Vratite se na mobilnu verziju sajta
Ultrazvuk životinja Ultrazvuk zivotinja - ove veterinarske ambulante rade ultrazvuk zivotinja. Saznajte kako se radi ova dijagnosticka metoda, kao i cene i akcije za ultrazvuk zivotinja. www.navidiku.rs Ultrazvuk životinjaULTRAZVUK ZIVOTINjA Beograd cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Šabac cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Novi Sad cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Novi Beograd cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Čukarica cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Palilula cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Rakovica cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Savski venac cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Stari grad cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Voždovac cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Zemun cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Zvezdara cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA Surčin cena ULTRAZVUK ZIVOTINjA cena

Ultrazvuk životinja

Svi znamo da je ultrazvuk veoma korisna dijagnostička metoda, i svi mi smo se bar jednom u životu podvrgli takvom pregledu. Sa druge strane, u našoj zemlji postaje sve raširenija primena ultrazvuka pri dijanostikovanju oboljenja naših kućnih ljubimaca, pasa i mačaka.
 
 

Ultrazvuk kućnih ljubimaca

Navedimo primer koji se često susreće u veterinarskoj praksi, a to je praćenje graviditeta, odnosno, trudnoće kuce ili mace. Nekada se o tome nije vodilo puno računa, dok se danas  praćenju gravidnosti životinja poklanja velika pažnja, a jedan od načina za to je i ultrazvuk.
Da li je ženka trudna, može se znati između treće i četvrte nedelje gravidnosti, ali ne i broj plodova, ukoliko je on veći. Za razliku od primene ultrazvuka u humanoj medicini, nije moguće ustanoviti ni pol štenaca ili mačića.
Sa druge strane, ultrazvuk je neophodan da bi se pratile vitalne funkcije ploda kao i da bi se odredio najpovoljniji momenat za izvođenje carskog reza.

Ultrazvuk pasa

Primenom ove metode moguće je dobiti korisne podatke o unutrašnjoj građi organa abdomena kao i grudne duplje. Uz pomoć ultrazvuka može se pratiti rad srca. Pored toga, mogu se lepo videti i promene u radu jetre, bubrega, digestivnog trakta, reproduktivnog trakta i sl. Ultrazvuk se koristi i u oftalmologiji kao i kod nekih oboljenja koja su vezana za lokomotorni sistem, kao što je povreda tetiva, recimo.

Ultrazvuk mačaka

Potrebno je da znamo da ultrazvuk ne može zameniti druge dijagnostičke metode, kao što je rendgenski pregled, na primer. Ultrazvuk sa ostalim dijagnostičkim metodama pruža jasniju sliku o zdravstvenom stanju i problemima koje može imati vača mačka.
 
 
Važno je istaći da vaša ljubimica neće biti uspavana prilikom pregleda, odnosno retkost je i davanje sedativa, već se samo mora pravilno pozicionirati da bi se ultrazvuk pravilno očitao.

Ultrazvuk životinja – iskustva

Vaši ljubimci, psi i mačke, biće obrijani na tom delu tela gde se obavlja ultrazvuk, jer dlaka ima tendenciju da skuplja prljavštinu, što daje veterinaru netačne informacije. Ultrazvučnom sondom se prelazi preko kože pacijenta, i na monitoru aparata se dobija jasna slika unutrašnjih organa.
Postoji mnogo stanja gde se lako postavlja dijagnoza, kao što je kamenje u mokraćnoj bešici i bubrezima, na primer. Takođe, i razne tumore je moguće otkriti u početnoj fazi i tako primeniti odgovarajuću terapiju na vreme, kao bi šanse za izlečenje bile veće. 
Napomenimo da uspešnost obavljenog pregleda umnogome zavisi od kvaliteta aparata, ali i od iskustva i stručnosti veterinara koji ultrazvučni pregled obavlja. 

