Ultrazvuk životinja Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk životinja
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ultrazvuk mačaka i pasa

Akcija -36% 1599 Din.
Ultrazvuk pasa i mačaka po ceni od 1.599 din samo u Veterinarskoj ambulanti i pet shopu Petar Centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk životinja

Svi znamo da je ultrazvuk veoma korisna dijagnostička metoda, i svi mi smo se bar jednom u životu podvrgli takvom pregledu. Sa druge strane, u našoj zemlji postaje sve raširenija primena ultrazvuka pri dijanostikovanju oboljenja naših kućnih ljubimaca, pasa i mačaka.

 

 

Ultrazvuk kućnih ljubimaca

Navedimo primer koji se često susreće u veterinarskoj praksi, a to je praćenje graviditeta, odnosno, trudnoće kuce ili mace. Nekada se o tome nije vodilo puno računa, dok se danas  praćenju gravidnosti životinja poklanja velika pažnja, a jedan od načina za to je i ultrazvuk.

Da li je ženka trudna, može se znati između treće i četvrte nedelje gravidnosti, ali ne i broj plodova, ukoliko je on veći. Za razliku od primene ultrazvuka u humanoj medicini, nije moguće ustanoviti ni pol štenaca ili mačića.

Sa druge strane, ultrazvuk je neophodan da bi se pratile vitalne funkcije ploda kao i da bi se odredio najpovoljniji momenat za izvođenje carskog reza.

Ultrazvuk pasa

Primenom ove metode moguće je dobiti korisne podatke o unutrašnjoj građi organa abdomena kao i grudne duplje. Uz pomoć ultrazvuka može se pratiti rad srca. Pored toga, mogu se lepo videti i promene u radu jetre, bubrega, digestivnog trakta, reproduktivnog trakta i sl. Ultrazvuk se koristi i u oftalmologiji kao i kod nekih oboljenja koja su vezana za lokomotorni sistem, kao što je povreda tetiva, recimo.

Ultrazvuk mačaka

Potrebno je da znamo da ultrazvuk ne može zameniti druge dijagnostičke metode, kao što je rendgenski pregled, na primer. Ultrazvuk sa ostalim dijagnostičkim metodama pruža jasniju sliku o zdravstvenom stanju i problemima koje može imati vača mačka.

 

 

Važno je istaći da vaša ljubimica neće biti uspavana prilikom pregleda, odnosno retkost je i davanje sedativa, već se samo mora pravilno pozicionirati da bi se ultrazvuk pravilno očitao.

Ultrazvuk životinja – iskustva

Vaši ljubimci, psi i mačke, biće obrijani na tom delu tela gde se obavlja ultrazvuk, jer dlaka ima tendenciju da skuplja prljavštinu, što daje veterinaru netačne informacije. Ultrazvučnom sondom se prelazi preko kože pacijenta, i na monitoru aparata se dobija jasna slika unutrašnjih organa.

Postoji mnogo stanja gde se lako postavlja dijagnoza, kao što je kamenje u mokraćnoj bešici i bubrezima, na primer. Takođe, i razne tumore je moguće otkriti u početnoj fazi i tako primeniti odgovarajuću terapiju na vreme, kao bi šanse za izlečenje bile veće. 

Napomenimo da uspešnost obavljenog pregleda umnogome zavisi od kvaliteta aparata, ali i od iskustva i stručnosti veterinara koji ultrazvučni pregled obavlja. 

Ultrazvuk životinja – cena:

Cena se u proseku kreće od 2.000 – 2.500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate veterinarske ordinacije ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

26.11.2018
Miroslav Jagnjic

U proseku se neka uobicajena cena za ultrazvuk zivotinja moze pronaci od nekih 1500 dinara pa do 2000 dinara. U danasnje vreme svako opremljenija veterinarska ambulanta poseduje ultrazvuk za pravovremeno dijagnostifikovanje tih problema.

09.05.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, moze on zaisat da se plati bez nekih vecih problema.

24.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju ovaj ultrazvuk treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

11.04.2017
Simona Vucinic

Po meni, sto se ovog ultrazvuka tice, naravno da treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

28.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju je problem pre svega u tome da on i nije bas toliko jeftin.

13.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju on ima i vise nego posebne cene.

21.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se mene licno tice, ovo je poseban vrsta ultrazvuka. U svakom pogledu je ovo nesto sto svaki nesto ozbiljni veterinar treba da ume da uradi.

03.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, osnovni problem je u tome sto svaki ultrazvuk mor adebelo d se plati. Sve drugo je manje vazno.

24.01.2017
Petar Jankovic

Sto se mene licno tice, uvek je problem samo u tome sto se ultrazvuk zivotinja mora debelo platiti, sve drugo je manje vazno.

05.01.2017
Nikolina Pantelic

Ako mene pitate, nekada je ovo cisto bacanje para a nekada je nesto na sta posebno treba da se obrati paznja.

16.12.2016
Ivan Stojanovic

Ako imate problem sa psom, nekada je bolje da mu se odmah uradi ultrazvuk kako bi se odmah mogle eliminisati odredjene stvari.

30.11.2016
Jana Stankovic

Licno mislim da je po pitanju ultrazvuka zivotinja, ubedljivo najbolje resenje da posetite ordinaciju dr. Vet i ukoliko to budete uradili siguro se necete pokajati.

14.11.2016
Biljana Brankovic

Kvalietan ultrazvuk zivotinje mozete da uradite u ordinaciji Rot. To je jedno zaista kvlaitetno mesto koje ima veoma kvalitetan ultrazvuk a i cene su mu i vise nego povoljne.

24.10.2016
Marko Petrovic

U odredjenom broju slucaje jedino je ultrazvuk u potpunosti merodavan po pitanju pravilnog dijagnostifikovanja odredjenih bolesti. Neka prosecna cena za pregled ultrazvukom iznosi oko 2000 dinara.

24.08.2016
Dusan Markovic

Da, uglavnom u danasnje vreme ultrazvuk zivotinja kosta oko 1500 dinara pa na vise. To je neka prosecna cena u koju mozete imati puno poverenje.

20.07.2016
Lea Stankovic

U proseku se neka uobicajena cena za ultrazvuk zivotinja moze pronaci od nekih 1500 dinara pa do 2000 dinara. U danasnje vreme svako opremljenija veterinarska ambulanta poseduje ultrazvuk za pravovremeno dijagnostifikovanje tih problema.