U razvoju zglobova kod dece mogu se pojaviti razne nepravilnosti. One se mogu ispraviti ukoliko se otkriju na vreme. Ultrazvuk kukova kod beba predstavlja jednu od najboljih mera prevencije.

Ultrazvuk kukova kod beba

Pročitaj više

Izaberite neku od ordinacija gde mozete raditi ULTRAZVUK KUKOVA

Beograd

Dr Lukić specijalistička pedijatrijska ordinacija
Janka Katića 20
Mladenovac Pozovi

Specijalistička pedijatrijska ordinacija Dr Lukić vrši opšte, pedijatrijske i kardiološke preglede, kao i ultrazvučnu dijagnostiku dece i omladine. O zdravlju pacijenata brinu renomirani stručnjaci Dr Ljiljana Lukić, pedijatar i prof. dr Vlad...
Pročitaj više

CITYMedik Dijagnostika
Milana Rakića 6-8
Zvezdara

CityMedik Dijagnostika je savremen centar koji pruža kompletnu radiološku dijagnostiku primenom visokokvalitetnih aparata, bez štetnih zračenja. Preglede magnetnom rezonancom i ultrazvukom vrše iskusni lekari specijalisti iz Kliničkog centr...

Gracia Medika poliklinika
Koce Popovica 7
Savski venac

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultraz...

Beozdravlje lekarska ordinacija
Mirijevski venac 18-20, Mirijevo
Zvezdara

U ordinaciji „Beozdravlje“ možete uraditi rendgen dijagnostiku, ultrazvučnu dijagnostiku i pojedine specijalističke preglede....

AKCIJE koje mozete iskoristiti za POPUST na ULTRAZVUK KUKOVA

Ultrazvuk dečijih kukova
3900 2950
Ultrazvuk dečijih kukova AKCIJA ističe za 14d 9m 36s Pročitaj više
Ultrazvuk dečijih kukova
3900 2950
Ultrazvuk dečijih kukova AKCIJA ističe za 13d 23h 59m 16s Pročitaj više
Pregled fizijatra sa ultrazvukom bolnog zgloba
5700 3200
Pregled fizijatra sa ultrazvukom bolnog zgloba AKCIJA ističe za 12d 1h 6m 2s Pročitaj više
Pogledajte sve kupone (3)
Ultrazvučna ordinacija Hrast Dr Popovic
Stojana Protića 57, Vračar
Vračar

Ordinacija HRAST DR POPOVIĆ ostvarenje je želje jednog doktora da on i njegove koleginice doktorke i kolege doktori uz dijagnosticki ultrazvuk podare svojim pacijentima strpljenje, pažnju i vreme...

Kragujevac

Specijalistička ordinacija ANACOR-MED
Vojvode Putnika 41 Pozovi

Specijalistički pedijatrijski pregledi i lečenje iz svih oblasti (kardiologija, nefrologija) Zavidan tim eksperata i profesora univerziteta....
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Tesla Medic radiološka ordinacija
Luja Pastera 22 Pozovi

Specijalistička ordinacija za dijagnostiku magnetom rezonancom Tesla Medic nudi sve vrste pregleda iz oblasti radiologije, ultrazvuka, kolor doplera u prijatnom ambijentu u Kragujevcu. Naš tim čine vodeći stručnjaci svih grana medicine koji...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma
Holistik Džarić specijalisticka ordinacija
Svetogorska 9, 4 sprat, stan 25 Pozovi

Kombinujući znanje klasične medicine sa neinvazivnom holističkom medicinom, specijalistička ordinacija Holistik Džarić obezbeđuje celovit pristup Vašem zdravlju. Pored pregleda u našoj prijatnoj i moderno opremljenoj ordinaciji, nudimo mogućn...
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

U razvoju zglobova kod dece mogu se pojaviti razne nepravilnosti. One se mogu ispraviti ukoliko se otkriju na vreme. Ultrazvuk kukova kod beba predstavlja jednu od najboljih mera prevencije.

Ultrazvuk kukova kod beba

Na svet, bebe dolaze sa nerazvijenim i nezrelim kukovima, koji sazrevaju kroz vreme. Prvi ultrazvuk kukova kod beba trebalo bi uraditi šest nedelja po rođenju. Pošto je ovaj pregled tako važan, mnogi će se zapitati zašto se ne obavi odmah u porodilištu, po samom rođenju detata? Odgovor je u stvari, jednostavan, a glasi da bi to bilo prerano i da se ne bi dobila prava slika. Bebini kukovi su nezreli, pa se može dobiti lažna slika kako je sve u redu, a možda nije. Pravo vreme je mesec i po dana od rođenja i taj termin ne bi trebalo preskočiti, jer sve nepravilnosti koje se kasnije otkriju samim tim se teže koriguju.

