Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ultrazvuk dojke
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ultrazvučni pregled dojke i ginekološki ultrazvuk (vaginalnom sondom) + bimanuelni pregled

Akcija -46% 3500 Din.
Ultrazvučni pregled dojke i ginekološki ultrazvuk (vaginalnom sondom) + bimanuelni pregled po ceni od 3.500 din samo u G...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ginekološki ultrazvuk

Akcija -63% 1490 Din.
Ginekološki ultrazvuk po ceni od 1.490 din samo u poliklinici Gracia Medika! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tri ultrazvuka: UZ pazušnih jama, UZ dojke i UZ mekih tkiva te regije

Akcija -80% 1890 Din.
Tri ultrazvuka: UZ pazušnih jama, UZ dojke i UZ mekih tkiva te regije - 1.890 din! Poliklinika Gracia Medika!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk dojke

Ultrazvuk dojki predstavlja izlaganje dela tela visokofrekventnim ultrazvučnim talasima koji prolaze kroz tkivo, odbijaju se i vraćaju ka sondi koja ih obrađuje i prikazuje sliku na ekranu. 

Pregled je visoko senzitivan, bezbolan, jednostavan, neinvazivan metod koji sa velikom tačnošću otkriva promene u dojkama. Traje svega desetak minuta, nije škodljiv i može se ponavljati mnogo puta ako je potrebno.

Ultrazvuk dojke iskustva

Ovaj medicinski test pomaže lekarima pri uspostavljanju adekvatne dijagnoze i u lečenju eventualnih promena na dojkama. Ultrazvučni prikaz dojki zapravo pokazuje sliku strukture unutrašnjeg tkiva dojke. Korisno je znati da ultrazvuk dojke sa velikom verovatnoćom od čak 97-98% razlikuje maligne (rak dojke) od benignih promena u dojkama.

Može se utvrditi da li je čvor cistične ili mekotkivne strukture. Ukoliko se primeti postojanje ciste, a njena veličina je 2 i više cm, može se jednostavno pod kontrolom ultrazvuka evakuisati njen tečan sadržaj, odnosno izvesti punkcija. 

Ako je čvor mekotkivne strukture, i proceni se da je benigne prirode, tada se može daljim ultrazvučnim pregledima pratiti njegova brzina rasta i eventualno izmena strukture u periodima od šest do dvanaest meseci. Međutim, ako postoji čak i najmanja sumnja da čvor može biti zloćudan, u tom slučaju se može pod kontrolom ultrazvuka uraditi aspiracija ili biopsija. Aspiracija znači da se iglom usisa deo sadržaja, dok biopsija znači da se uzima isečak tkiva i dobijeni sadržaji se šalju na citološku analizu.

Ultrazvuk dojke – kada se radi?

Svim pripadnicama lepšeg pola se savetuje, da posle navršene 25. godine života, ovaj pregled urade jednom godišnje, a idealno vreme za to je jedan do dva dana nakon prestanka menstrualnog krvarenja. Bitno je znati da se tokom ultrazvučnog pregleda dojki, ultrazvučno kontrolišu i pazušne jame kao i jame iznad ključnih kostiju.

Ultrazvuk dojki u trudnoći i dojenju

Spomenuli smo u tekstu, da je ultrazvuk neinvazivna metoda, nema štetnih efekata i da se može ponavljati po potrebi. Zabrinutost za svoje zdravlje je pojačana u trudnoći, a odgovor je da se ultrazvučni pregled može odraditi i u periodu trudnoće kao i dojenja. Posebno bi trebalo imati u vidu da običan klinički pregled nije dovoljno pouzdan za otkrivanje tumora dojke u ranoj fazi.

Ultrazvuk dojki – prednosti

Ultrazvučni pregled dojki se radi u sledećim slučajevima:

  • Pojave čvorova u dojci
  • Kada su mlečni kanalići u dojci prošireni i ispunjeni tečnošću
  • Kod različitih mastopatija
  • Kada postoji produkcija mleka u dojkama van perioda dojenja
  • Kod žena sa postooperativnim i ožiljcima nakon zračne terapije
  • Kod žena sa implantatima
  • Kod žena na supstitucionalnoj hormonskoj terapiji

Preventiva je najbolji lek, zato ne gubite vreme, zakažite pregled, to dugujete svom zdravlju!

