isključivo krvlju i nijednom drugom namirnicom. Razlika je u tome što stenice preferiraju samo ljudsku krv, dok se krpelji neće žaliti ni ako je u pitanju životinja, bez obzira na njenu veličinu i rod.

Kako se uništavaju krpelji?

Kao što smo naveli, postoje sličnosti između krpelja i stenica, pa se oni uništavaju na sličan način. Vrši se dezinsekcija životnog i radnog prostora, pa ukućani moraju računati sa tim da postupak dezinsekcije uključuje barem tri tretmana u razmaku od 7 dana, uz korišćenje određenih preparata. 

 

 

Hemijski tretman se vrši unutar samih kreveta u celom objektu, i svim ivicama i šupljinama u podu, lajsnama, plakarima, stolicama, stolovima, a obavlja se i tretman biljaka. 

Kolika je efikasnost uništavanja krpelja?

Može se reći da je efikasnost veoma velika, i to već prilikom prvog dolaska ekipe, ali se tretman mora ponoviti još dva puta zbog mogućnosti ostavljanja larvi i jajašaca krpelja pred uginućem. 

Uništavanje krpelja – iskustva

Nakon tretmana ekipe koja vrši dezinsekciju, ukućani i zaražene životinje moraju se podrvgnuti stalnom tretmanu kod namenskog lekara, odnosno veterinara, kako bi se akutno stanje Lajmske bolesti sprečilo u prvom stadijumu, kada je sto odsto izlečiva. 

Savet je da čim primetite ujed krpelja, da se obratite lekaru, isto tako i kada su životinje u pitanju, a dobra vest je da naravno, nisu svi krpelji zaraženi, već samo neki od njih, ali uvek postoji rizik da vas ubode baš takav insekt.

Dezinsekcija krpelja – cena:

Cena dezinsekcije, odnosno uništavanja krpelja, zavisi od kvadrature stana, kuće ili poslovnog prostora. U tom smislu, kreće se od 1100 dinara, sve do 2000 dinara, za kvadrature do 100 metara kvadratnih, posle čega može da usledi dogovor o ceni.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise za dezinsekciju oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

03.09.2018
Matija Lukic

Kada pricamo o kvalitetnom unistavanju krpelja, jedan od sinonima u Beogradu je i agencija Home Cool.

05.09.2017
Jovana Milinkovic

Sigurno je unistavanje krpelja veoma zahtevo, posebno ukoliko se radi o nekoj malo vecoj povrsini. Ako vec to i planirate da uradite, onda treba da gledate da to bude pocetkom leta kada njih najvise ima i kada nastavljaju dalje da se razmnozavaju.

04.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Unistavanje krpelja je nesto sto bi sigurno pre ili kasnije trebalo da se plati kako god da okrenete.

20.04.2017
Lea Stankovic

Sto se unistavanja krpelja tice, sigurno se pre ili kasnije necete odluciti za neku bas preterano profi agenciju.

06.04.2017
Todor Markovic

Ono mora da se odvija na pravi nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

04.04.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ovo i nije bas toliko jeftino kao sto se mozda cini.

21.03.2017
Janko Zivanovic

Po meni licno nikada ove cene nisu bile bas potpuno jeftine.

02.03.2017
Marta Dencevic

Sto se ovo unistavanja tice, kvalitet je naravno i vise nego vazan. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.

13.02.2017
Petar Jankovic

Koliko mi je samo poznato, svako unistavanje krpelja je nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, unistavanje krpelja je nesto sto bez vecih problema moze da se uradi samo je naravno potrebno da sa tim krenete na vreme.

17.01.2017
Ivan Stojanovic

Ukoliko vam je potrebno kvalitetno kvalitetno unistavanje krpelja, odmah treba da znate da je i vise nego bitno da se po ovom pitanju posavetujete sa bas nekim strucnim licem.

27.12.2016
Nikolina Pantelic

Ovo je najbolje da bukvalno odmah uradite cim malo izbije sunce.

09.12.2016
Marko Petrovic

Sada je opasnost od krpelja vec uveliko prosla ali su i pored toga, ostale mnoge druge opasnosti. Vazno je da se unistavanje krpelja zapocne cim malo otopli (odnosno sa proleca).

23.11.2016
Jana Stankovic

Kada pricamo o kvalitetnom unistavanju krpelja, jedan od sinonima u Beogradu je i agencija Home Cool.

03.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vec imate problema sa krpeljima, onda je definitivno najbolje resenje za vas da pozovete agenciju DDD.

10.08.2016
Dusan Markovic

U svakom slucaju je potrebno da se oko tih preparata posavetujete sa nekim strucnim licem. U svakom slucaju potrebno je da upotrebi neki kvalitetan preparat i da za to zaista ne zalite ni malo novca.

11.07.2016
Stojance Ristovski

Problem sa krpeljima je u tome sto su u poslednjih nekoliko godina, po pitanju imuniteta poprilicno evoluirali. Tako da je postalo sa njima se uzaludno boriti sa preparatima na koje su do sada navikli.