Ultrazvuk životinja – cena:

Cena se u proseku kreće od 2.000 – 2.500 dinara.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od ordinacija gde mozete naci ponudu za ULTRAZVUK ZIVOTINjA

Ultrazvuk životinja :

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na ULTRAZVUK ZIVOTINjA

Ultrazvuk mačaka i pasa

popust 36%

Ultrazvuk mačaka i pasa

Ultrazvuk pasa i mačaka po ceni od 1.599 din samo u Veterinarskoj ambulanti i pe...Pročitajte više

Cena kupona: 2.500din./1.599din.

Firma: Veterinarska ambulanta i pet shop Petar Centar
Cvijićeva 73, Beograd,

28d:11h:38m

Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Ultrazvuk životinja
Napišite komentar:
Miroslav Jagnjic

Ponedeljak, 26.11.2018. 01:13

U proseku se neka uobicajena cena za ultrazvuk zivotinja moze pronaci od nekih 1500 dinara pa do 2000 dinara. U danasnje vreme svako opremljenija veterinarska ambulanta poseduje ultrazvuk za pravovremeno dijagnostifikovanje tih problema.

Lea Stankovic

Utorak, 09.05.2017. 10:15

Koliko mi se samo cini, moze on zaisat da se plati bez nekih vecih problema.

Mihajlo Nastasovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 01:48

U svakom slucaju ovaj ultrazvuk treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Simona Vucinic

Utorak, 11.04.2017. 02:06

Po meni, sto se ovog ultrazvuka tice, naravno da treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Todor Markovic

Utorak, 28.03.2017. 07:03

U svakom slucaju je problem pre svega u tome da on i nije bas toliko jeftin.

Marta Dencevic

Ponedeljak, 13.03.2017. 09:16

U svakom slucaju on ima i vise nego posebne cene.

Janko Zivanovic

Utorak, 21.02.2017. 10:39

Sto se mene licno tice, ovo je poseban vrsta ultrazvuka. U svakom pogledu je ovo nesto sto svaki nesto ozbiljni veterinar treba da ume da uradi.

Ljubinka Sreckovic

Petak, 03.02.2017. 08:22

Koliko mi se samo cini, osnovni problem je u tome sto svaki ultrazvuk mor adebelo d se plati. Sve drugo je manje vazno.

Petar Jankovic

Utorak, 24.01.2017. 08:10

Sto se mene licno tice, uvek je problem samo u tome sto se ultrazvuk zivotinja mora debelo platiti, sve drugo je manje vazno.

Nikolina Pantelic

Četvrtak, 05.01.2017. 08:02

Ako mene pitate, nekada je ovo cisto bacanje para a nekada je nesto na sta posebno treba da se obrati paznja.

Ivan Stojanovic

Petak, 16.12.2016. 08:39

Ako imate problem sa psom, nekada je bolje da mu se odmah uradi ultrazvuk kako bi se odmah mogle eliminisati odredjene stvari.

Jana Stankovic

Sreda, 30.11.2016. 10:21

Licno mislim da je po pitanju ultrazvuka zivotinja, ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju dr. Vet i ukoliko to budete uradili siguro se necete pokajati.

Biljana Brankovic

Ponedeljak, 14.11.2016. 02:30

Kvalietan ultrazvuk zivotinje mozete da uradite u ordinaciji Rot. To je jedno zaista kvlaitetno mesto koje ima veoma kvalitetan ultrazvuk a i cene su mu i vise nego povoljne.

Marko Petrovic

Ponedeljak, 24.10.2016. 12:52

U odredjenom broju slucaje jedino je ultrazvuk u potpunosti merodavan po pitanju pravilnog dijagnostifikovanja odredjenih bolesti. Neka prosecna cena za pregled ultrazvukom iznosi oko 2000 dinara.

Dusan Markovic

Sreda, 24.08.2016. 07:22

Da, uglavnom u danasnje vreme ultrazvuk zivotinja kosta oko 1500 dinara pa na vise. To je neka prosecna cena u koju mozete imati puno poverenje.

Lea Stankovic

Sreda, 20.07.2016. 10:50

U proseku se neka uobicajena cena za ultrazvuk zivotinja moze pronaci od nekih 1500 dinara pa do 2000 dinara. U danasnje vreme svako opremljenija veterinarska ambulanta poseduje ultrazvuk za pravovremeno dijagnostifikovanje tih problema.