Ultrazvuk dojki – cena

Cene se kreću u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, za ultrazvuk dojke predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije ispod teksta.

 

Premium paket za dame - ginekološki pregled, ultrazvuk, kolposkopija, Papa test, Vs, ureaplazma, mikoplazma, hlamidija i ultrazvuk dojki

Akcija -80% 3390 Din.
Premium paket za dame - ginekološki pregled, ultrazvuk, kolposkopija, Papa test, VS, urealpazma, mikoplazma, hlamidija i...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Prošireni ginekološki paket za žene (Pregled ginekologa, Kolposkopija, Ginekološki UZ, PAPA, VS, Ultrazvuk dojki)

Akcija -82% 2400 Din.
Prošireni ginekološki paket za žene (Pregled ginekologa, Kolposkopija, Ginekološki UZ, PAPA, VS, Ultrazvuk dojki) po cen...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

MEGA PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, UZ dojki, Laboratorija (KKS, Urin sa sedimentom) UZ abdomena, UZ štitne žlezde, UZ male karlice

Akcija -82% 3900 Din.
MEGA PAKET ZA ŽENE: Ginekološki pregled, Ginekološki UZ, Kolposkopija, PAPA, VS, UZ dojki, Laboratorija (KKS, urin sa se...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Gold preventivni paket za žene: ginekološki ultrazvuk + ultrazvuk štitaste žlezde

Akcija -83% 1790 Din.
Gold preventivni paket za žene: ginekološki ultrazvuk + ultrazvuk štitaste žlezde 1.790 din! Gracia Medika poliklinika...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Ultrazvuk dojki

Akcija -57% 1390 Din.
Ultrazvuk dojki 1.390 din! Gracia Medika poliklinika...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

PREMIUM PLUS paket za žene (pregled ginekologa, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija, papa, VS, ureaplazma, mikoplazma, klamidija, ULTRAZVUK DOJKI)

Akcija -80% 3690 Din.
PREMIUM PLUS paket za žene (pregled ginekologa, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija, papa, VS, ureaplazma, mikoplazma, k...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Prošireni sistematski ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + preventivni UZ DOJKI + cervikalni i vaginalni bris i antibiogram)

Akcija -75% 2990 Din.
Prošireni sistematski ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija + preventivni UZ DOJKI + cervikalni...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Premium ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija, preventivni UZ DOJKI + brisevi (chlamydia, mycoplazma, ureaplazma)

Akcija -73% 3500 Din.
Premium ginekološki paket (pregled, ginekološki UZ, PAPA, kolposkopija, preventivni UZ DOJKI + brisevi (chlamydia, mycop...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompletan ginekološki pregled + UZ DOJKI za dame (pregled, ginekološki UZ sa kolor doplerom, kolposkopija, PAPA I VS, palpatorni pregled grudi, UZ dojki)

Akcija -65% 3000 Din.
Kompletan ginekološki pregled + UZ DOJKI za dame (pregled, ginekološki UZ sa kolor doplerom, kolposkopija, PAPA I VS, pa...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

