Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk kile
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ultrazvuk kile

Kila se drugačije naziva hernija ili bruh. Svi smo čuli za nekoga ko je imao i operisao kilu, pa to govori da ovo oboljenje nije nimalo retko. Medicinskim rečnikom kazano, kila je prodor masnog tkiva ili trbušne maramice sa organima trbuha ili bez njih kroz urođeno ili stečeno oslabljeno mesto na trbušnom zidu. Tada govorimo o spoljašnjoj kili, a kada se ovo dešava u samoj trbušnoj duplji, onda je reč o unutrašnjoj herniji.

Kila – simptomi:

Kila može biti komplikovana ili ne. To bi značilo da tegobe nastaju usled poremećaja funkcije organa koji se nalaze u kili, kao i zbog poremećaja funkcije trbušnog zida čija je snaga smanjena postojanjem trbušne kile. Dešava se da bolesnik nema čak nikakve smetnje, dok se nekada oseća slab bol u predelu kile ili na nekom udaljenijem mestu u stomaku. 

Komplikacije koje može proizvesti kila su akutno zapaljenje, stvaranje priraslica ili uklještenje. 

Kila – kako nastaje?

Da bi kila nastala potrebno je da postoji defekt u strukturama trbušnog zida. Pored toga, važno je postojanje još nekih predispozicija, kao što su pol, doba starosti, naslednost, konstitucija, dugotrajno nošenje tereta, gojaznost, višestruke trudnoće ili prethodne operacije.

Ultrazvuk kile - kada se radi?

U najvećem broju slučajeva, dijagnoza kile biće uspostavljena kliničkim pregledom. Međutim, i ultrazvuk biće neophodan u sledećim slučajevima:

  • radi uspostavljanja konačne dijagnoze
  • radi sigurnog razlikovanja kile od drugih promena kao što su tumori u potkožnom tkivu, kod preponskih kila – uvećani limfni čvorovi, apscesi (lokalne gnojne upale koje se mogu razviti u potkožnom tkivu), aneurizmi krvnih sudova, genetske anomalije (nespušteni testisi u mošnice, odnosno kožne kese).

Priprema za ovaj ultrazvučni pregled nije potrebna.

Ultrazvuk kile – iskustva

Spomenimo najčešće vrste kila za koje će vam biti potreban ultrazvučni pregled.

Ingvinalna kila, je najčešća kila i češća je kod muškaraca nego kod žena. Ovde je kilni otvor, kod muškaraca na mestu gde prolazi semena vrpca, a kod žena gde prolaze ligamenti materice.

Femoralna kila je češća kod žena i nalazi se na mestu gde krvni sudovi iz trbuha prelaze u nogu.

Pupčana kila, obično nastaje kod gojaznih ljudi, kao i u trudnoći...

Kile središnje linije, nalaze se kako im i ime kaže, od grudne kosti do pupka. 

Kila u ožiljku, nastaje nakon operacije trbuha, kada stomačni mišići i njihove ovojnice ne srastu dovoljno čvrsto. 

Spomenimo na kraju i parastomalne kile, koje nastaju pored stoma.

Ultrazvuk kile – cena pregleda

Cene se kreću u rasponu od 2500 dinara do 5500 dinara, uz konsultaciju hirurga.

 

*Cene su prikazane orijantaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

 

Iskustva i preporuke posetilaca

15.11.2018
Snezana Aleksic

Jedan od najpouzdanijih nacina da se kod muskaraca utvrdi postojanje kile je i ultrazvuk. U proseku se cena takvog ultrazvuka krece oko 5500 dinara sto je zaista prihvatljiva cena.

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Ukoliko po meni nesto vredi u celoj prici, onda je to upravo ova vrsta ultrazvuka.

11.04.2017
Simona Vucinic

Sto se tice ovog ultrazvuka, sigurno on nije nesot sto je posebno skupo a ni previse zahtevno, to je najvaznije od svega.

10.03.2017
Todor Markovic

Pre ili kasnije u svakom slucaju mnogo vise treba da se plati.

07.03.2017
Marta Dencevic

naravno da su ovde cene i vise nego posebne. Sve naravno zavisi od toga za sta su vam tacno potrebne.

20.02.2017
Janko Zivanovic

U svakom slucaju je veoma bitno da se po ovom pitanju odlucite za kvaltiet. Sve drugo je mnogo manje vazno.

02.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je samo poznato, sto se tice ovog ultrazvuka, jedino sto je bitno je da se odlcuite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

23.01.2017
Petar Jankovic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta ultrazvuka, ukoliko se za njega bas odlucite sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

04.01.2017
Nikolina Pantelic

Sto se tice ove vrste ultrazvuka, samo treba da potrazite neko strucno i provereno mesto na kojem cete moci brzo da bobijete ove rezultate.

15.12.2016
Ivan Stojanovic

Sva sreca pa kila u dananje vreme nije toliko ozbiljan problem. U svakom slucaju je sigurno problem koji moze uspesno da se resi.

29.11.2016
Jana Stankovic

Koliko je meni poznato, ovo je problem od kojeg uglavnom mogu muskarci da pate. Ukoliko se pak desi da se taj problem prosiri, onda svakako treba da posetite ordinaciju Zerona.

10.11.2016
Biljana Brankovic

Kvalitetan ultrazvuk kile mora kvlaitetno i da se plati. Pri tome, najbolje je onda da se po tom pitanju opredelite za ordinaciju Hrast i to uradite na proverenom mestu.

22.09.2016
Marko Petrovic

Kila je nesto sto se moze desiti skoro svakom muskarcu. Ono sto je problem je to da se ipak taj ultrazvuk mora uraditi na nekok proverenom mestu.

22.08.2016
Dusan Markovic

Kilu bar nije suvise tesko dijagnostifikovati. cesto to hirurg ili urolog moze da uradi pristim pregledom. Ono sto jeste problem je ukolik se nesto iskomplikuje pa dodje do ukljestenja.

19.07.2016
Jovana Milinkovic

Jedan od najpouzdanijih nacina da se kod muskaraca utvrdi postojanje kile je i ultrazvuk. U proseku se cena takvog ultrazvuka krece oko 5500 dinara sto je zaista prihvatljiva cena.