Ultrazvuk kukova kod beba – iskustva

Za sprečavanje najtežeg razvojnog poremećaja, kao što je iščašenje kuka, kao i svih ostalih nepravilnosti u razvoju, potrebno je uraditi rani ultrazvuk. Ako se pri ovom prvom pregledu, otkrije da kuk nije dovoljno razvijen, mogu se preporučiti odgovarajuće vežbice. Ovo se najčešće dešava kod prevremeno rođene dece. Od nerazvijene čašice kuka, kao blagog oblika poremećaja, može doći do iščašenja ako se ona ne leči. Zbog toga je rano otkrivanje ovog problema od izuzetnog značaja.Potrebno je uraditi tri kontrolna pregleda kukova putem ultrazvuka. Spomenuti prvi pregled je sa šest nedelja, sledeći sa tri meseca a treći kontrolni pregled kukova obavlja se sa napunjenih šest meseci. Do tog uzrasta je najvažnije pratiti kako se razvijaju kukovi. Ako lekar ne bude zadovoljan nalazima, praćenje razvoja se nastavlja sve dok ultrazvučni pregled ne pokaže zadovoljavajuće rezultate.

Kako se radi ultrazvuk kukova kod beba?

Ovaj pregled se obavlja tako što se beba položi bočno, najpre na jednu, pa zatim na drugu stranu, da bi doktor obavio ultrazvuk kukova. Pregled traje veoma kratko, pa vašoj bebi neće biti ni zamorno, niti dosadno ni neprijatno.

Ultrazvuk kukova kod odraslih

Ultrazvuk lokomotornog sistema, odnosno sistema koji pokreće naše telo, najčešće se primenjuje kod napuknuća mišića, tetiva i ligamenata, krvnih podliva, gnojnih upala, okoštavanja oko zglobova, cista i tumora ruku i nogu, izliva u zglobovima... Pregled kukova pomoću ultrazvuka preporučuje se svima koji su već imali problema ili operaciju, i naravno svima koji osećaju bilo kakve neprijatnosti u tom predelu, bolove, napetost, iščašenja ili deformacije. Može se uraditi i terapija ultrazvukom. Time se smanjuje bol, spazam i upala mišića i zglobova, zagrevanjem tkiva u dubini bez zagrejavanja kože i potkožnog tkiva. Delovanje ultrazvuka je mehaničko i radi se zapravo o mikromasaži. Najvažnije je u stvari, toplotno dejstvo.

Ultrazvuk kukova – cene:

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 4000 dinara. *Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Zeljana Jeremic
  15.11.2018 12:55

  Moja baka je pre nekoliko godina slomila kuk i od tada pa do sada smo je nekoliko puta vodili na skener i ultrazvuk. U proseku se cena ultrazvuka kukova krece oko 50 eura u privatnim ordinacijama.

  Todor Markovic
  08.05.2017 01:57

  Ukoliko se po svemu sudeci zapitamo sta je tacno ova vrsa ultrazvuka, onda je to svakako kvalitet.

  Simona Vucinic
  11.04.2017 10:56

  U svakom slucaju on mora da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena. Dzabe ukoliko neka lekarska ordinacija ima dobar aparat kada ne ume da ga koristi.

  Janko Zivanovic
  10.03.2017 10:07

  Po pitanju ovih cena naravno da je kvalitet veoma bitan. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.

  Marta Dencevic
  07.03.2017 06:31

  bar ovo ne bi trebalo da bude nesto posebno tesko da se uradi.

  Petar Jankovic
  20.02.2017 10:20

  Koliko mi se samo cini, ipak je osnovni problem sto ovaj ultrazvu ne moze bas neko 100% kvalitetno da uradi.

  Ljubinka Sreckovic
  02.02.2017 01:30

  Koliko mi se samo cini ultrazvuk kukova je ipak nesto u sta ne treba nesto posebno da sumnjate da ce na najbolji moguci nacin da pokaze da li na kuku imate neko ostecenje.

  Petar Jankovic
  23.01.2017 12:13

  Mislim da je po ovom pitanju veoma vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo i nije toliko vazno.

  Nikolina Pantelic
  04.01.2017 02:44

  Ovo je ipak nesto sto je potrebno vecini muskaraca, kada navrse odredjene godine.

  Ivan Stojanovic
  15.12.2016 11:17

  Po mom misljenju ipak je ovo vrsta ultrazvuka koja je namenjena nesot starijim ljudima, odnosno ljudima koji su vec u godinama.

  Jana Stankovic
  29.11.2016 12:48

  Po pitanju ultrazvuka kukova, jedino je pravo resenje da posetite ordinaciju eterna i vise se nista po tom pitanju necete pokajati.

  Biljana Brankovic
  10.11.2016 01:45

  Po pitanju ultrazvuka kukova, ubedljivo je najbolje resenje da posetite oradinaciju Hrast.

  Marko Petrovic
  22.09.2016 11:29

  Nazalost, uglavnom ultrazvuk kuka se radi kada se neka osoba povredi pa je potrebno da se u tom smislu ustanovi koliki je tacno stepen povrede u pitanju.

  Dusan Markovic
  22.08.2016 11:21

  Kazu da nikome ne treba pozeli da kada udje u neke godine da povredi svoje kukove. Koliko sam samo puta bio svedok da neka baba polomi kuk i da se vise nikada od toga ne oporavi.

  Jovana Milinkovic
  19.07.2016 11:34

  Moja baka je pre nekoliko godina slomila kuk i od tada pa do sada smo je nekoliko puta vodili na skener i ultrazvuk. U proseku se cena ultrazvuka kukova krece oko 50 eura u privatnim ordinacijama.