10.11.2018
Andriajana Simic
Ultrazvuk dojke je nesto o cemu svaka devojka-zena treba da vodi racuna. U danasnje vreme sve veci borj devojaka oboleva od raka dojke i zbog toga su preventivni pregledi veoma vazni.
03.04.2017
Nikolina Krajnovic
Nikako mi ne stize kupon na email. Ne znam sto je u pitanju
10.03.2017
Ivana Petrovic
U svakom slucaju kako god da okrente, nije ni malo jeftin.
07.03.2017
Petar Jankulovski
Kako god da okrenete, ovo je posebna jedna vrsta ultrazvuka.
07.03.2017
Stojance Ristovski
U svakom slucaju je ovo nesto sto bas onako dobro treba da se plati.
20.02.2017
Ivana Petrovic
Koliko mi se samo cini, ovo je poseban vrsta ultrazvuka u ciji kvalitet ne treba da sumnjate. Sve drugo je mnogo bolje resenje.
20.02.2017
Milen Jovanovic
Ukoliko mene vec pitate, veoma je vazno da on bude bas onako kvalitetan.
02.02.2017
Jovana Milinkovic
Ukoliko posumnjate da imate slican problem pre ili kasnije cee morati sa njim na pravi nacin da se izborite.
02.02.2017
Filip Milutinovic
Sto se mene licno tice, ultrazvuk dojke je nesto sto u svakom slucaju poprilicno moze da vam oteza zivot.
23.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Koliko se samo meni cini, sto se ovoga tice veoma je vazno da se opredelite za kvalitet sve drugo onda i nije bas toliko vazno.
23.01.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, sot se ovoga tice, veoma je vazno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo nakon toga i nije bas toliko vazno.
04.01.2017
Todor Markovic
Ovo je ipak posebna vrsta ultrazvuka u koji mozete da imate puno poverenje bar kada govorimo o pravilnoj dijagnostici.
04.01.2017
Simona Vucinic
Ovo je ipak posebna jedna vrsta ultrazvuka, za koju je najbolje da potrazite bas neko strucno lice.
15.12.2016
Marta Dencevic
Ovo je nesto sto bi svaka zena trebala rpeventivon da uradi a da pri tome tacno zna sta zeli.
15.12.2016
Janko Zivanovic
Sva sreca pa u danasnje vreme postoji zaista veoma veliki broj mesta na kojima veoma kvalitenot moze da se uradi ultrazvuk dojke a da pri tome znate sta vam je tacno ciniti.
29.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Mislim da po pitanju ultrazvuka ove vrste, bez problema mozete da posetite ordinaciju Femini i da se bas tamo raspitate oko svega. Veoma je vazno da se po ovom pitanju ne igrate i da se redovno kontrolisete.
29.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju ultrazvuke dojke, bukvalno je jedno od boljih resenja ukoliko biste se se odlucili da se po pitanju kvalitetnog ultrazvuka u ovoj oblasti odlucite za ginekolosku ordinaciju Genesis Medical.
10.11.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju kvalitetnog ultrazvuka dojke, ubedljivo je najbolje resenje da posetite ordinaciju Diminima i onda nemate vise sta da brinete.
10.11.2016
Jana Stankovic
Po pitanju ultrazvuka dojke ubedljivo je najbolje da kao zena to uradite u ordinaciji Hrast.
22.09.2016
Petar Jankovic
Ukoliko sumnjate da imate problem sa dojkom najbolje je da sto pre posetite polikliniku Beograd kako biste se na sto bolji nacin podvrgli adekvatnim ispitivanjima.
21.09.2016
Ivan Stojanovic
I mi muskarci bismo trebali da izvrsimo nesto veci pritisak po pitanju zena i njihove edukacije po ovom pitanju. Makar da za pocetak usvoje praksu preventivnih pregleda na svakih nekoliko meseci.
22.08.2016
Marko Petrovic
Mislim da po ovom pitanju ni jedan zena ne bi trebala da ima nekih vecih nedoumica. U svakom slucaju po ovom pitanju je potrebno da se posavetujete iskljucivo sa nekim strucnim licem.
19.08.2016
Dusan Markovic
Da, po tom pitanju ni jedan devojka/zena ne bi trebala da se postidi. Potrebno je da u svakom slucaju svaka devojka pokaze interesovanje po ovom pitanju i da strogo vodi racuna o prevenciji svoga zdravlja.
18.07.2016
Marina Zivkovic
Ultrazvuk dojke je nesto o cemu svaka devojka-zena treba da vodi racuna. U danasnje vreme sve veci borj devojaka oboleva od raka dojke i zbog toga su preventivni pregledi veoma vazni.