Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk tetiva
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ultrazvuk tetiva

Kada govorimo o ultrazvuku tetiva, govorimo i o ultrazvuku zglobova, mišića, tetiva i mekih tkiva različite lokacije.

Spomenimo najčešće probleme i razloge za lekarski pregled: pregled kože, potkožnog tkiva,  pojave zgrušane krvi – hematoma, pregled mišića, kod sumnje na povredu mišića – rupturu, istezanja i kidanja tetiva, povrede zglobova što se najčešće dešava kod kolenog, ramenog, skočnog i lakatnog zgloba. 

Ultrazvuk Ahilova tetiva

Ahilova tetiva je tetiva koja se nalazi na zadnjoj strani potkolenice i nastavak je mišića koji se zove triceps.

Ova tetiva se donekle razlikuje od drugih po funkciji i građi. Ona je jaka i dugačka, poseduje izvestan stepen eleastičnosti koji joj omogućava amortizaciju opterećenja. Elasticitet obezbeđuju tetivna vlakna.

Kakav je izgled Ahilove tetive? U svom gornjem delu je široka, a u donjem, uska. Ahilova tetiva poseduje i Ahilovu petu, za koju smo svi čuli. To je mesto ispod tetive koje je ispunjeno masnim tkivom, prostor gde je snabdevanje krvlju minimalno.

Dužina Ahilove tetive je 15 cm, najduža je tetiva u organizmu čoveka, i nosi veliko opterećenje, održava uspravni stav, učestvuje kod hodanja, trčanja, skakanja...

Kao i svi organi i Ahilova tetiva može doživeti upalni proces. On nastaje usled čestih mikrotrauma koje se u tetivi sabiraju vremenom. Upaljena Ahilova tetiva je topla, bolna i otečena. 

Ahilova tetiva - terapija:

Najpre se savetuje mirovanje, a potom fizikalna terapija, odnosno, ultrazvuk, laser, struja, magnet, hidroterapija. 

Ultrazvuk tetiva – iskustva

Ultrazvuk tetiva se radi u cilju dijagnostike povreda i oboljenja. Najčešće se dešava profesionalnim sportistima, ali i ljudima koji se rekreativno bave sportom, ili prilikom neke povrede u svakodnevnom životu.

Ultrazvučna metoda je bezopasna (neinvazivna), nema štetnih dejstava ni efekata, bez zračenja, može se ponavljati onoliko puta koliko je potrebno, u svim starosnim dobima čoveka.

Ultazvuk tetiva cene

Cene se kreću u rasponu od 2900 dinara do 4500 dinara.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.11.2018
Matija Lukic

Ukoliko vam je potreban i neophodan ultrazvuk tetiva onda bi najbolje resenja za vas bilod a posetite Beozdravlje lekarsku ordinaciju. Cena se u proseku krece negde oko 45 eura.

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju je on veoma zahtevan. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

11.04.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ova vrsat ultrazvuka jeste nesot sto treba i mora da se lepo plati. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

10.03.2017
Todor Markovic

U svakom slucaju sigurno da i nije bas toliko jeftin.

07.03.2017
Marta Dencevic

zaista ovo nije posebna vrsta ultrazvuka vec nsto drugo i posebno.

21.02.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju, kako god da okrenete, treba da se oko ovog ultrazvuka opredelite za pravi kvalitet. Sve drugo je daleko losije resenje.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Licno mislim da je sto se tice ultrazvuka tetiva veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko se samo meni cini, skoro svaki dobar ultrazvuk tetiva, mora dobro i kvalitetno da se plati. To jednostavno tako funkcionise.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi je poynato ovo bas moze da bude izrazeno kod sportista tako da nemate sta puno da brinete.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Smatram da je ovo vrsta ultrazvuka koja je prevashodno namenjena nesto starijim ljudima.

29.11.2016
Jana Stankovic

Uglavnom je ovo najcesca vrsta ultrazvuka kod profesionalnih sportista. Bas iz tog razloga po pitanju ultrazvuka tetiva, slobodno treba da posetite ordinaciju Kicma.

10.11.2016
Biljana Brankovic

Po pitanju ultrazvuka tetiva, uglavnom se u najvecem broju slucajeva radi o nekim karakteristicnim povredama. To su povrede u koje u svakom slucaju mozete da imate puno poverenje da vam mogu naskoditi. Zbog toga, to treba i da snimite kako je to potrebno. Najbolje je da to uradite u ordinaciji Hrast.

22.09.2016
Marko Petrovic

Klinika Holimedic je jedan od najpoznatijih klinika koje se bavi ultrazvukom tetiva.

22.08.2016
Dusan Markovic

Beozdravlje je jedna od malobrojnih privatnih lekarskih klinika koja ima visegodisnje i kvalitetno iskustvo u radu. Ukoliko se odlucte da posetite ovu kliniku sigurno se necete pokajati.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Ukoliko vam je potreban i neophodan ultrazvuk tetiva onda bi najbolje resenja za vas bilod a posetite Beozdravlje lekarsku ordinaciju. Cena se u proseku krece negde oko 45 eura.